IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ееее, щом и в класацията на Николай Василев сме №1 и то, когато презентира друга емисия и отговаря на колегите ...можем да спим спокойно

Коментар

• Купих си ги туй лято, а не миналото и наистина са малко, но смятам да пазарувам още. За мен "ликвидността" е фикция по отношение на инвестирането в буквалният смисъл на думата - тя е важна за спекулантите. За инвеститорът е важна доходността. И защо мислиш, че е неликвидна акция, което трудно се купува, защото почти няма предлагане, но лесно може да бъде продадена. Кефи ме защото се дава сосен дивидент (раздаването на дивиденти за обикновените акции вече ще е редовно) и защото самата компания могъщо се развива.

Успехи и тебе, драги приятелю.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Малко преувеличаваш - и аз имам и от обикновените и от привилегированите акции на Софкомът.
        Ти си "император" - "владееш всичко"! затова имаш! шега, разбира се!

Всъщност си ги купил миналото лято - Май месец да бъдем точни - когато обявиха че ще разпрделят дивидент!
        А и бройката, която притежаваш е .... как да се изразя... мъничка...

Но все пак - поздравления за добрия избор! нистина се радвам когато готини хора са успешни!

И последно - не че бих давал съвети, още повече че никой не ме пита в случая, но ми е чудно защо ги държиш?? такава неликвидна екзотика (с цена, ако може да се продаде разбира се - 7 лв) е безсмислено да се стиска, при положение че има такива други прекрасни избори на БФБ, които се търгуват за стотинки...

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
          че какво ти пречеше да накупиш от обикновените по 4лв, имаше добро предлагане преди година
          хе-хе... когато ЦКБ отиде на 72 ст. и Еврохолда на 70...

Ти, тогава купи ли си от тези по 4 лв??

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
            Те това си е пре-оптимистично изказване!

Но. обикновените акции са само и единствено в ръцете на мажоритарите - няколко физически лица. Пичовете ако искат и на 20 могат да си ги търгуват... Впрочем те затова си и гласуват такива тлъсти дивиденти...

Т.е. цената на обикновенните акции въобще не е мерител за цената на привилегированите, за съжаление...

Имам от привилигированите...
            че какво ти пречеше да накупиш от обикновените по 4лв, имаше добро предлагане преди година

Коментар

• Малко преувеличаваш - и аз имам и от обикновените и от привилегированите акции на Софкомът.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                я ама тук обикновенните са около 7лв, е значи още бая път ни чака с привилегированите!!!
                Те това си е пре-оптимистично изказване!

Но. обикновените акции са само и единствено в ръцете на мажоритарите - няколко физически лица. Пичовете ако искат и на 20 могат да си ги търгуват... Впрочем те затова си и гласуват такива тлъсти дивиденти...

Т.е. цената на обикновенните акции въобще не е мерител за цената на привилегированите, за съжаление...

Имам от привилигированите...

Коментар

• я ама тук обикновенните са около 7лв, е значи още бая път ни чака с привилегированите!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    За разлика от саламаджийницата, Софкомът е проверен като почтеност.
                    Верно е!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      дай по 5.50-6 кинта за брой и ще има обеми
                      аз съм дългосрочен, бърза работа нямам ,
                      докато не стане, колкото доходността на депозита не излизам

Коментар

• За разлика от саламаджийницата, Софкомът е проверен като почтеност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                          имах предвид, че няма обеми
                          дай по 5.50-6 кинта за брой и ще има обеми
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Значи размера на дивидента при Софком и Меком е един и същи. И ако се избира между двете трябва да се прецени къде риска от неплащане е по-голям, и къде цената на обикновените ще е по-висока след конвертирането.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                              Берти, по-добре идва, защото до следващия дивидент има да чакаш по-малко от година. Докато при Меком ще се чака година и девет месеца до първите 18% по мои сметки.
                              така е и реалният дивидент е 15%, и то след 5г

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                при цена 5 кинта дивидента чисто идва 14,2%
                                при цена 6 кинта - 11,83%
                                при 7 кинта 10%

извода е, че има мегдан.
                                имах предвид, че няма обеми

Коментар

Working...
                                X