IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka
    Първоначално изпратено от ОК
    Първоначално изпратено от panterata na pop folka
    Ами ако има разлика в пъти, примерно обикновените са 10 лева, а привилегированите - 3, нали всеки ще гледа да купи прив. по 3 лева, да ги конвертира и да ги продаде по 10. Идеален арбитраж. Мислиш ли, че може да се получи за дълго време?
    въпрос към теб -----защо привелигированата е по евтина
    Най-вероятно защото доста краткосрочни инвеститори (ПОД например) си купиха от ИПО-то и гледат да си разкарат акциите ASAP с добра печалба. Предлагането е голямо.
    харесами най вероятния ти отговор а тогава отговори ми на дргия въпрос-------кои купува усилено обикновените че и натиска нагоре пак ли тези от (ПОД) и ако във първия случай са на печалба то във втория на какво са и какъв е смисъла.но все пак кои купува обикновенните ми е въпроса и ще ти бъда благодарен ако ми отговориш.
    На това не мога да ти отговоря, но се съмнявам да са те. Обясних ти само защо не може привилегированите да струват няколко пъти по-малко от обикновените. Както и дадох предположение защо едните са по-скъпи от другите в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
      Ами ако има разлика в пъти, примерно обикновените са 10 лева, а привилегированите - 3, нали всеки ще гледа да купи прив. по 3 лева, да ги конвертира и да ги продаде по 10. Идеален арбитраж. Мислиш ли, че може да се получи за дълго време?
      Най-вероятно защото доста краткосрочни инвеститори (ПОД например) си купиха от ИПО-то и гледат да си разкарат акциите ASAP с добра печалба. Предлагането е голямо.
      харесами най вероятния ти отговор а тогава отговори ми на дргия въпрос-------кои купува усилено обикновените че и натиска нагоре пак ли тези от (ПОД) и ако във първия случай са на печалба то във втория на какво са и какъв е смисъла.но все пак кои купува обикновенните ми е въпроса и ще ти бъда благодарен ако ми отговориш.

Коментар

Коментар

Коментар

• Ами ако има разлика в пъти, примерно обикновените са 10 лева, а привилегированите - 3, нали всеки ще гледа да купи прив. по 3 лева, да ги конвертира и да ги продаде по 10. Идеален арбитраж. Мислиш ли, че може да се получи за дълго време?

Коментар

Първоначално изпратено от Brazilia231
              Нещо да попитам по знаещите колеги..
              Има обикновени на хим и привилигировани.На обикновените вече излязох на 0.
              Според мен имам далавера да ги продам всичките без печалба и да си купя привилигировани на по ниска цена /те ще ми носят и дивиденти/.
              Правилно ли разсъждавам или някъде бъркам?
              продай ги бе момчето ми само че след време да не стане само дивидент да имаш а обикновената акция да е няколко пъти по скъпа от привелигированата.не е препоръка за вземане на решение а мнение на любител във форума
              И как ще стане няколко пъти по-скъпа, като по всяко време можеш да конвертираш едните в други?
              абе щом си мислите че сте прави ок.а имам въпрос тогава защо покупките на обикновените е по голяма като интерес от привелигированите и то цената яко се натиска да е по голяма от привелигированите тука от както е излязла привелигированата или е случайно всички да си обърнат обикновенните във привелигировани.харесва ми мисълта ви ама още малко ще ме убедите че някои има интерес всички ние да сме по добре-----хайде стига глупости -всичко е политика и след време ще се чуе за какво е било всичко.успехи на всички

Коментар

Първоначално изпратено от Brazilia231
                Според мен имам далавера да ги продам всичките без печалба и да си купя привилигировани на по ниска цена /те ще ми носят и дивиденти/.
                продай ги бе момчето ми само че след време да не стане само дивидент да имаш а обикновената акция да е няколко пъти по скъпа от привелигированата.не е препоръка за вземане на решение а мнение на любител във форума
                И как ще стане няколко пъти по-скъпа, като по всяко време можеш да конвертираш едните в други?

Коментар

• правилно разсъждаваш, освен това по всяко време можеш да конвертираш в обикновенни акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Brazilia231

Коментар

• Нещо да попитам по знаещите колеги..

Коментар

• Не схващаш ли, очакванията му са за плато там и за обръщане на вниманието към 2-ри, 3-ти ешалон пазара какъвто е БФБ.
                        Активността напоследък по тази, особено показателна за пазара ни емисия, е вид загатване за наближаващо такова развитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
                          Като се поуморят,направят плато световните индекси до след около 6 месеца от циркулиращите по световните борси няколко трилиона евро или долари един промил от тях могат да забележат,че и при нас може да има далаверка . Тогава в графиката това е означено с т. 16 и възглас със болка "Не може да бъде". До къде чакаш,че ще расте DJ,до 20 000 ???
                          Нима очакваш ДЖ да расте още и след 11 000 ???
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                            Първоначално изпратено от kalin
                            Първоначално изпратено от Gaki
                            Хайде ,рибки,ефенди Gaki ви е сипал в тигана вкусотйики във вкусна мазнинка. :-)
                            Калине,виждаш,че подържам възпитан тон.Би могъл да бъдеш по-щедър в пожеланията.Всъщност,надявам се не на рибки,а на рибоци.Не е задължително точно по тая позиция.Но това няма да са съфорумците,разбира се.Те за в тигана не са дорасли.
                            Е,ефенди Gaki, понеже още ми е криво,че словоблудства по позицията, която не е невъзможно( ако й нормализираме цената спрямо икономическите резултати , отчети и коефициенти) да се превърне във мощен "влекач" и на други позиции на БФБ, а нататък... само си викам "Дано.." Ако ние не го направим,ще дойдат чужденци и ще го направят до половин година,ще нормализират коефициентите и цената, ще се увлечем по тях и.и...,и в един момент ще разберем,че сме овладели "френската" лИбоф"... (Алианц,края на 2007!!!) :-)
                            Та пожелавам ти в твоя тиган да ти се удаде възможност да изпържваш( и да попържаш !!!) риба ТОН на твоя котлон в твоя тиган ... :-)
                            какви чужденци, какви 5 лв :!!!)
                            Като се поуморят,направят плато световните индекси до след около 6 месеца от циркулиращите по световните борси няколко трилиона евро или долари един промил от тях могат да забележат,че и при нас може да има далаверка . Тогава в графиката това е означено с т. 16 и възглас със болка "Не може да бъде". До къде чакаш,че ще расте DJ,до 20 000 ???

Коментар

Първоначално изпратено от Майната
                              като гледам ) как каквото капне се обира тук не ще да е гакината бобслей пързалка ) а шанца за ски скокове )
                              Мдааа и скачачите сега са във въздуха, преди да почнат да падат.
                              Майната е известен майстор на късия преразказ, който подпираше и акумулаторите на 13 кинта

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
                                Първоначално изпратено от Gaki
                                Хайде ,рибки,ефенди Gaki ви е сипал в тигана вкусотйики във вкусна мазнинка. :-)
                                Калине,виждаш,че подържам възпитан тон.Би могъл да бъдеш по-щедър в пожеланията.Всъщност,надявам се не на рибки,а на рибоци.Не е задължително точно по тая позиция.Но това няма да са съфорумците,разбира се.Те за в тигана не са дорасли.
                                Е,ефенди Gaki, понеже още ми е криво,че словоблудства по позицията, която не е невъзможно( ако й нормализираме цената спрямо икономическите резултати , отчети и коефициенти) да се превърне във мощен "влекач" и на други позиции на БФБ, а нататък... само си викам "Дано.." Ако ние не го направим,ще дойдат чужденци и ще го направят до половин година,ще нормализират коефициентите и цената, ще се увлечем по тях и.и...,и в един момент ще разберем,че сме овладели "френската" лИбоф"... (Алианц,края на 2007!!!) :-)
                                Та пожелавам ти в твоя тиган да ти се удаде възможност да изпържваш( и да попържаш !!!) риба ТОН на твоя котлон в твоя тиган ... :-)
                                какви чужденци, какви 5 лв :!!!)

Коментар

Working...
                                X