IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Каммен
    Първоначално изпратено от мечето Йоги
    Дали ще имаме още една сделчица днес на 4,30 ??
    Не е препоръка.
    като гледам днес има един купувач, всичко останало дреме около 4.00лв - ниска ликвидност само 400к бройки и тръгне ли някой да излиза бързо връща, иначе хубав дивидент, ама да не ти се налага да излизаш
    Да върне, да върне, колко да върне ??? Например, ако падне на 2 кинта няма ли да сложиш малко кеш ... за един 36% дивидент ?? Искам да кажа, че като пада цената ... дивидента расте... а това спира падането. За разлика например от спекулантски позиции като ССБ, Еврохолд, ЗХБ, които я бяха докарали до под лев, тук това е почти невъзможно ... дивидента би станал съизмерим със 100 % при подобен сценарий ))
    Ако не ви харесва, не я купувайте. За мен е добре, да ми присъства в портфейла. Пък и не ме интересува дали и кой иска или не иска да я купува. По време на криза активите им растат, печалбата расте, собствения капитал расте, дивидент - добър, нямат задължения, половината собствен капитал е наличен кеш. Рано или късно ще се оцени. Остава само мажоритаря да е коректен, друго не ме касае. Дивидентите на Хима и Енемона не ме кефят. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
      Дали ще имаме още една сделчица днес на 4,30 ??
      Не е препоръка.
      като гледам днес има един купувач, всичко останало дреме около 4.00лв - ниска ликвидност само 400к бройки и тръгне ли някой да излиза бързо връща, иначе хубав дивидент, ама да не ти се налага да излизаш

Коментар

• Дали ще имаме още една сделчица днес на 4,30 ??
        Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv
          Първоначално изпратено от чичо Скрудж
          Мдааа, и чичо Скрудж много харесва дивидентна акция със сносен дивидент...
          гарантираният дивидент е за привилегированите акции, а за обикновенните е под въпрос,може да има, ама може и да няма /т.е. евентуално ще се гласува/, или съм в грешка?

Не в грешка.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от чичо Скрудж
            Мдааа, и чичо Скрудж много харесва дивидентна акция със сносен дивидент...
            гарантираният дивидент е за привилегированите акции, а за обикновенните е под въпрос,може да има, ама може и да няма /т.е. евентуално ще се гласува/, или съм в грешка?

Коментар

• Мдааа, и чичо Скрудж много харесва дивидентна акция със сносен дивидент...

Коментар

• Импи, дивидента си е дивидент и баба мецка също хапна порцийка. По случай баба Марта, добавих още малко приход.

Коментар

• То вярно - реинвестиция - тоже важна - но аз акционер туканка заради дивидентът - а и същият на привилегированите не е толкова голям като сума, спрямо печалбите на компанията - да.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• CCV:ASX

Като акционер аз лично бих предпочел да SOFCOM da не раздават всичко като дивиденти, а да влагат пари в придобивания на бизнес и експанзия.
                    За пример мога да дам Cash Convertors (ASX) със заложни къщи в Англия и Австралия, които в момента те правят точно това-разрастват се и изкупуват офиси, които са били на френчайз досега. И те дават дивидент, но предпочитат да се възползват от пазарната конюктура.
                    За справка:
                    http://www.cash-converters.com.au/
                    http://www.cashconverters.co.uk/

Като цяло SOFCOM трябва да продължат да развиват проектите си (част от които бяха от преди кризата) и да се разрастват в татковината и извън нея. Кой каквото ще да си приказва, но парите нямат мирис!
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit
                      Тук наблюдавам раздвижване и по темата, и с акциите, може би причината е дивидента, който предстои да се дава след 4 месеца. На мен ми е по-интересно дали от обикновените акции ще се вземе дивидент?
                      Нищо чудно, ако пуснат и там някакъв дивидент.

Коментар

• Тук наблюдавам раздвижване и по темата, и с акциите, може би причината е дивидента, който предстои да се дава след 4 месеца. На мен ми е по-интересно дали от обикновените акции ще се вземе дивидент?
                        Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad
                          Първоначално изпратено от Dio
                          Първоначално изпратено от Etihad
                          Здравеите, oтскoрo наблЮдавам тази акция и бих искал да пoпитам, някoи знае ли каквo 6те се слу4и с акциoнерите акo акцията бъде делистната?
                          Защо да бъде делистната? Някакъв проблем ли има ?
                          Не, няма прoблем! Пoстo преглеждах стари нoвини за кoмпанията и ми стана интереснo...
                          Заплашените от делистване дружества чакат оферти от маркет-мейкъри20.02.2009 10:03 (4F5 / FAZAN) (4BH / ROZA) (6L1 / LOMSKO) (6SO / SOFCOM) (5BI / BIANOR) (SW3 / STOKP)
                          Това беше заради едно налудничаво намерение на БФБ да делистне слаболиквидни компании. КФН ги отряза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
                            Здравеите, oтскoрo наблЮдавам тази акция и бих искал да пoпитам, някoи знае ли каквo 6те се слу4и с акциoнерите акo акцията бъде делистната?
                            С кои акционери - мажоритарните или миноритарните?
                            миноритарните!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio
                              Защо да бъде делистната? Някакъв проблем ли има ?
                              Не, няма прoблем! Пoстo преглеждах стари нoвини за кoмпанията и ми стана интереснo...
                              Заплашените от делистване дружества чакат оферти от маркет-мейкъри20.02.2009 10:03 (4F5 / FAZAN) (4BH / ROZA) (6L1 / LOMSKO) (6SO / SOFCOM) (5BI / BIANOR) (SW3 / STOKP)

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad
                                С кои акционери - мажоритарните или миноритарните?
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X