По-скоро окло 2 000 000,как ги сметна 750 000?Днес май минаха около 350 000,нали така?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (4CK / HIMKO)
Collapse
X
-
Ех,мамка му,вече ще взема да си стоя само вкъщи - мръдна замалко нанякъде и - хоп - цената на Химко е надолу - ха-ха-ха.
Добри новини,а,ЛЮБИМЕЦ 13,Алемо и те си продават дела - това на какви мисли ни навежда...?Не отговаря ли това на една наша теза,която обсъждахме малко по-напред,не си спомням в коя от двете теми беше?
Коментар
-
"За съжаление.Химко беше една от перлите на българската икономика и вкарваше милиарди в бюджета на държавата.И ако не бе приватизиран а след това разграбен сега акциите му сигурно щяха да се търгуват по 1000лв. а не по 5ст."
Царче , това ти си го писал.Какво общо намираш между твоите глупости и написаното от market.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketДълга и красива история има според мен Химко в годините на капитализма. В самото начало на капитализма когато България имаше да прибира природен газ по споразумението Уренгой - Новгород за около 2,5 милиарда USD и за това държавниците се чудеха как да ги приберат, Химко и АТЗ Ст. Загора получаваха газ почти без пари и правеха торове почти без пари. Добри хора ги купуваха и ги меткаха навън за 70-100 USD , колкото си беше пазара. Така те прибраха половината, а от другата половина доста време живяха щастливи доста семейства в Ст.Загора и Враца. Както се казва честна сделка, само дето на държавата и нямаше 2,5 миарда USD. Когато се разбра, че вече ще работят на пазарна цена на газта, тези гиганти клекнаха смазани от пазара. Тогава се появиха и дълговете. Появиха се и юнаци които мислеха и даже успяха да изперат доста газ през урея - времето на Филипов в Булгаргаз и ишлемето. После дойдоха други /Украински юнаци/ да перат газ, но нещо не стана с прането. Скоро бях в АТЗ, там са напред с материала вече са нарязали 85% от железата и довършват. Що се бавят във Враца не знам. Една е истината обаче, да си купуваш газ на 302,97 лв./1000 Н.куб.м и да правиш Урея е като да възстановиш производството на компютри "Правец" от по 8 000 USD парчето както преди 19 г. и да търсиш пазарен успех. Така че, ако има някой Богатир с газ без пари да прави Урея за 20-30 USD и да си изпира останалото, Химко ще пребъде, но такива май няма. Нека режат, може да има старо желязо и за повече от 6ст. на акция. Едно е сигурно, това е всичко друго освен завод, който си струва да развиваш за да произвеждаш при нормални пазарни условия.
Коментар
-
Дълга и красива история има според мен Химко в годините на капитализма. В самото начало на капитализма когато България имаше да прибира природен газ по споразумението Уренгой - Новгород за около 2,5 милиарда USD и за това държавниците се чудеха как да ги приберат, Химко и АТЗ Ст. Загора получаваха газ почти без пари и правеха торове почти без пари. Добри хора ги купуваха и ги меткаха навън за 70-100 USD , колкото си беше пазара. Така те прибраха половината, а от другата половина доста време живяха щастливи доста семейства в Ст.Загора и Враца. Както се казва честна сделка, само дето на държавата и нямаше 2,5 миарда USD. Когато се разбра, че вече ще работят на пазарна цена на газта, тези гиганти клекнаха смазани от пазара. Тогава се появиха и дълговете. Появиха се и юнаци които мислеха и даже успяха да изперат доста газ през урея - времето на Филипов в Булгаргаз и ишлемето. После дойдоха други /Украински юнаци/ да перат газ, но нещо не стана с прането. Скоро бях в АТЗ, там са напред с материала вече са нарязали 85% от железата и довършват. Що се бавят във Враца не знам. Една е истината обаче, да си купуваш газ на 302,97 лв./1000 Н.куб.м и да правиш Урея е като да възстановиш производството на компютри "Правец" от по 8 000 USD парчето както преди 19 г. и да търсиш пазарен успех. Така че, ако има някой Богатир с газ без пари да прави Урея за 20-30 USD и да си изпира останалото, Химко ще пребъде, но такива май няма. Нека режат, може да има старо желязо и за повече от 6ст. на акция. Едно е сигурно, това е всичко друго освен завод, който си струва да развиваш за да произвеждаш при нормални пазарни условия.
Коментар
-
Мале-е-е-е-е-мале - казах, че кредиторите на Химко могат да погнат яко собствениците му, т.е. акционерите и Цезаров се чупи... Любимецов - и ти внимавай - ако се набълбукаш с над 50%, може да ти се наложи да се криеш като партизанин из Латинска Америка до краят на животът си... :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Неее,колега Фосил,Инвесторчо прави не каквото си иска,а каквото му диктува мъжеството му - откъде-накъде ще му се опъват някакви си жалки и смотани участничета в НЕГОВИЯ форум?В НЕГОВИЯ форум трябва да има само ОФИЦИАЛНИ теми и по тази причина той си открадна всички теми,които бяха отворени от участници във форума и беше писано с години в тях,и каза,че вече това са ОФИЦИАЛНИТЕ теми,а който иска да пише в теми с предишните заглавия,да си отвори нови,вместо да постъпи по правилния начин и да остави заглавията на тези теми такива,каквито си бяха,а да си отвори нови ОФИЦИАЛНИ теми!Ти не видя ли как се изложиха,като не зачетоха и резултатите от анкетата,която самите те пуснаха,дори и ме обвиниха,че съ м я манипулирал,а това изобщо не е така!Е,след като те сами не си удържат на думата,какво повече можеш да очакваш от тези хора?Това са някакви доста несериозни и неразбиращи нищо от работата си хора.
Коментар
Коментар