If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте,тъй като съм нов в търговията с облигации бих искал да попитам следното:
Няколко пъти се опитвам да поставя ордери за закупуване на облигации,но системата ми връща парите след известно време и ордер не се поставя.
1.Тъй като сметката ми е в български пари какво трябва да напиша 100 или равностойноста на 100 евро за да ми приеме поръчката.Или има нещо друго което да направя?
2. Ако притежавам облигации на дадена компания след като изтече падежа им и не желая те да се конвертират в акции а искам да си получа сумата по сметката трябва ли да правя нещо или просто облигациите изчезват а аз получавам парите си по сметката?
Поздрави.
аз като купувах пиша количество 1 цена 100 и така ако ми се изпълни поръчката плащам 1000 евро. в моята платформа сделката от 30.04.2014 ми се показва като обем 50 цена 100 а в инвестора излиза като обем 5 цена 100. шантава работа
Здравейте,тъй като съм нов в търговията с облигации бих искал да попитам следното:
Няколко пъти се опитвам да поставя ордери за закупуване на облигации,но системата ми връща парите след известно време и ордер не се поставя.
1.Тъй като сметката ми е в български пари какво трябва да напиша 100 или равностойноста на 100 евро за да ми приеме поръчката.Или има нещо друго което да направя?
2. Ако притежавам облигации на дадена компания след като изтече падежа им и не желая те да се конвертират в акции а искам да си получа сумата по сметката трябва ли да правя нещо или просто облигациите изчезват а аз получавам парите си по сметката?
Поздрави.
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Странна сделка е да се финансираш на 14.4% годишна лихва , при положение, че от банка може да го правиш при 8%-9%, а с контакти и реноме и при 5%-6%.На един милион разликата е поне 50 бона годишно. И както подчерта предния съфорумец, средствата не се използват по предназначение. То и в земеделие може да ги инвестират , ако искат и има печалба, но май не това е идеята , мисля
Колкото до бързите кредити, това е поредната мода в бизнеса в БГ, както бяха през годините: компютърнните клубове, строителството, аматьорския туризъм, изтерията по имотите и други подобни. Властта ще го регулира, а клиентите ще изчезнат, защото няма хора, които могат да плащат 30% месечна лихва повече от месец, два, просто влизат в дългова спирала и накрая неизбежно фалират. За сравнение при заложните къщи лихвата е около 10%, или на 300лв е 30лв, което не е убийствено.
Не беше ли по удачно да се вземат един милион от някоя банка на 6-7% лихва?
А и нали с тези пари щяха да се купуват конкурентни вериги? До тук не е закупена или поне аз не съм видял нито една чужда заложна къща да не говорим за верига,
напротив отварят се някакви обезмислени офиси ,като последният например преди няколко дни в Люлин бл.153 (живея срещу него) този блок е трудно да го намериш камо ли да видш заложната къща! То по-добре всичките пари да ги бяха дали за бързи кредити а не да се занимават с глупости.
Някой от съфорумците дали знае, за вече реализиран проект с парите от облигациите за да го коментираме ?
ето от днес
София Комерс Заложни къщи АД отпуска заем от 1 000 000лв. на София Комерс Кредит Груп АД при следните условия: -годишна лихва 14.4%, платима на всеки 6 месеца, -срок на заема до 36 месеца
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
я пак погледни хубаво или се опитай да сложиш поръчка,
аз моите не ги виждам в портфейла ми, явно посредника се чуди как да ги заведе,
като не са цял лот
И аз моите не ги, но ми е през самолетът: поръчал съм си колкото ми трябват и няма да продавам или да пазарувам.
Деси: доходността по облизвациите е 12%.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Аз не виждам да се тръгуват в лотове по десет, по десет, по десет...
я пак погледни хубаво или се опитай да сложиш поръчка,
аз моите не ги виждам в портфейла ми, явно посредника се чуди как да ги заведе,
като не са цял лот
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Спокойно, в цената е включена натрупаната лихва. Просто тя не се вижда в котировката, а чак при сделка.
Е, освен историята с минималния лот, следващият ви проблем ще е търговията без посредничество на брокер. С изключение на КОБОС, мисля, че останалите платформи за търговия няма да се справят с котирането.
+
Не е лошо първо да почетете, пък после да търгувате, като така или инак сте се хванали на хорото: ЧАСТ IV - Правила за търговия
Странно, току-що говорих с брокера. Тук имаше разговори че в цената трябва да влиза и натрупаната лихва до момента, но ми казаха че в момента се търгували по номинал - тоест 100 евро.
Спокойно, в цената е включена натрупаната лихва. Просто тя не се вижда в котировката, а чак при сделка.
Е, освен историята с минималния лот, следващият ви проблем ще е търговията без посредничество на брокер. С изключение на КОБОС, мисля, че останалите платформи за търговия няма да се справят с котирането.
Коментар