IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма начин да има отчет към 30 .9. 2010 това да не е някакъв фантастичен филм

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ами можеше да погледнеш за кой период е и че има още 15 дена докато всъщност дойде края на този период.

Имам навика да гледам официални отчети
      защо си сигурен, че не е официален, има го в официална медия, публикуваща отчети. Това, че ти не си го видял, не го прави неофициален. Но ще почакаме, ще видим какъв ще го пуснат за Q3. А дотогава - микрофона е ваш. Надъхвайте.
      Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• утешителке,
        не се излагай!
        1. дивидента на привилегированите е ежегоден и договорен.

2. тоя дивидент 1.50 е за 2(или 3 не ми се проверява) години. - дружеството прави яка пачка - защо да няма дивидент за обикновените може и по-висок да е - в крайна сметка и това е риск.

3. от 3400 км се вижда, че се опитваш да натискаш цената, защото изпусна да напълниш кошничката на 3.90-4

4. и аз искам да иде под 4, за да гепя 10К бройки, но не си позволявам да викам на черното бяло само защото имам интерес!

лека
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ами можеше да погледнеш за кой период е и че има още 15 дена докато всъщност дойде края на този период.

Имам навика да гледам официални отчети

Коментар

http://www.investor.bg/bulletin/inde...3/0/0/0/0.html

Инвестора нещо са объркали още не е минал септември какви q3 са изкарали това в твоя линк
            Аааа, това адресирай към инвестора, не към мен. Там пише, това което вече е упоменато. Сега трябва ли да питам къде си забравил цайсите ?

Коментар

• http://www.investor.bg/bulletin/inde...3/0/0/0/0.html

Инвестора нещо са объркали още не е минал септември какви q3 са изкарали това в твоя линк

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                къде го гледаш това ?
                Ами в отчета

Коментар

Учителко да не си забравила някъде цайсите не знам къде го виждаш този собствен капитал от 6,8 милиона. Аз гледам гледам и все 8,3 милиона ми се вижда. Което от 10,8 за Q1 като махнеш 3,3 и остава 7,5 с натрупаната допълнително печалба за второто тримесечие от 850 хиляди и точно излиза 8,3.
                  къде го гледаш това ?
                  защо не погледнеш и тук:
                  http://www.investor.bg/companies/fin...data/1193.html

Коментар

• Учителко да не си забравила някъде цайсите не знам къде го виждаш този собствен капитал от 6,8 милиона. Аз гледам гледам и все 8,3 милиона ми се вижда. Което от 10,8 за Q1 като махнеш 3,3 и остава 7,5 с натрупаната допълнително печалба за второто тримесечие от 850 хиляди и точно излиза 8,3.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      ...то и аз на събранието рекох - Аре без дивиденти за обикновените - да остане повече сухо в компанията, шефчетата викат - Споко - сухо има мно-о-ого...

Може да има сухо, но за кого е сухото и кой си го ползва като сухо - в това е въпроса, Импи. Защото, ако днес има, ще има ли гаранция, че и утре ще има, а ако няма, какво се прави ?

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                        смех,
                        я погледни текущите им резултати и кажи, дали не си запазват нормални обемите. Баси, ако не дават дивиденти, що не дават, ако дават що дават и как се декапитализирала компанията...... Умрем от такива умозаключения, предлагам да си купуваш предимно шита, който така или иначе е преимуществен на БФБ и печалбата да си я капитализират всяка година, пък и цената на акция да си стои ниска...
                        Имаше една приказка: "късно е чадо, мандалото лопна", пък и кой се смее сам. Една категория, която го прави, без да го осмисля са дебили и олигофрени. Но нашия случай не е такъв. Имаме насреща си уникален интелигент - бфб инвестор, разбиващ цялата космология, ако се окаже в беда. Както и да е, не това е проблема.
                        А сега да обобщим фактите:
                        1. На непривилигированите (обикновените) акции се изплаща дивидент 1,50 лв, а на ПРИВИЛИГИРОВАНИТЕ - 0.71 лв, следователно ПРИВИЛИГИРОВАНИТЕ като че ли имат привилегия да получават и по-малък дивидент от непривилигированите , къде е тогава т.наречената им привилегия ?
                        2. Както е забелязало прецаканото,:
                        Първоначално изпратено от прецаканото
                        ..преди да пуснат 3мил дивидент на другите акции, активите им бяха 12мил., сега са 7 и нещо.
                        3. Преди изплащането на мега дивидента (на обикновените акции), собствения капитал е 10,8 мил, сега е 6.8, т.е срещу дивидент от 3 мил стои разлика в собствения капитал от 4мил и назрява въпроса "освен разликата от 3 мил заради дивидента, къде се изпари още 1 мил ?"
                        И не е препоръка.
                        Първоначално изпратено от прецаканото
                        Човече, компанията се декапитализира, според мен. След още 2-3 такива дивидента отиваме на кино. Не е препоръка.
                        Прецаканото, как се усети
                        Last edited by mechka uteshitelka; 15.09.2010, 22:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          ...то и аз на събранието рекох - Аре без дивиденти за обикновените - да остане повече сухо в компанията, шефчетата викат - Споко - сухо има мно-о-ого...

Стига бе, хора. Дивидент трябва да се дава, само и за да има хора които показват как се прави тая работа. Не може само изроди, които хич и не им пука за малките. Просто хората тр. да се научат, че дори и да им е подарен някакъв бизнес тр. да раздават дивидент. Евала на такива фирми, просто си трябва време и пазара ще ги оцени както подобава. На цървули ли да си даваме парите, дето имат продажби по 100-200-300 мил. и капитализацията по обясними прични им е по 20-30 мил. лева...
                          Не обичам да съм краен, но да се казва, че някой не става щото дал дивидент и има нам си колко 3.5 милиона "други" разходи. Тия хора да земат да се гръмнат у дървените философи...

Коментар

• ...то и аз на събранието рекох - Аре без дивиденти за обикновените - да остане повече сухо в компанията, шефчетата викат - Споко - сухо има мно-о-ого...

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                              Така е основно разликата идва от плащането на дивидент за обикновените акции
                              точно, на обикновените дивидента, който е натрупан за 2-3 години и ми е много странно как някои колеги очакват , че добрия резултат за 2009 може да го покрие

успех
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                                смех,
                                я погледни текущите им резултати и кажи, дали не си запазват нормални обемите. Баси, ако не дават дивиденти, що не дават, ако дават що дават и как се декапитализирала компанията...... Умрем от такива умозаключения, предлагам да си купуваш предимно шита, който така или иначе е преимуществен на БФБ и печалбата да си я капитализират всяка година, пък и цената на акция да си стои ниска...
                                Така е основно разликата идва от плащането на дивидент за обикновените акции
                                мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

Working...
                                X