IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо се търгуват на номинал?

Коментар

• Честита търговия с облизвациите

На котировките им е какво?

Аз не виждам да се тръгуват в лотове по десет, по десет, по десет...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
        да, но котировките не са това което се очакваше....
        Странно, току-що говорих с брокера. Тук имаше разговори че в цената трябва да влиза и натрупаната лихва до момента, но ми казаха че в момента се търгували по номинал - тоест 100 евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          появиха ли ви се облигациите в платформите,
          виждате ли котировки?
          да, но котировките не са това което се очакваше....

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
            появиха ли ви се облигациите в платформите,
            виждате ли котировки?
            има оферти

Коментар

• появиха ли ви се облигациите в платформите,
              виждате ли котировки?
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от irenavacheva Разгледай мнение
                Уважаеми акционери,
                В случай, че имате проблем с търгуването на вашите облигации на Българската Фондова Борса моля не се колебайте да се свържете с нас на имейл: vacheva@sofcom.bg, и на телефон: 0897896237
                Моля да ни извините за причиненото неудобство.
                Здравей, Ирен.

Коментар

• На вниманието на облигационерите на „София Комерс Заложни Къщи“ АД

Уважаеми акционери,
                  В случай, че имате проблем с търгуването на вашите облигации на Българската Фондова Борса моля не се колебайте да се свържете с нас на имейл: vacheva@sofcom.bg, и на телефон: 0897896237
                  Моля да ни извините за причиненото неудобство.

Коментар

• значи да разбираме, че последните новини са - "няма шанс да отпаднат 10 броя за един лот"
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Всичкотова е ного тъпо - и господарите на Жабокът се ядосват.

Не ми е зарад мене - защото аз съм си поръчал толкоз, колкото ми трябват, но ме е яд за хора, които искаха да си купят, но надали ще си позволят 10 броя.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                        В цял свят облигациите се търгуват в проценти спрямо номиналната си стойност или т. нар. 'чиста цена'. Цена на облигация 100 всъщност означава 100% от номинала, но всъщност реалната 'мръсна' цена няма да е 10 x 100 EUR (1 лот = 10 облигации, една облигация = 100 EUR), а включва и натрупания купон от последното лихвено плащане.

Някой спомена облигациите на НУРТС. Сега гледам, че мръсната цена е 1024.167 EUR, което означава, че ако имаме сделка на цена 100, то реално заплатената цена ще бъде 1024.167 EUR, защото това е номиналът за една облигация (в случая един лот = 1 облигация) + натрупана лихва от 24.167 EUR за периода от последното лихвено плащане до днешна дата.

Казано накратко - който има облигации на София Комерс и иска да ги продаде на цена 100, ще получи 10 x 100 EUR, както и натрупаната до момента лихва от последното плащане до днес.

Моля който прецени, че съм в грешка с обясненията, да хвърли малко повече светлина по въпроса.
                        Точно така е. Дори сега си направих труда да го сметна - ако купиш облигации на 21.02 (петък) ще трябва да платиш и натрупаната лихва, която за един лот (10 облигации) е приблизително 24.3 евро. Т.е при цена 100% от номинала един лот ще ти струва около 1024.3 евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                          Това означава ли че който купи един лот, ако реши да продава пак трябва да продава един лот и не може да продаде примерно 5 бройки а другите да ги остави?
                          Ами да, точно това означава. Един лот си е един лот както при покупка, така и при продажба. Не се дели на нищо по-малко.
                          Last edited by ivandavidov; 15.02.2014, 12:29.

Коментар

• ...Казано накратко - който има облигации на София Комерс и иска да ги продаде на цена 100, ще получи 10 x 100 EUR, както и натрупаната до момента лихва от последното плащане до днес...
                            Това означава ли че който купи един лот, ако реши да продава пак трябва да продава един лот и не може да продаде примерно 5 бройки а другите да ги остави?

Коментар

• В цял свят облигациите се търгуват в проценти спрямо номиналната си стойност или т. нар. 'чиста цена'. Цена на облигация 100 всъщност означава 100% от номинала, но всъщност реалната 'мръсна' цена няма да е 10 x 100 EUR (1 лот = 10 облигации, една облигация = 100 EUR), а включва и натрупания купон от последното лихвено плащане.

Някой спомена облигациите на НУРТС. Сега гледам, че мръсната цена е 1024.167 EUR, което означава, че ако имаме сделка на цена 100, то реално заплатената цена ще бъде 1024.167 EUR, защото това е номиналът за една облигация (в случая един лот = 1 облигация) + натрупана лихва от 24.167 EUR за периода от последното лихвено плащане до днешна дата.

Казано накратко - който има облигации на София Комерс и иска да ги продаде на цена 100, ще получи 10 x 100 EUR, както и натрупаната до момента лихва от последното плащане до днес.

Моля който прецени, че съм в грешка с обясненията, да хвърли малко повече светлина по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                                Не си в час. Подписката за облигациите приключи преди повече от два месеца. Оттук нататък може да си купиш от вторичния пазар, на лотове от по 10 облигации.
                                дано е така...

Коментар

Working...
                                X