If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Разбира се, хората знаят, че Императорът обича с тяхното дивидент да ходи на моренце с Нушенце.
Какво плис-плис би било това - в краят на септемврий напримерно?
Облизвациите радват - ще взема може би да си купя - ако някои други компании не ми дават равностойна доходност - от тримесечният отчет се вижда, че лихвите по тях и дивидентът по привилегированите ще бъдат плащани спокойно и дори ще остават пари... и това преди инвестицията, за финансирането на която са нужни облизвациите.
Импе, защо все пишеш Нушенце, Нушенце, и на море двамата. Тя си и има приятел жената!!!!
Тук ме притеснява, че конкуренцията при бързите кредити става все по-голяма. Това неминуемо смъква маржовете и съответно качва рисковете пред бизнеса. Освен това защо не си използват вътрешните ресурси - имат 3.5 млн лв кеш според баланса към 31.03.2013 г.
+1
Пазарът вече е преситен, конкуренцията е много голяма, като за сълирането се използват нерегламентирани методи - иначе няма събиране.
Кредит от банка - почти невъзможно, банките не кредитират подобни структури - поне нормалните банки.
От пазара на по-ниска лихва явон не става.
В случая, за да се преодолее спада се пристъпва към разширяване, което е много под върпос дали ще е успешно.
Моето мнение е, че тук трудна работа вече - да не използвам по-силни думи.
Императорът да каже !!!!
На мен ми е чудно, защо прибягват до толкова скъпо финансиране на проекта? 12% е доста висок процент. Не могат ли да вземат заем на по-добри параметри?
И аз си мислих по този въпрос ,но явно, че няма кой да им отпусне такава сума-говоря за банкова институция за да плащат 12% , а както казва и един колега по-надолу защо не използват собствения си кеш-3,5 милиона- с толкова пари все едно ЦУМ ще купуват
На мен ми е чудно, защо прибягват до толкова скъпо финансиране на проекта? 12% е доста висок процент. Не могат ли да вземат заем на по-добри параметри?
Тук ме притеснява, че конкуренцията при бързите кредити става все по-голяма. Това неминуемо смъква маржовете и съответно качва рисковете пред бизнеса. Освен това защо не си използват вътрешните ресурси - имат 3.5 млн лв кеш според баланса към 31.03.2013 г.
Е кога последно ще тръгват тия облизвации ?
И лихвата е 12% сигура вече, нали.. ?
Не зная драги кога тръгват облизвациите, а 12% - явно вече сигурация.
Смятаме - при пълно пласиране на гореобяснените - годишните лихвички ще са 600 Б. Ако турим и дивидентът по привилегированите (300 Б) - общото им плащане става 0.9 КБ. В същото време печалбицата за пръвото тримесечие - ако се не лъжа - около 581 бимберици. Умножаваме по 4 тримесечия - печалба - над 2.3 килобимберици... а се предполага, че и туй, дето ще го купят тоже ще носи печалба... с една дума не виждам риск - и проблем да си плащат и дивидентът и лихвите - че и за едни поне 50 ст дивидент на проста акция да остават пари - щото баш господарите от простите акции държат.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар