IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
    Меком притежава едната част от уравнението - обещава добри дивиденти. Сега остава да изпълни и другите две - добри резултати и наистина да плаща дивидентите. Засега ще се въздържа от мнение. Иначе няма да участвам в емисията. Софком на 15% дивидентна доходност и предсказуеми резултати ми се вижда по-добра алтернатива. А и след време акциите ще се обърнат от привилегировани в обикновени. Виж къде се търгуват обикновените на Софком (с цялата условност на ликвидността) и виж къде са обикновените на Меком.
    Благодаря за отговора.
    Софкома е ясен , а относно обикновенните и при двете емисии са си напълно дирижирани. Ще е интересно, когато наближи времето на обръщане, какво ще се получи.

Коментар

• Берти, по-добре идва, защото до следващия дивидент има да чакаш по-малко от година. Докато при Меком ще се чака година и девет месеца до първите 18% по мои сметки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
        на 100%,
        тук който влязъл, влязъл - примоцията свърши пролетта ,не му е тук мястото, ама кажи си мнението за Меком
        при цена 5 кинта дивидента чисто идва 14,2%
        при цена 6 кинта - 11,83%
        при 7 кинта 10%

извода е, че има мегдан.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Меком притежава едната част от уравнението - обещава добри дивиденти. Сега остава да изпълни и другите две - добри резултати и наистина да плаща дивидентите. Засега ще се въздържа от мнение. Иначе няма да участвам в емисията. Софком на 15% дивидентна доходност и предсказуеми резултати ми се вижда по-добра алтернатива. А и след време акциите ще се обърнат от привилегировани в обикновени. Виж къде се търгуват обикновените на Софком (с цялата условност на ликвидността) и виж къде са обикновените на Меком.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
            Това ясно показва, че и при такъв пазар си има акции, които се открояват. Рецептата е проста - добри резултати и добри дивиденти. ИПО-то беше на 5 лева през 2006, сега цената пак е толкова, но инвеститорите са получили 3.4 лева дивидент. Което е страхотна доходност на фона на случващото се на пазара.
            на 100%,
            тук който влязъл, влязъл - примоцията свърши пролетта ,не му е тук мястото, ама кажи си мнението за Меком

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Браво , браво 5лв вече!
              Това ясно показва, че и при такъв пазар си има акции, които се открояват. Рецептата е проста - добри резултати и добри дивиденти. ИПО-то беше на 5 лева през 2006, сега цената пак е толкова, но инвеститорите са получили 3.4 лева дивидент. Което е страхотна доходност на фона на случващото се на пазара.

Коментар

• Браво , браво 5лв вече!

Коментар

• позачетох се назад из коментарите и .....

Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                  Аз също мисля, че акциите се завъртяха и са основно в акционери, които ще търсят 6 лева поне.
                  преди 2 месеца ми се струваше, че малко форсираш, ....вече не

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Не си прав... Виж по другите позиции какви разпродажби има. Доста е вероятно някой да излизи от тук за да влезе в EUBG, CCB, FIB, ATERA и други. Въпроса според мен е до каква цена ще са слонни да продават решилите се на това. 3.50 - 4.00 за мен е абсолютно реалистична цена.
                    и аз папам ЕУБГ ама цена от 3,5-4 ще ме зарадва много тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                      Иска ви се.При тази малка емисия едва ли ще падне цената чак толкова
                      Не си прав... Виж по другите позиции какви разпродажби има. Доста е вероятно някой да излизи от тук за да влезе в EUBG, CCB, FIB, ATERA и други. Въпроса според мен е до каква цена ще са слонни да продават решилите се на това. 3.50 - 4.00 за мен е абсолютно реалистична цена.
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        цената може да падне още малко, но при положение, че на БФБ има още по-големи разпродажби отколкото в момента (асцидовете и еврохолд)

ако нещата се успокоят.... под 4 няма как да иде.

тук се продава, за да се купи някъде другаде за без пари. Ако цените се успокоят никой няма да бяга от златната кокошка софком, за да пълни еврохолд над левче и тн.

поздрави и успех на всички
                        Много го спрягате еврохолд, но ако имаме в предвид някои от принципите "Костолани", може да се окаже лошо за холда
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• цената може да падне още малко, но при положение, че на БФБ има още по-големи разпродажби отколкото в момента (асцидовете и еврохолд)

ако нещата се успокоят.... под 4 няма как да иде.

тук се продава, за да се купи някъде другаде за без пари. Ако цените се успокоят никой няма да бяга от златната кокошка софком, за да пълни еврохолд над левче и тн.

поздрави и успех на всички
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Иска ви се.При тази малка емисия едва ли ще падне цената чак толкова

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Аз нямам против тая акция да падне и на 3.8 кинта...

Иначе - и от саламаджийницата мисля да си купя.
                              Импе тук ще излизеш прав за цената от 3.8... Все по реална започва да ми се струва..

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                И аз навит - дивидент в натура - ама в салам, не в жива свинкя.
                                Е да и аз така... Ама виж за Коледа едно цяло прасе готово за печене, като допълнителен дивидент ще бъде перфектно...

Коментар

Working...
                                X