IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Пичове,

Не знам за пазарното състояние на Софкома, но това със заложните къщи става нещо като национален проблем. Огледайте се какво става по пазарите..около всеки пазар има минимум по 3-4 и продължават да се размножават със страшна скорост. Човек остава с впечатлението, че едва ли не са гръбнака на икономиката...
    Конкуренцията става безмилостна , а държавата засега(!) пасува. Въпросът е какво става ако и Държавата се намеси по типичния за нея безпардонен начин.

Поздрави и успех
    В еврохолд не дават ли дивидент ?
    Не е препоръка

Коментар

• Пичове,

Не знам за пазарното състояние на Софкома, но това със заложните къщи става нещо като национален проблем. Огледайте се какво става по пазарите..около всеки пазар има минимум по 3-4 и продължават да се размножават със страшна скорост. Човек остава с впечатлението, че едва ли не са гръбнака на икономиката...
      Конкуренцията става безмилостна , а държавата засега(!) пасува. Въпросът е какво става ако и Държавата се намеси по типичния за нея безпардонен начин.

Поздрави и успех
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• след такъв коментар , най-логиното продължение е активизирането на...... купувачите

Коментар

• Предишният ми коментар тук бе свързан с общото ми възмущение от факта, че съществуват компании, чиито мениджъри са финансово необразовани. И то особено компании - емитенти на БФБ.

Постарал съм се да направя по-задалбочено проучване на компанията с фокус върху пазарното й състояние.
          Учудващо е как никой не коментира пазарната позиция на СофКома!
          Всеки тук се олизва за дивидент и трепери дали и таз година ще раздадат и колко (за 6SOA).
          Основната дискусия се базира на последният отчет - доколко е замазан незнам (замазват ли отчети в БГ?) Все едно се правят хазартни залагания без да се отчита фундаменталния риск.
          И как никой не намирисва жабунясалия ппоток!?! А и личните ми съмнения са, че пазарния им дял май е спаднал с над 55%!

Нека погледнем и кам последната ПиАр-акция - Статията за (проформа?) г-жа ( ? ) СЕО-то -трябва наистина да отдадем кредит там кадето се полага.А именно, размерите на фотографията наистина зарадваха по-голямата
          част от аудиторията!
          Good Luck на всички инвеститори тук.
          Повече по-късно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            ...

А за Мекомът - аз продадох половината на печалба, другите може би ще ги шитна на дивидент - пак на печалба...
            Поздравления, императоре! Започнал си по-начесто да го спекулираш с неясните компанийки. Май ти е "увряла" "капацуната"

Коментар

• Мани го, драги. Набутал се бил... като земе дивидент, друго ще пее.

А за Мекомът - аз продадох половината на печалба, другите може би ще ги шитна на дивидент - пак на печалба...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнение
                Abe сам ще се усетиш накрая, но като за първоначална стъпка и това е добре.
                Смирения - нищо хрисимо и смирено май не виждам у тебе да атакуваш таквози старо куче. Едва ли му имаш опита.
                Да не си някое циганче.Че Импа ного ги аресва
                И той е човек и греши (според мен при Меком-а, ама не се знае де)
                - ама точно пък тука - ма хич не го мисли. Много добре знае какво прави.
                А ти - както си прецениш.

Коментар

И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
                  Не е препоръка.
                  Дори и падрето се е набутал тук, oт лакомия. Сребролюбивата змия, се е набутала в леглото, чудя се, как да я изгоня Дано не ни погуби тази лакомия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Импе ще скачаме ли туканка....
                    Къде ще скачате, на борда, от борда или зад борда ??
                    Не е препоръка ...

Коментар

Сам ти си палячо. Дивидентът на привилегированите е точно определен на 0.75 кинта. Тези бонуси са повишени заплати за служителите. вярно е, че последните години дивидентът на непривилегированите е по-висок, ама някой да ти е забранил да си купиш от тях?
                      Abe сам ще се усетиш накрая, но като за първоначална стъпка и това е добре.
                      Не е препоръка ...

Коментар

• Споко Импе... Нали ние сме тия, които държат хартииките... и ще ходим с дивидента на море...
                        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Така е, акционери са, ама в непривилегированите. На луд ли се правиш или на палячо. Нали мислейки точно за себе си, бутат яко дивидент за непривилегированите, а привилегированите се мандахерцат с дивидент 70 стинки.... Ама си и ти, а над 2 милионки за бонуси само за 1 година, как ще ги коментираш, да не би да е в полза на "х"акционерите ???
                          Ейии... докато има такива заплеси по форумите, които да им правят безплатен пиар, не знам кога ще се "опра'йм"...
                          Не е препоръка
                          Сам ти си палячо. Дивидентът на привилегированите е точно определен на 0.75 кинта. Тези бонуси са повишени заплати за служителите. вярно е, че последните години дивидентът на непривилегированите е по-висок, ама някой да ти е забранил да си купиш от тях?

Коментар

Ха-ха-ха-ха - че нали ТЕ са си основните акционери !!! Да не мислят за акционерите, значи да не мислят за себе си. :
                            ...
                            D

...

...
                            Така е, акционери са, ама в непривилегированите. На луд ли се правиш или на палячо. Нали мислейки точно за себе си, бутат яко дивидент за непривилегированите, а привилегированите се мандахерцат с дивидент 70 стинки.... Ама си и ти, а над 2 милионки за бонуси само за 1 година, как ще ги коментираш, да не би да е в полза на "х"акционерите ???
                            Ейии... докато има такива заплеси по форумите, които да им правят безплатен пиар, не знам кога ще се "опра'йм"...
                            Не е препоръка
                            Не е препоръка ...

Коментар

Е то дивидента май отива за непривилегированите. Освен това са решили да го точат и с бонуси във вид "възнаграждения". 97% са си увеличили бонусите в момент на криза. И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
                              Не е препоръка.
                              Ха-ха-ха-ха - че нали ТЕ са си основните акционери !!! Да не мислят за акционерите, значи да не мислят за себе си. Намери инфо колко е заплатата на Ирен и какъв дял от акциите притежава - и пак помисли дали няма интерес да мисли за акционерите... Айде да не казвам какъв бонус трябва да си турят, та да е съизмерим поне отчасти с парите дето си ги земат като дивидент. Пък ако мислиш, че непривилегированите са по-сгодни - купи си - аз имам и от едните и от другите...

Мажоритаров - аз скочил вече достатъчно...

Пипбелов - имаме си. Ако нямашакции, земи си - и аре на сборище...

Коментар

• Импе ще скачаме ли туканка....
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X