IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Точно така. Колегата се бърка сериозно. Това мисля е поради въвеждането на новият Евро стандарт по МСФО от 2019г
    И така не е зле, 20% ръст на печалбата или от 40ст. на 48ст. на акция

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнение

Спрямо 2018 е 200 000 лв. нагоре, ама спрямо неодитирания Q4 за 2019 от x3news сравнявам. Там е 1.6 мил. лв. грубо печалбата, сега стана 1.2 мил лв.
      Така е, нещо счетоводно не е наред, не е малка разликата.

Коментар

Спрямо 2018 е 200 000 лв. нагоре, ама спрямо неодитирания Q4 за 2019 от x3news сравнявам. Там е 1.6 мил. лв. грубо печалбата, сега стана 1.2 мил лв.
        Точно така. Колегата се бърка сериозно. Това мисля е поради въвеждането на новият Евро стандарт по МСФО от 2019г
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Вчера излезе одитирания отчет за 2019. Някой има ли идея защо разходите за амортизации и заплати имат такива големи промени?? Печалбата намалява значително спрямо предварителния отчет.
          Извинявам се, прав си, аз сравних с предходната година. Може би нещо не е осчетоводено както трябва и затова одитирания дава тази разлика.

Коментар

• Обратното май върви към приключване, да са останали около 5000бр.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Нещо мисля, че си в грешка, печалбата за годината е нагоре с 200 000лв. в сравнение с предишната.

Коментар

Вчера излезе одитирания отчет за 2019. Някой има ли идея защо разходите за амортизации и заплати имат такива големи промени?? Печалбата намалява значително спрямо предварителния отчет.
                Нещо мисля, че си в грешка, печалбата за годината е нагоре с 200 000лв. в сравнение с предишната.

Коментар

• А и като гледам няма значение кой точно продава . Истината е че читавите компании на БФБ се броят на пръсти и те вече почти са възстановили цените си от преди ковид кризата.
                  Според мен Експат би имал повече успех ако създаде индекс на десетте най - читави компании според дребните миноритари вместо да залага на Софикс.

Коментар

• Вчера излезе одитирания отчет за 2019. Някой има ли идея защо разходите за амортизации и заплати имат такива големи промени?? Печалбата намалява значително спрямо предварителния отчет.

Коментар

Интересно тези кюфтета на обратното изкупуване от къде идват, фондове ли им продават, някой ако има наблюдения да сподели ?
                      Не мисля че продават фондове. Според мен най -вероятно продава физическо лице с малко под 5% от капитала. Имаше постъпило уведомление от него че е паднал под прага от 5% към средата на миналия месец. Даже смятам че някои фондове купиха тогава от него на цена от около 5.8. Имаше продажби на близо 50К акции ама трябва да ги проследиш. След 10.06. мисля беше , не помня вече.

Коментар

• Интересно тези кюфтета на обратното изкупуване от къде идват, фондове ли им продават, някой ако има наблюдения да сподели ?

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Щом продължават с изкупуването вероятно не смятат да намаляват дивидента надявам се
                          Ще делим растящите печалби на по-малко акции.
                          изкупуването и даване на дивидент са две противоположни по същност подхода

Коментар

Така е ! Дивидента е отличен ! Да видим тази година какво ще снесат
                            Щом продължават с изкупуването вероятно не смятат да намаляват дивидента надявам се
                            Ще делим растящите печалби на по-малко акции.
                            Last edited by MrSi; 07.07.2020, 16:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
                              Еми факт е че е една от малкото компании, от които човек е на печалба от БФБ ... иначе 70 хил броя е 3% от капитала, не е кой знае какво, ще си ги набавят ... проблема е слаболиквидната борса .. аз като дългосрочен се надявам фирмата да ги купи по-евтинджос ... ще останат повече пари ... според мен ако имат бизнес идея по добре тия пари да ги инвестират там - я в лизинговото дружество, я някъде другаде .. дивидентанта доходност мен си ме устройва ..
                              Да. Доказано бяла лястовица на БФБ. Отличен пример за инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
                                Еми факт е че е една от малкото компании, от които човек е на печалба от БФБ ... иначе 70 хил броя е 3% от капитала, не е кой знае какво, ще си ги набавят ... проблема е слаболиквидната борса .. аз като дългосрочен се надявам фирмата да ги купи по-евтинджос ... ще останат повече пари ... според мен ако имат бизнес идея по добре тия пари да ги инвестират там - я в лизинговото дружество, я някъде другаде .. дивидентанта доходност мен си ме устройва ..
                                Така е ! Дивидента е отличен ! Да видим тази година какво ще снесат

Коментар

Working...
                                X