IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Импе днес излязох от тук, приятел. Оставаме колеги във фармата.
    Ха....а аз допълних още 200 днеска. Ти ли ми кихна на 5.82 ?
    Жив и здрав да си .

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Импе, защо все пишеш Нушенце, Нушенце, и на море двамата. Тя си и има приятел жената!!!!
      Е стига сечено де, Какво й пречи да има и двама, лошо ли е? Щом се обичат гълъбчетата какво значение е другото
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Импе днес излязох от тук, приятел. Оставаме колеги във фармата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Разбира се, хората знаят, че Императорът обича с тяхното дивидент да ходи на моренце с Нушенце.

Какво плис-плис би било това - в краят на септемврий напримерно?

Облизвациите радват - ще взема може би да си купя - ако някои други компании не ми дават равностойна доходност - от тримесечният отчет се вижда, че лихвите по тях и дивидентът по привилегированите ще бъдат плащани спокойно и дори ще остават пари... и това преди инвестицията, за финансирането на която са нужни облизвациите.
          Импе, защо все пишеш Нушенце, Нушенце, и на море двамата. Тя си и има приятел жената!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
            Тук ме притеснява, че конкуренцията при бързите кредити става все по-голяма. Това неминуемо смъква маржовете и съответно качва рисковете пред бизнеса. Освен това защо не си използват вътрешните ресурси - имат 3.5 млн лв кеш според баланса към 31.03.2013 г.
            +1
            Пазарът вече е преситен, конкуренцията е много голяма, като за сълирането се използват нерегламентирани методи - иначе няма събиране.
            Кредит от банка - почти невъзможно, банките не кредитират подобни структури - поне нормалните банки.
            От пазара на по-ниска лихва явон не става.
            В случая, за да се преодолее спада се пристъпва към разширяване, което е много под върпос дали ще е успешно.
            Моето мнение е, че тук трудна работа вече - да не използвам по-силни думи.
            Императорът да каже !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнение
              Здравейте,

Според мен е по-логично да се слеят София Комерс ЗК и София Комерс Кредит Груп. Със заема да се отворят офиси и останалото за оборотен капитал.
              Идеята би била добра, но това не е възможно, а причината открии сам...
              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                На мен ми е чудно, защо прибягват до толкова скъпо финансиране на проекта? 12% е доста висок процент. Не могат ли да вземат заем на по-добри параметри?
                И аз си мислих по този въпрос ,но явно, че няма кой да им отпусне такава сума-говоря за банкова институция за да плащат 12% , а както казва и един колега по-надолу защо не използват собствения си кеш-3,5 милиона- с толкова пари все едно ЦУМ ще купуват

Коментар

• Здравейте,

Според мен е по-логично да се слеят София Комерс ЗК и София Комерс Кредит Груп. Със заема да се отворят офиси и останалото за оборотен капитал.

Коментар

• На мен ми е чудно, защо прибягват до толкова скъпо финансиране на проекта? 12% е доста висок процент. Не могат ли да вземат заем на по-добри параметри?

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                      Може да не им стигат
                      Ами като не им стигат да се разпростират според възможностите си. Къде са тръгнали да се конкурират с банки, мобилни оператори и кой ли още не?

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                        Тук ме притеснява, че конкуренцията при бързите кредити става все по-голяма. Това неминуемо смъква маржовете и съответно качва рисковете пред бизнеса. Освен това защо не си използват вътрешните ресурси - имат 3.5 млн лв кеш според баланса към 31.03.2013 г.
                        Може да не им стигат

Коментар

• Тук ме притеснява, че конкуренцията при бързите кредити става все по-голяма. Това неминуемо смъква маржовете и съответно качва рисковете пред бизнеса. Освен това защо не си използват вътрешните ресурси - имат 3.5 млн лв кеш според баланса към 31.03.2013 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Е кога последно ще тръгват тия облизвации ?
                            И лихвата е 12% сигура вече, нали.. ?
                            Не зная драги кога тръгват облизвациите, а 12% - явно вече сигурация.

Смятаме - при пълно пласиране на гореобяснените - годишните лихвички ще са 600 Б. Ако турим и дивидентът по привилегированите (300 Б) - общото им плащане става 0.9 КБ. В същото време печалбицата за пръвото тримесечие - ако се не лъжа - около 581 бимберици. Умножаваме по 4 тримесечия - печалба - над 2.3 килобимберици... а се предполага, че и туй, дето ще го купят тоже ще носи печалба... с една дума не виждам риск - и проблем да си плащат и дивидентът и лихвите - че и за едни поне 50 ст дивидент на проста акция да остават пари - щото баш господарите от простите акции държат.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Пьяу-пьяу - жабоците подскачат.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• това май е сайта на брокера който ще движи облигациите http://www.disl-securities.com/index.php сигурно тука ще излези инфо то при 12% кой не би си взел

Коментар

X