IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА - БОРСОВ МАНИАК

Борсов маниак пък се крие в министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Според имотната му декларация той притежава акции в 16 дружества, които придобил срещу 145 хил. лв. Най-много пари Трайков е вложил в "Еврохолд", "Капман", "Химимпорт" и "Слънчев бряг".

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
      Първоначално изпратено от antodim
      Облигациите се емитират по номинал (100%) и освен ако не бъдат заменени, обратно изкупени или анулирани преди падежа, те ще бъдат изкупени обратно на падежа на 22 август 2015г. на цена 118.9% от размера на главницата плюс натрупаната лихва. Облигациите са с купон с фиксирана годишна лихва в размер на 7%. Първоначалната цена на замяна е 10.984 лв., представляваща 30-процентна премия над референтната цена, установена на базата на средно - претеглената цена за последните 5 дни преди датата на определяне на цената включително. Облигационерите ще имат право на втората и четвъртата годишнина от емитирането на Облигациите да изискат по-ранното изкупуване на Облигациите на стойност натрупаното увеличение на главницата заедно с натрупаната лихва. В допълнение Емитентът има право да изкупи по своя инициатива всички Облигации в обращение след 22 август 2011г., в случай че акциите на Химимпорт се търгуват на цена, равна на или превишаваща 130% от цената на замяна към този момент. Търгуването на Облигациите започва от 22 август 2008 г.

UniCredit Market & Investment Banking (чрез Bayerische Hypo- und Vereinsbank) е Единствен Водещ Мениджър на предлагането.

Пълния текст на съобщението можете да откриете на адрес: http://www.x3news.com.
      Значи на 22 август 2010, притежателите на конвертируемата облигация ще могат да поискат изплащането й. Интересно ако това стане, от къде Химимпорт ще намери парите. Акциите да ги напомпат до 11лв едва ли ще успеят в такъв кратък срок.
      интересно ще става

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
        Хайде ,рибки,ефенди Gaki ви е сипал в тигана вкусотйики във вкусна мазнинка. :-)
        Дребните рибки вече се появиха.Те пък са преследвани от рибоците,които си искат закуската.Накрая всички заедно в серкмето.Наближава сезона на есенния улов и на паламуда.

Коментар

• Добре де, няма ли някой да направи една зелка( пардон , грешка) по най-ликвидната позиция...
          Щото имам акции до брадичката, и ВЪЪЪЪЗЗЗДДДУУУУУУХХХХХХАААААА ССССВВВВЪЪЪЪРРРШШШВВВВВАААА......

Коментар

• Първоначално изпратено от antodim
            Облигациите се емитират по номинал (100%) и освен ако не бъдат заменени, обратно изкупени или анулирани преди падежа, те ще бъдат изкупени обратно на падежа на 22 август 2015г. на цена 118.9% от размера на главницата плюс натрупаната лихва. Облигациите са с купон с фиксирана годишна лихва в размер на 7%. Първоначалната цена на замяна е 10.984 лв., представляваща 30-процентна премия над референтната цена, установена на базата на средно - претеглената цена за последните 5 дни преди датата на определяне на цената включително. Облигационерите ще имат право на втората и четвъртата годишнина от емитирането на Облигациите да изискат по-ранното изкупуване на Облигациите на стойност натрупаното увеличение на главницата заедно с натрупаната лихва. В допълнение Емитентът има право да изкупи по своя инициатива всички Облигации в обращение след 22 август 2011г., в случай че акциите на Химимпорт се търгуват на цена, равна на или превишаваща 130% от цената на замяна към този момент. Търгуването на Облигациите започва от 22 август 2008 г.

UniCredit Market & Investment Banking (чрез Bayerische Hypo- und Vereinsbank) е Единствен Водещ Мениджър на предлагането.

Значи на 22 август 2010, притежателите на конвертируемата облигация ще могат да поискат изплащането й. Интересно ако това стане, от къде Химимпорт ще намери парите. Акциите да ги напомпат до 11лв едва ли ще успеят в такъв кратък срок.

Коментар

• За какво им е новата "придобивка" на България еър ???Купена 4 пъти по-скъпо...
              Да не би да си нямат бюра за продажба на билети...
              Амадеус -бла,бла..И като си помисли човек за кризата в бранша, словата са излишни.
              Старата ми песен - лапането на "активи", води до пасиви за дребните....
              Утре ще видим.
              Не е препоръка...

Коментар

• Облигациите се емитират по номинал (100%) и освен ако не бъдат заменени, обратно изкупени или анулирани преди падежа, те ще бъдат изкупени обратно на падежа на 22 август 2015г. на цена 118.9% от размера на главницата плюс натрупаната лихва. Облигациите са с купон с фиксирана годишна лихва в размер на 7%. Първоначалната цена на замяна е 10.984 лв., представляваща 30-процентна премия над референтната цена, установена на базата на средно - претеглената цена за последните 5 дни преди датата на определяне на цената включително. Облигационерите ще имат право на втората и четвъртата годишнина от емитирането на Облигациите да изискат по-ранното изкупуване на Облигациите на стойност натрупаното увеличение на главницата заедно с натрупаната лихва. В допълнение Емитентът има право да изкупи по своя инициатива всички Облигации в обращение след 22 август 2011г., в случай че акциите на Химимпорт се търгуват на цена, равна на или превишаваща 130% от цената на замяна към този момент. Търгуването на Облигациите започва от 22 август 2008 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                  Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                  Първоначално изпратено от ОК
                  Първоначално изпратено от ОК
                  Ами ако има разлика в пъти, примерно обикновените са 10 лева, а привилегированите - 3, нали всеки ще гледа да купи прив. по 3 лева, да ги конвертира и да ги продаде по 10. Идеален арбитраж. Мислиш ли, че може да се получи за дълго време?
                  въпрос към теб -----защо привелигированата е по евтина
                  Най-вероятно защото доста краткосрочни инвеститори (ПОД например) си купиха от ИПО-то и гледат да си разкарат акциите ASAP с добра печалба. Предлагането е голямо.
                  харесами най вероятния ти отговор а тогава отговори ми на дргия въпрос-------кои купува усилено обикновените че и натиска нагоре пак ли тези от (ПОД) и ако във първия случай са на печалба то във втория на какво са и какъв е смисъла.но все пак кои купува обикновенните ми е въпроса и ще ти бъда благодарен ако ми отговориш.
                  На това не мога да ти отговоря, но се съмнявам да са те. Обясних ти само защо не може привилегированите да струват няколко пъти по-малко от обикновените. Както и дадох предположение защо едните са по-скъпи от другите в момента.
                  Трябва да призная, че от дълго време не съм следил какво става с Химимпорт, но до колкото си спомням притежателите на конвертируемата облигация могат да е кол-нат в началото на 2011. Това означава Химимпорт да може да им предостави акции за 130млн. лв или да плати дълга. Пари да го платят от раз сигурно нямат свободни, така че могат да искат да напомпат цената на акциите до или над цената на конвертиране (около 11лв), за да трябва да дадат акции (купени от пазара на цена 2лв) вместо да платят дълга.
                  Струва си да се анализира и този вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                    Първоначално изпратено от 4ervenasgan
                    Отговорът на въпроса е много прост:

Всичко което колегата ОК е написал е вярно, а това защо и сега има възможност за арбитраж е:
                    Ами просто ЛИКВИДНОСТТА е супер ниска (като за голям инвеститор - не според обема на нашата смешна борса) и с малко (относително на брой) акции си правят каквото си искат с цената при липсата на други заинтересовани инвеститори. А БГ народа е доста прост и си мисли 'абе щом купуват обикновените и продават привилегированите, значи ИМА НЕЩО'. Хахаха има да, ама ще го разберете чак след като сте си продали повечето ПРИВ акции малоумници.
                    то добре че сте вие умните че да оправите ликвидноста на привелигированите че като знам че почти цялото предлагане на привелигированите си беше изкупено от самия химимпорт и сега най верочтно те ти ги предлагат освен да се присмея на стадния ви инстинкт и първоначален мираж за печалби друго не мога да кажа.хахахаха живи и здрави да сте аз съм на обикновени и няма да мръдна от тях ако ще и схема на супер печалба да ми извадиш и покажеш
                    Как пък реши че имам привилегировани? Дръж си обикновените, парите са си твои, имаш право да вършиш с тях каквото си искаш.
                    извинявай ти от два ника ли пишеш защото отговора ми беше към червенасган

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                      Първоначално изпратено от 4ervenasgan

Всичко което колегата ОК е написал е вярно, а това защо и сега има възможност за арбитраж е:
                      Ами просто ЛИКВИДНОСТТА е супер ниска (като за голям инвеститор - не според обема на нашата смешна борса) и с малко (относително на брой) акции си правят каквото си искат с цената при липсата на други заинтересовани инвеститори. А БГ народа е доста прост и си мисли 'абе щом купуват обикновените и продават привилегированите, значи ИМА НЕЩО'. Хахаха има да, ама ще го разберете чак след като сте си продали повечето ПРИВ акции малоумници.
                      то добре че сте вие умните че да оправите ликвидноста на привелигированите че като знам че почти цялото предлагане на привелигированите си беше изкупено от самия химимпорт и сега най верочтно те ти ги предлагат освен да се присмея на стадния ви инстинкт и първоначален мираж за печалби друго не мога да кажа.хахахаха живи и здрави да сте аз съм на обикновени и няма да мръдна от тях ако ще и схема на супер печалба да ми извадиш и покажеш
                      Как пък реши че имам привилегировани? Дръж си обикновените, парите са си твои, имаш право да вършиш с тях каквото си искаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                        Първоначално изпратено от Jekata
                        привилегия->привилегирам->привилегирован
                        ти да не си от езиковия институт към (БАН)
                        Втората врата, вдясно, в бързината се наложи да се поправям. Писах го да се ъпне пак кое как е, а не да връщаме темата за акциЙ и другите римски пълководци. От мен дотук със спама.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                          привилегия->привилегирам->привилегирован
                          ти да не си от езиковия институт към (БАН)

Коментар

• привилегия->привилегировам->привилегирован

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan

Коментар

• Отговорът на въпроса е много прост:

Коментар

Working...
                                X