IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На 20 Август т.г. ще ти ги "обърнат" на обикновени акции.

Коментар

• някой може ли да ми каже какво става с привилегированите акции, сле като изтекат 5-те години, стават обикновини или какво/не намирам никъде инфо по въпроса/

Коментар

• Тази тема много назад бре ! Всички си мълчат за дивидента а !

Коментар

• Последната дата с право на дивидент, която е 27.01.2021 г., дали няма да предизвика нов интерес?

Коментар

• Мдаа, обратното приключи и цената се върна там където беше !

Коментар

• Имам.
              Не лоша компания - от едни барачки яко парички ни докарва!
              Бакшиш, готвач, фризорка останали без работа идват, залагат...така е в живота.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                Ех, Златният жабок какви "златни" спомени събужда.

Може ли някой да ми обясни какво става де юре с тези обратни изкупувания. Ясно е, че са дирижирани сделки/кой притежава такива акции/. Обратните изкупувания се правят с пари от печалбата ясно, но чия собственост стават акциите де факто? На собствениците на фирмата, логично,.... или?
                Единия вариант е да ги обезсилят, а другия е след време пак да ги продадат. А иначе обратно изкупени акциите продължават да бъдат собственост на всички акционери косвено разбира се.

Коментар

• Ех, Златният жабок какви "златни" спомени събужда.

Може ли някой да ми обясни какво става де юре с тези обратни изкупувания. Ясно е, че са дирижирани сделки/кой притежава такива акции/. Обратните изкупувания се правят с пари от печалбата ясно, но чия собственост стават акциите де факто? На собствениците на фирмата, логично,.... или?

Коментар

• По груби сметки май вече изкупиха обратно 50000 акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Склонен съм да се съглася с теб, но тези неща се случват заради много ниската ликвидност на нашата борса. Ако някой реши да купува или продава по някоя позиция цените могат да скочат или паднат с десетки проценти. Аз като знам с какви усилия съм купувал тук и колко време съм ги събирал, със сигурност бих се съгласил да ги купя на веднъж пък дори и с премия отгоре. То затова и фондовете не са много за завиждане, как да влезеш или излезеш от пазар.
                      Абсолютно вярно, за съжаление, но такава ни е борсата - особености някакви. Беше много добре това ѝ качество преди 2007 и много зле в почти целия следващ период
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Разбира се, че има телефонна любов - ти, доколкото знам, имаш по-голям портфейл, следва да си наясно с тези неща И разбира се, че тук и при Алтерко се случи едно и също - някой е знаел предваително, че ще има покупки на 7,80, ерго продажби на 6,50, затова и масата поръчки на онова с релетата и крушките, дето дори не е производител, а само търговец, но съм ги оставил да се вихрят по темата сами, бяха точно на 6,50 - провери си го - и като брой, и като обеми. Е, имаше и някои сделки на 6,55 на дребосъка, щото дребосъка никога не знае за какво иде реч, а само предполага, а и като купиш 100 акции, дето 650, там и 655 лева (винаги съм се удивявал на такива сделки, ама на, има ги)

Ако има търгово на Спиди, и там ще се случи същото - "изведнъж" ще изчезнат поръчките купува/продава над/под определена цена, освен малко плява от цацата за цвят, щото някой ше знае нещо (засега, както гледам, или няма сделка, или тя ще е над 60 лева, но не много над 60 лева лично мнение). Знаем се, все пак не сме от вчера на тази борса
                        Склонен съм да се съглася с теб, но тези неща се случват заради много ниската ликвидност на нашата борса. Ако някой реши да купува или продава по някоя позиция цените могат да скочат или паднат с десетки проценти. Аз като знам с какви усилия съм купувал тук и колко време съм ги събирал, със сигурност бих се съгласил да ги купя на веднъж пък дори и с премия отгоре. То затова и фондовете не са много за завиждане, как да влезеш или излезеш от пазар.

Коментар

• Разбира се, че има телефонна любов - ти, доколкото знам, имаш по-голям портфейл, следва да си наясно с тези неща И разбира се, че тук и при Алтерко се случи едно и също - някой е знаел предваително, че ще има покупки на 7,80, ерго продажби на 6,50, затова и масата поръчки на онова с релетата и крушките, дето дори не е производител, а само търговец, но съм ги оставил да се вихрят по темата сами, бяха точно на 6,50 - провери си го - и като брой, и като обеми. Е, имаше и някои сделки на 6,55 на дребосъка, щото дребосъка никога не знае за какво иде реч, а само предполага, а и като купиш 100 акции, дето 650, там и 655 лева (винаги съм се удивявал на такива сделки, ама на, има ги)

Ако има търгово на Спиди, и там ще се случи същото - "изведнъж" ще изчезнат поръчките купува/продава над/под определена цена, освен малко плява от цацата за цвят, щото някой ше знае нещо (засега, както гледам, или няма сделка, или тя ще е над 60 лева, но не много над 60 лева лично мнение). Знаем се, все пак не сме от вчера на тази борса
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Нека те попитам така, ако аз бях поставил поръчка купува за 4000бр. акции на 7,80лв. мислиш ли, че някой щеше да ми продаде ? Можеше да се намери такъв, но по скоро не би имало нали, с оглед на обичайния обем сделки и оборот. Аз въобще нямам предвид цените, а начина по който се случват сделките ! За това казвам, че има предварително договаряне и телефонна любов ! Това разбира се едва ли се случва само тук, но сравнението с Алтерко е неуместно мисля.
                            Цитирал си стария ми пост. После го редактирах че пиша от телефона. Мисля че ако дадеш поръчка вероятно ще се изпълни. Както и миналия път така и сега дружеството изчакваше пауза някой преди тях да постави оферта за да се изпълни приоритетно. Миналия път на 3.5 се вредиха и други точно по този начин. Така мисля следвайки броя на изкупени акции от уведомленията в x3com .
                            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

В този случай подкрепям Грую. Единственото задължение на ММ беше да потдържа единствено спред от 5% и да направи акцията по-ликвидна, както и да поддържа оборот с тази ликвидност поне 2500 лв на ден. Имам в предвид че ако ММ се опита да спекулира с цената и започне да купува при липса на купувачи и много продавачи някой ако им сипе и искат да смъкнат цената при спред от 5% също ще се наложи да увеличат и аска, докато при Алтерко не е точно така. Когато видях с каква страст изкупуват големи количества права при Алтеркото реших че някой знае нещо повече от мен и от другите и затова влезнаха и аз .
                              Нека те попитам така, ако аз бях поставил поръчка купува за 4000бр. акции на 7,80лв. мислиш ли, че някой щеше да ми продаде ? Можеше да се намери такъв, но по скоро не би имало нали, с оглед на обичайния обем сделки и оборот. Аз въобще нямам предвид цените, а начина по който се случват сделките ! За това казвам, че има предварително договаряне и телефонна любов ! Това разбира се едва ли се случва само тук, но сравнението с Алтерко е неуместно мисля.

Коментар

И казваш да се доверим на твоето мнение като най безпристрастно при положение, че нямаш и от двете ! Ясно е, че гледаме с различни очи и по различен начин!
                                В този случай подкрепям Грую. Единственото задължение на ММ беше да поддържа единствено спред от 5% и да направи акцията по-ликвидна, както и да поддържа оборот с тази ликвидност поне 2500 лв на ден. Имам в предвид че ако ММ се опита да спекулира с цената и започне да купува при липса на купувачи и много продавачи някой ако им сипе ще се наложи да смъкнат цената при спред от 5% и увеличат аска, докато при Алтерко не е точно така. Когато видях с каква алчност изкупуват големи количества права при Алтеркото си помислих че някой знае нещо повече от мен и от другите и затова влезнаха и аз .
                                Last edited by MrSi; 11.01.2021, 17:28.
                                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Working...
                                X