Повече от ясно е,че с Химко АД се извършват машинации и задкулисни игри.Не виждаш ли,че се опитват да го "приватизират" за жълти стотинки!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (4CK / HIMKO)
Collapse
X
-
Да, прав си за дълговете и Новото Химко. Но борсата не се движи само от овце! Със сигурност има по-големи играчи от нас, които ще се опитат да спекулират с позицията. Е, аз нямам нищо против това. Пък и си мисля, без да знам със сигурност, че опита на Ново-то Химко за грабеж на останалото от Химко беше осуетен.
Коментар
-
Императоре,братко,пропускаш един дребен факт и той е,че ново Химко е елиминирано на практика от играта.Ако чичко Овчаров иска Химко,единственият начин да го има е като си купи акции от ХИМКО АД.Ха сега,навържи си тези неща с моментната цена,с някои други енергийни проекти и си помисли дали пък не е възможно някой да се е съгласил да се освободи от едни акции,в замяна на това да получи нещо друго от енергетиката?....
Коментар
-
За да не се мъчиш, ще ти отговоря на въпросите, които сам снощи зададох ти:
1. Никой, освен ако не е идиот няма да пусне Химко като собственост на сегашното дружество - просто защото дълговете му (на дружеството) са в пъти по-големи от активите (предприятието). А за ваше съжаление, в големият бизнес идиоти няма.
2. Казваш, че е по-изгодно да се възстанови тоя завод, отколкото тепърва да се прави нов, на гола поляна. Така е, но ако не бяха дълговете.
3. Именно затова бе създадено Ново Химко АД.
4. Целите му могат да бъдат две:
А/ Да доограби каквото може от Развалината.
Б/ Да възстанови заводът, но като СВОЯ собственост, а старото дружество да върви по дяволите - то ще си остане без активи, само с огромен финансов пасив.
5. Кой от двата варианта ще се осъществи, за акционерите на Химко АД е без никакво значение - дори заводът да заработи някой ден, те пак няма да имат нищо, защото той ще е собственост на Ново Химко АД.
6. Вариант В (възстановяването на заводът като собственост на Химко АД) е в сферата на илюзиите - виж точка 1.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мдам - и аз чувал, че имало хора, които ги кефело да губят кинти в казината, не да печелят. Да, играеш на борсата именно хазартно, не разумно (поне по позицията Химко). Въобще не ме интересува колко хора изкупували милионите акции на Химко (то при тия цени не е трудно човек да се награби), то и на три кинта имаше будали да купуват. На борсата съм от 8 години и съм имал десетки случаи да се убедя лично, че средностатистическият инвеститор е точно като средностатистическият индивид - а именно овца.
А ако ти дадох домашно, то е не защото АЗ за себе си искам отговор - този отговор ти трябва на тебе, за да поразсъждаваш и да разбереш, че залагаш на със сигурност губеща карта.
Коментар
-
Импе, и аз бих искал най-добронамерено да те запитам, дай ми логичен отговор доколкото ти е възможно, но ако ще се заяждаш - пропусни. Колко индивидуални играчи играят на БФБ? Дори и при тези ниски нива, вярваш ли, че само "заблудени" играчи могат да изкупят милионите акции, които се изсипаха през последните 3 седмици? Или си мислиш, че тя лакомията край няма? С колко мислиш съм се включил аз? И ей такива подобни въпросчета. Сега не се заяждам - търся аргументите. То едва ли някой сериозен играч може да очаква точно от тук да научи важните неща, но все пак сондирам - ей така, за всеки случай! Може би пък не съм сериозен играч!?
Коментар
-
Импе - ще се опитам да бъда любезен с теб, поне толкова колкото позволява възпитанието ми! Може и да не е много, но все пак е опит в правилната посока. Трябва да ти стана ясно, че не съм от тези, които разчитат само на борсата да ги храни, има и по-интересни начини да се правят кинти и слава Богу аз знам и практикувам поне няколко от тях. Тук съм, заради тръпката - нещо като игра на комар. В момента по другите позиции, къде повече, къде по-малко нещата са ясни - имат определена насока. Тук нещата не са напълно ясни, а това привлича хазартните личности като мен - може би трябва да се извиня за което!?
Около Химко се случват неща, който ние тук - пишещите във форума - няма как да знаем със сигурност, че да си пишем домашните, само може да предполагаме каква игра се играе - някой предполагат по-добре, други по-зле. Това с Новото Химко не е ново за мен, просто ти обръщам внимание, че това си беше опит за грабеж и по моему той засега беше осуетен.
Позволих си да се усъмня във висшите ти морални съображения, защото това просто са приказки за бълъци, а повярвай ми аз не съм от тях. Колкото и в момента на теб това да не ти изглежда така.
По едно време ти пожелах да си останеш със здраве и това наистина е така, не може да се виним един друг за щяло и нещяло, още повече като не се познаваме. Та наистина дано имаме повод да се почерпим - било и с ЧАША вино, отколкото да се мразим и обиждаме - според мен за глупости.
Коментар
-
Пуснал ме бил по пързалката, ей богу ще умра от смях... :-) :-) :-)
Какаванин такъв, ти най-много да бутнеш баба си по стълбите, на повече не можеш да се надяваш.
Цезаров - видях, че разбираш рисковете (дори по-точно казано - почти пълната безнадеждност) на позицията. това до известна степен ме успокоява, но все пак най-добре е да избягаш.
А на оня съсел Любимецов му давам за домашно да обясни на мен и на цялата почитаема публика, с каква цел бе създадено Ново Химко АД? Искал да ми пие вино от черепът... ако бяхме в друг форум, много обстоятелствено щях да му обясня какво да ми пие, ама нейсе.
Любимецов - ако не бях видял, че отново ме обиждаш и се заяждаш с мен, изобщо нямаше да ви пиша в абсурдноименната темичка, щото Химко АД има бъдеще и перспективи като рапан при Свръхнова, както веднъж каза Форд. Но и не отричам правото ви да имате мечти.
Коментар
Коментар