IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Злоба едва ли, просто ми стана интересно как определихте пазара и участниците в него като тъпи? За да оценява акцията на тази цена, в която е в момента, явно има защо. Гаранция за вечно поскъпващи акции няма, както и обратното. Стремя се да гледам позитивно на нещата, и никога не влизам в междуличностни конфликти, стремя се да извличам само полезната информация от всеки, дори и да не мислим еднакво. Просто тази фраза "пазара е тъп", ме накара да заема малко по-твърда позиция в предния си пост. Успех и на теб.
    Ами пазарът често пъти е безкрайно тъп. За 20-тина близо години съм виждал това ного пъти. Да изреждам ли: Химко, Кремиковци, Мостострой, холдинг Пътища и прочее финансови гробници? И на големите пазари неведнъж имам моменти на лудост и сега наблюдаваме това - феноменът Тесла ще се изучава в учебниците някой ден - как компания, дето не е дала и цент на акционерите си и произвежда почти бутикови бройки брички, има по-висока пазарна капитализация от Ford, дето е един от световните колоси в - и раздава милиарди дивиденти на акционерите си.

Жабокът е много стабилна акция, обезпечена със златце един вид (компанията има сосни резерви такова), плаща нон стоп дивиденти... а високият дивидент от компанията Х ти дава възможност да инвестираш на други места без да вадиш пари от джобът си и без да продаваш нищо - или пък да вадиш пари от инвистиция - без да продаваш акции: нещо което при само капиталов ръст е невъзможно.
    Цитирах облизвациите защото те показват тоталната и несправедлива недооцененост на компанията. Облизвация с 12% лихва би трябвало да поскъпне докъм 18% над номинала например... че и повече.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Злоба едва ли, просто ми стана интересно как определихте пазара и участниците в него като тъпи? За да оценява акцията на тази цена, в която е в момента, явно има защо. Гаранция за вечно поскъпващи акции няма, както и обратното. Стремя се да гледам позитивно на нещата, и никога не влизам в междуличностни конфликти, стремя се да извличам само полезната информация от всеки, дори и да не мислим еднакво. Просто тази фраза "пазара е тъп", ме накара да заема малко по-твърда позиция в предния си пост. Успех и на теб.
      Няма проблем......пазара може да бъде и подценен и надценен или справедливо оценен както се казва в дебелите книги ефективен,неефективен и балон

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение

Защо ми се струва че има нотка на злоба (или някакава друга емоция) в поста ти? И защо си мислиш че съм "бавен" и не виждам слабите места в тази позиция или пък в пъти поскъпващите са ми убягнали от полезрението последните 3 г? Кое е лошото да купиш ПИБ, ЦКБ, ЦХИМ, Евроинс, СФИ и да прибереш сосна капиталова след което да се присламчиш към дивидентни, софком атера и еланата. Можеш да ми проследиш протфейла в темата назад ..... Нищо не крия! Не съм взел максимума от пазара, но ми посочи един който го е направил! Както казах аз ЗАСЕГА съм доволен.....дървото още не съм го изял никъде ...... дори от началото на годината. Впрочем кризата през 2007 и там не успях да го изям дървото.....лошото е че преди да разбера че нещата са наистина сериозни тогава ми се изпапка 2/3 от капиталовата.....ама както и да е еххх времена по млад бях тогава нямах и 30 г. Търгувах е една моторолка v3razr и служебното компютърче.....докато чертаех на auto cad и ме тормозеха едни проекти.....да не ви занимавам.
        Още веднъж .... успех на ВСИЧКИ!!!

Коментар

Пазара е ТЪП защото не се е набутал като вас с акции ли? Ми като сте много умни, купувайте си. Защото докато доста акции поскъпнаха в пъти за няколко години, тука капиталовата е отрицателна, и то доста. Обвинявайте пазара, времето, късмета и т.н. глупости, но никога не търсете вината в себе си (компанията). Винаги са ме удивлявали хора които се имат за много умни, а хората за много тъпи. Обикновенно това е предпоставка за комплекси, но не искам да давам такива определяния за хора които не познавам. А на "имащите", отидете запалете по една свещичка, белким пазара стане "умен" и ви повдигне цената.
          Защо ми се струва че има нотка на злоба (или някакава друга емоция) в поста ти? И защо си мислиш че съм "бавен" и не виждам слабите места в тази позиция или пък в пъти поскъпващите са ми убягнали от полезрението последните 3 г? Кое е лошото да купиш ПИБ, ЦКБ, ЦХИМ, Евроинс, СФИ и да прибереш сосна капиталова след което да се присламчиш към дивидентни, софком атера и еланата. Можеш да ми проследиш протфейла в темата назад ..... Нищо не крия! Не съм взел максимума от пазара, но ми посочи един който го е направил! Както казах аз ЗАСЕГА съм доволен.....дървото още не съм го изял никъде ...... дори от началото на годината. Впрочем кризата през 2007 и там не успях да го изям дървото.....лошото е че преди да разбера че нещата са наистина сериозни тогава ми се изпапка 2/3 от капиталовата.....ама както и да е еххх времена по млад бях тогава нямах и 30 г. Търгувах е една моторолка v3razr и служебното компютърче.....докато чертаех на auto cad и ме тормозеха едни проекти.....да не ви занимавам.
          Още веднъж .... успех на ВСИЧКИ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Манчев или Манцев, ние не търгуваме минало, а бъдеще. Също така в тези графики не са отчетени раздадените дивиденти, а има случаи те да са по-високи от покупната цена на самата акция. Има проблеми със възнагражденията и с ликвидноста, но не съм съгласен, че би било набутвация ако човек си купи акции за 5-10 х.лв. тук. Времето ще покаже...

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
            Нали това казвам и аз. Който иска, нека си купува. Аз не мисля че акцията има някакъв потенциал, поради причините които ти си посочил, но не само. Но всеки сам си преценява, парите са си негови. Мнението ми също не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Пазара е ТЪП защото не се е набутал като вас с акции ли? Ми като сте много умни, купувайте си. Защото докато доста акции поскъпнаха в пъти за няколко години, тука капиталовата е отрицателна, и то доста. Обвинявайте пазара, времето, късмета и т.н. глупости, но никога не търсете вината в себе си (компанията). Винаги са ме удивлявали хора които се имат за много умни, а хората за много тъпи. Обикновенно това е предпоставка за комплекси, но не искам да давам такива определяния за хора които не познавам. А на "имащите", отидете запалете по една свещичка, белким пазара стане "умен" и ви повдигне цената.
              Манчев или Манцев, ние не търгуваме минало, а бъдеще. Също така в тези графики не са отчетени раздадените дивиденти, а има случаи те да са по-високи от покупната цена на самата акция. Има проблеми със възнагражденията и с ликвидноста, но не съм съгласен, че би било набутвация ако човек си купи акции за 5-10 х.лв. тук. Времето ще покаже...

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• сега сме 2018 императора споменава 2012 и не иска да навърже нещата - тогава какви са били печалбите, сега какви са, нормално е цената да е попребита, тоест пазарните участници да са се ориентирали в обстановката

облигацийте не мръднаха, защото те са съвсем различен тип инструмент
                Last edited by ceneto; 02.07.2018, 13:09.
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение

Въпрос на време е цената да се върне над 4 лв ако не и повече .......... рядко е компания да дава даивиден редовно и цената/ дивидент да е над 6% което си е 20% ръст на текущите нива. не забравяйте че компанията работи основно със залози срещу ЗЛАТО..........по обезпечено от това няма накъде.
                  Но както каза пазара е ТЪП...... в книгите се казва неефективен......... успех на всички. аз от тука съм много доволен ЗАСЕГА!!!
                  успех на Ирен и останалите

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Защо движение на акция такова - питай пазарът. Да, бизнесът е доста конкурентен вече, което ограничава приходите. Но компанията сама по себе си няма вина за това, че твърдоглавите инвеститори отказват да и повярват 12-а година вече, въпреки че 12 години Жабокът дава най-добрите дивиденти на БФБ.
                    По същата логика можеш да кажеш, че компанията е виновна, задето облизвациите и за три години почти не мръднаха над номиналната си цена през целият си период на съществуване, въпреки 12%-овата си доходност и въпреки че реално бяха обезпечени със златце.

В същото време бяхме свидетели как не една и две кухи компании бяха напомпвани откъм капитализация, въпреки че не дадоха и стотинка на акционерите си. Просто пазарът е извратен - навсякъде, ама най-ного туканка - на БФБ.

Ето - за простите акции - компанията (и аз повлиях) пое неофициален ангажимент да снася дивидент ежегодно - изпълнява ли - изпълнява. 8% доходност малко ли е? Не е логическо да струва акцията над два пъти по-малко от Трейдинговата. Да, нормално е Трейдингът да е по-скъп поради разликите в могъществото, бизнесът и темпът на развитие, но не и 108% по-скъп.

Както казах - въпрос на доверие. Понякога, каквото и да правиш, не можеш спечели доверието на някого - и тогава просто го пращаш да бере гъби. Компанията ще си работи, ще изкупува плавно още и още свои акции, тоест за нас - дето и се доверяваме, ще има повече от баницата.
                    Въпрос на време е цената да се върне над 4 лв ако не и повече .......... рядко е компания да дава даивиден редовно и цената/ дивидент да е над 6% което си е 20% ръст на текущите нива. не забравяйте че компанията работи основно със залози срещу ЗЛАТО..........по обезпечено от това няма накъде.
                    Но както каза пазара е ТЪП...... в книгите се казва неефективен......... успех на всички. аз от тука съм много доволен ЗАСЕГА!!!
                    успех на Ирен и останалите

Коментар

• Защо движение на акция такова - питай пазарът. Да, бизнесът е доста конкурентен вече, което ограничава приходите. Но компанията сама по себе си няма вина за това, че твърдоглавите инвеститори отказват да и повярват 12-а година вече, въпреки че 12 години Жабокът дава най-добрите дивиденти на БФБ.
                      По същата логика можеш да кажеш, че компанията е виновна, задето облизвациите и за три години почти не мръднаха над номиналната си цена през целият си период на съществуване, въпреки 12%-овата си доходност и въпреки че реално бяха обезпечени със златце.

В същото време бяхме свидетели как не една и две кухи компании бяха напомпвани откъм капитализация, въпреки че не дадоха и стотинка на акционерите си. Просто пазарът е извратен - навсякъде, ама най-ного туканка - на БФБ.

Ето - за простите акции - компанията (и аз повлиях) пое неофициален ангажимент да снася дивидент ежегодно - изпълнява ли - изпълнява. 8% доходност малко ли е? Не е логическо да струва акцията над два пъти по-малко от Трейдинговата. Да, нормално е Трейдингът да е по-скъп поради разликите в могъществото, бизнесът и темпът на развитие, но не и 108% по-скъп.

Както казах - въпрос на доверие. Понякога, каквото и да правиш, не можеш спечели доверието на някого - и тогава просто го пращаш да бере гъби. Компанията ще си работи, ще изкупува плавно още и още свои акции, тоест за нас - дето и се доверяваме, ще има повече от баницата.
                      Last edited by Императорът; 02.07.2018, 08:50. Причина: Весели гъбки.

Коментар

• колко да е доходоносна Мите - от 7лв на 3,60?!?! И то при такива консултанти и експерти в редиците...
                        Когато вложения капитал е намалял на половина, то твоето изказване е некоректно.
                        Last edited by tony1975; 02.07.2018, 07:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

А защо, бе - Тони - защо нямаш Жаби? Това е противоестествено - да нямаш най-доходоносните акции на БФБ.

Кое е Гугутката? Какъв е тоя чичо?
                          Бившият председател на фенклуба на Левски, Владо Гугутката. И той един мошенник беше.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Съжалявам ако спамя, отдавна нямам акции и влизам понякога само да се закача с моя приятел Митето
                            А защо, бе - Тони - защо нямаш Жаби? Това е противоестествено - да нямаш най-доходоносните акции на БФБ.

Кое е Гугутката? Какъв е тоя чичо?

Коментар

• Да не би пък да е Вл.Владимиров - Гугутката

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                този Владимиров отдавна беше коментиран в темата, някой колега го беше споменал и започнах да му следя развитието в държавното бдж как го развива и там....
                                та и предаване имаше господари на ефира или нещо от сорта
                                Съжалявам ако спамя, отдавна нямам акции и влизам понякога само да се закача с моя приятел Митето

Коментар

Working...
                                X