IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    не виждам
    Евентуално ако имаш секция сделки си влез в нея и си викаш кой ти е продал.

Коментар

не виждам
      през чата - питай брокера си кой е на отсрещната страна

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
        от кой ИП излизат акциите/продавача/ ?
        не виждам

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
          Определено важи за привилигировните. А за непривилегированите - каквото си решат. Както видяхме - раздадоха печалбата от 2009 и 2008, двойно по-голям дивидент на обикновените акции... Допускам ли някаква грешка или пропуск ?
          Според мен целта им беше да изравнят дивидентите за двата класа. За 2008 не дадоха дивидент за обикновените, сега гласуваха 1.50. Така че общо за двете години всички са получили поравно.

Коментар

Плюйте, плюйте аз пък влязох тук с малко(за сега с малко)!
            Компанията е със смешно p/e! ROE и ROA са над 20% същото е и при ROCE !Yield-а е висок а за дивидента всеки знае в момента 19% доходност! Продължаващата криза и оставащата след нея безработица ме карат да мисля че този тип бизнес ще има доста работа. Така че поздрави на Импа и аз съм във клуба!!!
            от кой ИП излизат акциите/продавача/ ?

Коментар

• Плюйте, плюйте аз пък влязох тук с малко(за сега с малко)!
              Компанията е със смешно p/e! ROE и ROA са над 20% същото е и при ROCE !Yield-а е висок а за дивидента всеки знае в момента 19% доходност! Продължаващата криза и оставащата след нея безработица ме карат да мисля че този тип бизнес ще има доста работа. Така че поздрави на Импа и аз съм във клуба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                Определено не е така както го виждаш. Разпределението на дивидент, правилата за това са изписани и указани още през далечната 2006.
                Определено важи за привилигировните. А за непривилегированите - каквото си решат. Както видяхме - раздадоха печалбата от 2009 и 2008, двойно по-голям дивидент на обикновените акции... Допускам ли някаква грешка или пропуск ?
                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

С кое не си съгласен и защо? Не е ли така, както го виждам?
                  Определено не е така както го виждаш. Разпределението на дивидент, правилата за това са изписани и указани още през далечната 2006.
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Не е лошо да се чете, преди да се пише.
                    А че имате желание за форумни изяви е ясно.
                    С кое не си съгласен и защо? Не е ли така, както го виждам?

Коментар

Точно.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

4. компания, която бъзиква привилигированите за сметка на обикновените акции и засмуква цялата печалба като я раздава във вид на дивидент за обикновените акции
                        Че купи си обикновени акции, а не привилегировани, кой те спира ?

Коментар

4. компания, която бъзиква привилигированите за сметка на обикновените акции и засмуква цялата печалба като я раздава във вид на дивидент за обикновените акции
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Ха познай от три пъти измежду следните варианти:

1. Компанията е пред фалит.
                            2. Срокът за закупуване на акции с право на дивидент изтече, а следващият дивидент е чак след година.
                            3. Никой вече не иска да инвестира в компания, раздаваща гарантирано голям дивидент.

Коментар

Impe, и тук акцията поддаде на наклона, защо тъй ?
                              Ха познай от три пъти измежду следните варианти:

1. Компанията е пред фалит.
                              2. Срокът за закупуване на акции с право на дивидент изтече, а следващият дивидент е чак след година.
                              3. Никой вече не иска да инвестира в компания, раздаваща гарантирано голям дивидент.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Impe, и тук акцията поддаде на наклона, защо тъй ?

Коментар

Working...
                                X