Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Пичове,
Не знам за пазарното състояние на Софкома, но това със заложните къщи става нещо като национален проблем. Огледайте се какво става по пазарите..около всеки пазар има минимум по 3-4 и продължават да се размножават със страшна скорост. Човек остава с впечатлението, че едва ли не са гръбнака на икономиката...
Конкуренцията става безмилостна , а държавата засега(!) пасува. Въпросът е какво става ако и Държавата се намеси по типичния за нея безпардонен начин.
Поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Предишният ми коментар тук бе свързан с общото ми възмущение от факта, че съществуват компании, чиито мениджъри са финансово необразовани. И то особено компании - емитенти на БФБ.
Постарал съм се да направя по-задалбочено проучване на компанията с фокус върху пазарното й състояние.
Учудващо е как никой не коментира пазарната позиция на СофКома!
Всеки тук се олизва за дивидент и трепери дали и таз година ще раздадат и колко (за 6SOA).
Основната дискусия се базира на последният отчет - доколко е замазан незнам (замазват ли отчети в БГ?) Все едно се правят хазартни залагания без да се отчита фундаменталния риск.
И как никой не намирисва жабунясалия ппоток!?! А и личните ми съмнения са, че пазарния им дял май е спаднал с над 55%!
Нека погледнем и кам последната ПиАр-акция - Статията за (проформа?) г-жа ( ?) СЕО-то -трябва наистина да отдадем кредит там кадето се полага.А именно, размерите на фотографията наистина зарадваха по-голямата
част от аудиторията!
Good Luck на всички инвеститори тук.
Повече по-късно!
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...
А за Мекомът - аз продадох половината на печалба, другите може би ще ги шитна на дивидент - пак на печалба...
Коментар
-
Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнениеAbe сам ще се усетиш накрая, но като за първоначална стъпка и това е добре.
Да не си някое циганче.Че Импа ного ги аресва
И той е човек и греши (според мен при Меком-а, ама не се знае де)
- ама точно пък тука - ма хич не го мисли. Много добре знае какво прави.
А ти - както си прецениш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнение
И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
Не е препоръка.Дано не ни погуби тази лакомия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеИмпе ще скачаме ли туканка....Не е препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСам ти си палячо. Дивидентът на привилегированите е точно определен на 0.75 кинта. Тези бонуси са повишени заплати за служителите. вярно е, че последните години дивидентът на непривилегированите е по-висок, ама някой да ти е забранил да си купиш от тях?Не е препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнениеТака е, акционери са, ама в непривилегированите. На луд ли се правиш или на палячо. Нали мислейки точно за себе си, бутат яко дивидент за непривилегированите, а привилегированите се мандахерцат с дивидент 70 стинки.... Ама си и ти, а над 2 милионки за бонуси само за 1 година, как ще ги коментираш, да не би да е в полза на "х"акционерите ???
Ейии... докато има такива заплеси по форумите, които да им правят безплатен пиар, не знам кога ще се "опра'йм"...
Не е препоръкаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХа-ха-ха-ха - че нали ТЕ са си основните акционери !!! Да не мислят за акционерите, значи да не мислят за себе си. :
...
D
...
...
Ейии... докато има такива заплеси по форумите, които да им правят безплатен пиар, не знам кога ще се "опра'йм"...
Не е препоръкаНе е препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнениеЕ то дивидента май отива за непривилегированите. Освен това са решили да го точат и с бонуси във вид "възнаграждения". 97% са си увеличили бонусите в момент на криза. И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
Не е препоръка.Айде да не казвам какъв бонус трябва да си турят, та да е съизмерим поне отчасти с парите дето си ги земат като дивидент. Пък ако мислиш, че непривилегированите са по-сгодни - купи си - аз имам и от едните и от другите...
Мажоритаров - аз скочил вече достатъчно...
Пипбелов - имаме си. Ако нямашакции, земи си - и аре на сборище...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар