Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениене виждам
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеОпределено важи за привилигировните. А за непривилегированите - каквото си решат. Както видяхме - раздадоха печалбата от 2009 и 2008, двойно по-голям дивидент на обикновените акции... Допускам ли някаква грешка или пропуск ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПлюйте, плюйте аз пък влязох тук с малко(за сега с малко)!
Компанията е със смешно p/e! ROE и ROA са над 20% същото е и при ROCE !Yield-а е висок а за дивидента всеки знае в момента 19% доходност! Продължаващата криза и оставащата след нея безработица ме карат да мисля че този тип бизнес ще има доста работа. Така че поздрави на Импа и аз съм във клуба!!!
Коментар
-
Плюйте, плюйте аз пък влязох тук с малко(за сега с малко)!
Компанията е със смешно p/e! ROE и ROA са над 20% същото е и при ROCE !Yield-а е висок а за дивидента всеки знае в момента 19% доходност! Продължаващата криза и оставащата след нея безработица ме карат да мисля че този тип бизнес ще има доста работа. Така че поздрави на Импа и аз съм във клуба!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеОпределено не е така както го виждаш. Разпределението на дивидент, правилата за това са изписани и указани още през далечната 2006.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеС кое не си съгласен и защо? Не е ли така, както го виждам?“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеНе е лошо да се чете, преди да се пише.
А че имате желание за форумни изяви е ясно.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеНе е лошо да се чете, преди да се пише.
А че имате желание за форумни изяви е ясно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение4. компания, която бъзиква привилигированите за сметка на обикновените акции и засмуква цялата печалба като я раздава във вид на дивидент за обикновените акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение4. компания, която бъзиква привилигированите за сметка на обикновените акции и засмуква цялата печалба като я раздава във вид на дивидент за обикновените акции
А че имате желание за форумни изяви е ясно.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа познай от три пъти измежду следните варианти:
1. Компанията е пред фалит.
2. Срокът за закупуване на акции с право на дивидент изтече, а следващият дивидент е чак след година.
3. Никой вече не иска да инвестира в компания, раздаваща гарантирано голям дивидент.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеImpe, и тук акцията поддаде на наклона, защо тъй ?
1. Компанията е пред фалит.
2. Срокът за закупуване на акции с право на дивидент изтече, а следващият дивидент е чак след година.
3. Никой вече не иска да инвестира в компания, раздаваща гарантирано голям дивидент.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар