IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
    Гледам даже че и на 4.5-4.6 е имало сделки последната година на златните, което прави 13+% доходност. Импе, ти ли грухтя на 4.60?
    Да, балансирах си простите и привилегированите. 2.60 просто няма как да станат - това означава да дублират горе-долу цената от тоталното дъно на борсата девета година. Дори и така да е - щом дивидентът ти върви - ами на 2.60 няма ли да си струва да се донагувичиш?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Що да не е окейче? А ако от цена 2.60 продължи да получава още и още и още и още дивиденти по своите вече прости акции - в размер на 20-30 стинки годишно? Сегашните прости жабоци 2.60 ли струват?
      ако цената е 2.60 тая инвестиция е дизастър, ако е 3.60 пак е посредствена доходноста за ликвидноста и риска които има
      разгледай предишната емисия, общо взето обикновенните търгуваха 5-6 лв, а при конвертирането им цената беше 3.6 (говоря по спомен) ако пак
      се развият нещата така, доходноста отива в канала
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Гледам даже че и на 4.5-4.6 е имало сделки последната година на златните, което прави 13+% доходност. Импе, ти ли грухтя на 4.60?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

ами не си ок при тая ситуация, направи си ексел таблица и сметни IRR или нещо от сорта
          Така де ако са 2.60 след 4 години парите не са правили абсолютно нищо тези 4 години. Даже са назад с инфлацията. Ама ако са 3.60 има някъф кяр. Или бъркам?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

ами не си ок при тая ситуация, направи си ексел таблица и сметни IRR или нещо от сорта
            Що да не е окейче? А ако от цена 2.60 продължи да получава още и още и още и още дивиденти по своите вече прости акции - в размер на 20-30 стинки годишно? Сегашните прости жабоци 2.60 ли струват?

Коментар

• Доколкото четох в проспекта на привите тези 12% са гарантирани. Има ли вариант да не се раздават по 60 стинки още 4 пъти докато станат обикновени. Как стават обикновени - вливат се във останалите или си запазват кода или как става 2021ва година?

Коментар

Днес купувам приви за 5 лева. Трябва 4 години да взема по 60 стинки демек 2.40 до 2021ва. После ако цената на обикновените е над 2.60 съм ок. Къде е уловката? Аз ли нещо пропускам? Що не грухти маса народ на 5 лева за 4 години с 12% доходност?
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Днес купувам приви за 5 лева. Трябва 4 години да взема по 60 стинки демек 2.40 до 2021ва. После ако цената на обикновените е над 2.60 съм ок. Къде е уловката? Аз ли нещо пропускам? Що не грухти маса народ на 5 лева за 4 години с 12% доходност?
                  Задаваш въпрос, на който никой не може да даде смислен отговор вече 12-а година. Въпреки, че Жабокът за това време се е доказал като свръхкоректен и изключително сгоден, огромната част от инвеститорите му нямат доверие. Нека те се опитат да обяснят защо.

Което е плюс за останалите, включително за тебе. Нагувичи си се спокойно, ако си уверен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    ...7.64% дивидентна доходност на простите акции...
                    И като бонус получаваш за три години минус 50% капиталов доход.
                    Click image for larger version

Name:	6SOA.jpg
Views:	1
Size:	59.3 КБ
ID:	3337818
                    Last edited by wolf_15; 24.05.2018, 18:39. Причина: добавен текст

Коментар

• Днес купувам приви за 5 лева. Трябва 4 години да взема по 60 стинки демек 2.40 до 2021ва. После ако цената на обикновените е над 2.60 съм ок. Къде е уловката? Аз ли нещо пропускам? Що не грухти маса народ на 5 лева за 4 години с 12% доходност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                        И цената им много вероятно ще отиде пак в киреча като предната емисия
                        Нека плащат по 25-30 стинки след като станат прости акции, пък цената не ме интересува в какъв е киреч.

Какво е киречът?

7.64% дивидентна доходност на простите акции. Посочете ми друга акция на БФБ, даваща толкова.... освен Златното лев, дето си разпродава активите, за да плаща дивиденти.

Апропо - в x3news - дивидент по простите - потвърден е.
                        Last edited by Императорът; 23.05.2018, 19:20. Причина: Гувик-гувик

Коментар

• КВАК- КВАК..

Коментар

• И цената им много вероятно ще отиде пак в киреча като предната емисия

Коментар

Един тъп въпрос. Какво става на края на 5-тата година с привилигированите акции -- стават обикновени или?
                              да, трансформират се в обикновени - SOFCOM2.
                              Last edited by 15%; 23.05.2018, 17:49.
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Един тъп въпрос. Какво става на края на 5-тата година с привилигированите акции -- стават обикновени или?

Коментар

Working...
                                X