IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ми баш си е различна, ма нищо Странно е, че го казвам, но Софком е супер компания като за БФБ и за разлика от някои млади жребчета, е доказала се като плащач, а не разтегач на инфлуенсърски локуми. Нямам акции тук, но не мога да кажа на черното бяло и че компанията е джънк и не струва - ми много си е добра даже, че и доволно коректна! Та и аз сега като теб съм с еднаква гледна точка и оценявам нещата реално - ти имаш и от двете компании, аз нямам от нито една от тях Или както викат инглизите - we don't see things as they are, we see them as we are
    И казваш да се доверим на твоето мнение като най безпристрастно при положение, че нямаш и от двете ! Ясно е, че гледаме с различни очи и по различен начин!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Знаеш ли Грую, мислех си че ще ми отговориш по този начин, даже щях да те спомена тук още при първия ми пост. Гледната точка въобще не ми е променена, разликите при сделките тук и в Алтерко е голяма. Обратното изкупуване в Софкома се случи по същия начин и миналата година, но не го одобрявам. Сделките както написах тук са единични и със сравнително голям обем за акцията. Гледната точка винаги може да е различна, но в случая моята е еднаква и в двата случая. Имам акции и в двете компании и точно затова направих коментар тук, защото предположих, че ще ми отговориш и ще сравниш.
      Ми баш си е различна, ма нищо Странно е, че го казвам, но Софком е супер компания като за БФБ и за разлика от някои млади жребчета, е доказала се като плащач, а не разтегач на инфлуенсърски локуми. Нямам акции тук, но не мога да кажа на черното бяло и че компанията е джънк и не струва - ми много си е добра даже, че и доволно коректна! Та и аз сега като теб съм с еднаква гледна точка и оценявам нещата реално - ти имаш и от двете компании, аз нямам от нито една от тях Или както викат инглизите - we don't see things as they are, we see them as we are
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

За мен това са предварително договорени цени с конкретен продавач. Първо заради това, че се сключват на една и съща цена, и второ заради сравнително големия обем акции.
        Мисля че Юг Маркет все още е маркет мейкър по позицията ама не съм сигурен. Забелязал съм за последните 2-3 години че сделките между купувач / много вероятно договорен фонд защото присъства в портфейла на някои / и продавач се случват по подобен начин. Когато се намери някаква равновесна цена и задържи вземе че мине някоя сделка за 10к или 20к акции. Доверяват се на пазара и двете страни. Това съм забелязал по тази позиция и това се случва често тук . Все пак маркет мейкъра търгува за своя сметка и не вярвам да натиска или вдига цената защото загубите ще са за негова сметка.
        ​​​​​
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Хм, странно, а за Леш, така де Алтерко не мислеше така и казваше, че всичко си е точно Глей кво нещо е гледната точка
          Знаеш ли Грую, мислех си че ще ми отговориш по този начин, даже щях да те спомена тук още при първия ми пост. Гледната точка въобще не ми е променена, разликите при сделките тук и в Алтерко е голяма. Обратното изкупуване в Софкома се случи по същия начин и миналата година, но не го одобрявам. Сделките както написах тук са единични и със сравнително голям обем за акцията. Гледната точка винаги може да е различна, но в случая моята е еднаква и в двата случая. Имам акции и в двете компании и точно затова направих коментар тук, защото предположих, че ще ми отговориш и ще сравниш.
          Last edited by Zdravko; 11.01.2021, 16:40.

Коментар

За мен това са предварително договорени цени с конкретен продавач. Първо заради това, че се сключват на една и съща цена, и второ заради сравнително големия обем акции.
            Хм, странно, а за Леш, така де Алтерко не мислеше така и казваше, че всичко си е точно Глей кво нещо е гледната точка
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Не мисля че си прав. Изкупуването е напълно прозрачно точно както и миналия път на 3.5 .
              Обявена е начална дата . Офертите на 7.8 са поставени и стоят определено време / т.е. всеки който иска може и да продаде / . Продавача доста коректно изчаква след което продава. Отново се изчаква определено време - т.е. който иска да купи на 7.8 може да постави оферта преди дружеството и така БФБ ще я изпълни приоритетно .
              Поздрави .

Коментар

• Определено прави впечатление, че сделките са ясни предварително. Пък и не знам дали някой има толкова акции, че да продаде на дружеството, освен основните акционери. Но със сигурност се прави по начин, че всеки да може да се включи. Така че не виждам проблем. Мисля, че всеки печели при тази ситуация.

Коментар

Тук малко грозно се случва това обратно изкупуване, както и предния път. Сделките изглеждат като предварително договорени, интересно е кой е продавача.
                  Не мисля че си прав. Изкупуването е напълно прозрачно точно както и миналия път на 3.5 .
                  Обявена е начална дата . Офертите на 7.8 са поставени и стоят определено време / т.е. всеки който иска може и да продаде / . Продавача доста коректно изчаква след което продава. Отново се изчаква определено време - т.е. който иска да купи на 7.8 може да постави оферта преди дружеството и така БФБ ще я изпълни приоритетно .
                  Поздрави .

Коментар

• Тук малко грозно се случва това обратно изкупуване, както и предния път. Сделките изглеждат като предварително договорени, интересно е кой е продавача.
                    Last edited by Zdravko; 11.01.2021, 14:47.

Коментар

• Еее. ..... Колеги не се бутайте с лактите.
                      Ако обичате оставете на дружеството да купят на по - ниско. Все пак това е угодно за всички акционери.

Коментар

• С оглед решение на Съвета на директорите от 06.01.2021 г. във връзка с приетото решение от Общото събрание на акционерите („ОСА“) в Дружеството от 20.08.2020 г. (т. 11 от дневния ред), Ви уведомявам, че „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД възнамерява да изкупи до 69 085 бр. (шестдесет и девет хиляди и осемдесет и пет) обикновени собствени акции на регулиран пазар.
                        Началната дата на обратното изкупуване е 11.01.2021 г., като поръчката е дадена до инвестиционен посредник „Юг Маркет” АД.
                        Ръководството на „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ“ АД планира Дружеството да изкупува акции през работните дни в периода 11.01.2021 г. – 15.02.2021 г. или до достигане на максималния брой собствени акции (69 085 бр.).

x3news.com

Коментар

• Това определено си е едно от най-дивидентните дружества на БФБ. Продължават да показват, че си остават дивидентен еталон!

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                            Ще бъде предложен 25 ст шест месечен дивидент .
                            Една отлична новина !

Коментар

• Ще бъде предложен 25 ст шест месечен дивидент .
                              Last edited by MrSi; 15.12.2020, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
                                м да .. ако сравним на 2019 6месечието + 4% приходи, + 10% печалба .... в предвид това че и изкупиха 3% от акциите .. дано продължаваме все така да катерим ..
                                Щом почти всичко губи а ние отново сме на горе какво повече да кажа. РЕСПЕКТ към мениджмънта. Евала

Коментар

Working...
                                X