IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Еми факт е че е една от малкото компании, от които човек е на печалба от БФБ ... иначе 70 хил броя е 3% от капитала, не е кой знае какво, ще си ги набавят ... проблема е слаболиквидната борса .. аз като дългосрочен се надявам фирмата да ги купи по-евтинджос ... ще останат повече пари ... според мен ако имат бизнес идея по добре тия пари да ги инвестират там - я в лизинговото дружество, я някъде другаде .. дивидентанта доходност мен си ме устройва ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
      Извинявам се, има ценови диапазон, минимална 5,50лв. максимална 9лв.
      ами то това не се брои за диапазон, щом макс. не е с 100% нагоре Ето ПИБа е търговия в диапазон - 2.50 - 5 лв

Коментар

• Извинявам се, има ценови диапазон, минимална 5,50лв. максимална 9лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
          Ама по-полека с лактите.
          Хм, това си е сериозна бройка 71200, гледам и че май няма ценови диапазон ! Тя цената може да отлети в облаците ако няма нещо договорено от кой да купят !

Коментар

• Ама по-полека с лактите.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Направих запитване на посочения имейл и получих лаконичен и ужасяващо неграмотно написани отговор. Накратко, предлагат "разтопено злато", нямат монети и барове. За повече информация- на телефон.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                Акционери на дружеството могат да закупят злато на преференциални цени в рамките на месец април.

http://sofcom.bg/2020/04/15/преферен...ужес.html

Много добра инициатива на София комерс ЗК, ако някой желае да добави физическо злато в портфейла си.
                Не бих я определил чак като "добра инициатива". Причините за нея могат да са две:

а) Не виждат перспектива за по-голяма доходност от златните си наличности в бъдеще

или

б) Намат и търсят кеш (при това сравнително спешно) и малък дискаут при продажбата на наличности би бил по-евтин от всяко друго финансиране.

Според мен е второто. Едва ли продажбите на залози летят в момента, докато търсенето на малки бързи кредити вече "скай-рокет"-ва (поглед към P2P индустрията). За купилите физическо злато МОЖЕ и да е ОК в някакво бъдеще, ама за акционерите велюто е заложено на ези-тура.

Само си разсъждавам/спекулирам. Нямам и не планирам да имам

Коментар

• Акционери на дружеството могат да закупят злато на преференциални цени в рамките на месец април.

http://sofcom.bg/2020/04/15/преферен...ужес.html

Много добра инициатива на София комерс ЗК, ако някой желае да добави физическо злато в портфейла си.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

и какво пречи да се извърши сега? струпване на хора? ... ама дайде всичко да съсипваме ...
                    И що питаш спекуланта? Пробвай да питаш онези при които са АТЕРА , ТРЕЙС и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Според мен би трябвало да знаеш, че одита на практика се извършва от счетоводители като накрая одитор(експерт счетоводител) заверява.
                      и какво пречи да се извърши сега? струпване на хора? ... ама дайде всичко да съсипваме ...

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

що? за одитирането на отчет колко одитора се струпват на едно място?
                        Според мен би трябвало да знаеш, че одита на практика се извършва от счетоводители като накрая одитор(експерт счетоводител) заверява.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Мисля че точно заради счетоводителите и одиторите е отсрочката
                          що? за одитирането на отчет колко одитора се струпват на едно място?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Благодаря, уверих се лично. Интересни са отчетите за това тримесечие, като тук не очаквам сътресения и се дразня колко много компании са поискали отсрочка, като не виждам причина за това?! Извънредно положение или не, да не би счетоводителите да не могат да работят, по света такава практика за отлагане не съм чул, акционерите искат навременна информация за състоянието на компаниите, в които са инвестирали!

Заваляха уведомления за отложено публикуване на отчети от публичните дружества

Някъде има ли списък, да видим кои са тези звезди? "Монбат" вероятно са в тази група, много специални станаха напоследък, другите са интересни, много изводи могат да се направят.
                            Мисля че точно заради счетоводителите и одиторите е отсрочката

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Благодаря, уверих се лично. Интересни са отчетите за това тримесечие, като тук не очаквам сътресения и се дразня колко много компании са поискали отсрочка, като не виждам причина за това?! Извънредно положение или не, да не би счетоводителите да не могат да работят, по света такава практика за отлагане не съм чул, акционерите искат навременна информация за състоянието на компаниите, в които са инвестирали!

Някъде има ли списък, да видим кои са тези звезди? "Монбат" вероятно са в тази група, много специални станаха напоследък, другите са интересни, много изводи могат да се направят.
                              Според мен има голяма вероятност проблемът да е в одиторите а не в компаниите.
                              В заложните къщи ми е 2/3 от портфейла и за това ме е страх да набивам още . Иначе това е единствената ЗЛАТНА компания на БФБ. На последтък все по - често се говори за дефицит на физическо злато, което вероятно донякъде се компенсира от различни ЗК и физически лица и затова мисля че потенциала тук е голям.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Заложниците къщи работят и то не само СКЗК. Всеки трябва да има достъп до кредитиране, никой не знае какви времена ще настъпят.
                                Има уведомление в сайта на компанията.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X