тук ще има ли дижидент най-накрая или само прах ж о4ите пускат!?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
nevermind
-
Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнениеОт всичките 90 млн привелигировани около 75-80% са собственост на мажоритаря и свързани,така че тук ситуацията е от единия джоб в другия и дали въобще ги има тези пари няма да стане ясно, пък и не ни интересува много много.Ако от останалите 20 млн половината решат да реинвестират в същата акция,към 10 октомври ще има търсене на акции за около 1 млн.лева.Ако както си мисля някои играчи вече са купили един месец предварително то сумата ще е около 500 000лв.Търсене на 170 000 акции от много хора едновременн ще катализира цената доста сериозно като следва да се отбелажи ,че повечето от тях не са профита и може да не проявят разум и ТЪРПЕНИЕ.От друга страна това е малка сума да се разчита на това.Просто си размишлявам...
Коментар
-
От всичките 90 млн привелигировани около 75-80% са собственост на мажоритаря и свързани,така че тук ситуацията е от единия джоб в другия и дали въобще ги има тези пари няма да стане ясно, пък и не ни интересува много много.Ако от останалите 20 млн половината решат да реинвестират в същата акция,към 10 октомври ще има търсене на акции за около 1 млн.лева.Ако както си мисля някои играчи вече са купили един месец предварително то сумата ще е около 500 000лв.Търсене на 170 000 акции от много хора едновременн ще катализира цената доста сериозно като следва да се отбелажи ,че повечето от тях не са профита и може да не проявят разум и ТЪРПЕНИЕ.От друга страна това е малка сума да се разчита на това.Просто си размишлявам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеЩе ти кажа само, че на 17 август стартирах нов бизнес, а в началото на октомври ще ти кажа колко ми е месечната възвращаемост на капитала.
смешен ти знаеш ли колко трябва да чакаш за да имаш възвръщаемост от сериозен бизнес. явно говориш за бутка за вестници, въпреки че и за това едва ли ти стига пипето...стартирал го бил преди 20 дена и ще брои печалби вечеLast edited by Чърчил; 13.09.2010, 17:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеТи по-добре кажи колко "дългосрочен" беше при Каолин на пример и колко поскъпна акцията след като ти излезе от там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеТи по-добре кажи колко "дългосрочен" беше при Каолин на пример и колко поскъпна акцията след като ти излезе от там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеПрочети го отново, но бавно и тогава пиши.Конвертиране на Новите акции в Обикновени акции
Предпоставки за конвертиране
Новите акции могат или задължително се превръщат в Обикновени акции “Конвертиране”) в
следните случаи:
а) в края на седмата година от вписването на Увеличението на капитала в търговския регистър – задължително превръщане на всички Нови акции в обръщение (“Задължително конвертиране”)
(виж по-подробно “Задължително конвертиране” по-долу);
б) в края на третата година от вписването на Увеличението на капитала в търговския регистър
по отношение на всички Нови акции в обръщение – съгласно решение на Управителния съвет на
Емитента, ако (1) официално публикуваната цена на затваряне на Обикновените акции е най-малко
50% над емисионната цена на Новите акции в поне 20 от 30-те последователни борсови сесии,
предхождащи изтичането на тригодишния срок и (2) решението на Управителния съвет на Емитента е
одобрено от общото събрание на Привилегированите акционери, свикано от Емитента и проведено не
по-късно от един месец преди края на третата календарна година; събранието е редовно, ако на него са
представени най-малко 50% (петдесет на сто) от Новите акции в обръщение, а решението за одобрение
се взема с мнозинство ¾ (три четвърти) от представените на събранието Нови акции в обръщение
(“Конвертиране по опция на Емитента”) (виж по-подробно “Конвертиране по опция на Емитента”
по-долу);
в) по всяко време преди изтичането на 7-годишния срок по б. „а” по-горе – по искане на който
и да е притежател на Нови акции в обръщение по отношение на всички или част от притежаваните от
него Нови акции (“Конвертиране по опция на притежател”), виж по-подробно в “Конвертиране по
опция на притежател” по-долу.
г) По всяко време преди изтичането на 7-годишния срок по б. „а” по-горе - съгласно решение
на Управителния съвет на Емитента, ако в обръщение са по-малко от 10% от сумарната номиналната
стойност на Привилегированите акции (“Принудително Конвертиране по опция на Емитента”).Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеПрочети го отново, но бавно и тогава пиши.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеИма още две години докато това стане възможно - по проспект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеС чужди пари лесно се вдига цената, а после на кой ще ги продават. Според мен целта е цената да стигне 3,33, след което привилигированите много рано ще бъдат конвентирани в обикновени, защото някои мажоритари не са свикнали, а и не им се иска да плащат дивиденти. При 240 мил. обикновени акции цената за акция ще си дойде на мястото. Ще гледаме многосериен филм тук с чувството, че сме сценаристи и много добре знаем какво ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеС чужди пари лесно се вдига цената, а после на кой ще ги продават. Според мен целта е цената да стигне 3,33, след което привилигированите много рано ще бъдат конвентирани в обикновени, защото някои мажоритари не са свикнали, а и не им се иска да плащат дивиденти. При 240 мил. обикновени акции цената за акция ще си дойде на мястото. Ще гледаме многосериен филм тук с чувството, че сме сценаристи и много добре знаем какво ще стане.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеднес ръсиш повече бисери от всякога
Коментар
-
Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнениеС чужди пари лесно се вдига цената, а после на кой ще ги продават. Според мен целта е цената да стигне 3,33, след което привилигированите много рано ще бъдат конвентирани в обикновени, защото някои мажоритари не са свикнали, а и не им се иска да плащат дивиденти. При 240 мил. обикновени акции цената за акция ще си дойде на мястото. Ще гледаме многосериен филм тук с чувството, че сме сценаристи и много добре знаем какво ще стане.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
С чужди пари лесно се вдига цената, а после на кой ще ги продават. Според мен целта е цената да стигне 3,33, след което привилигированите много рано ще бъдат конвентирани в обикновени, защото някои мажоритари не са свикнали, а и не им се иска да плащат дивиденти. При 240 мил. обикновени акции цената за акция ще си дойде на мястото. Ще гледаме многосериен филм тук с чувството, че сме сценаристи и много добре знаем какво ще стане.
Коментар
Коментар