Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнениеТук няма кюфтета в последните няколко сесии,а търсене като да има.При всеки опит за падане се появяват купувачи.По телефона търсене също не липсва,но там искат пакети в спреда.Щом няма кюфтета,значи тези нива са остъргани.В очакване съм да видя кое ще е следващото ниво-много ми се ще да заформим една четворка в най-скоро време ама поживьом увидим.
Кръгло число, повече радва окото.
Въпреки че в училище тази оценка не ми харесваше кой знае колко.
Коментар
-
Тук няма кюфтета в последните няколко сесии,а търсене като да има.При всеки опит за падане се появяват купувачи.По телефона търсене също не липсва,но там искат пакети в спреда.Щом няма кюфтета,значи тези нива са остъргани.В очакване съм да видя кое ще е следващото ниво-много ми се ще да заформим една четворка в най-скоро време ама поживьом увидим.
Коментар
-
Данъчен "Биг брадър" за 100 лв.*
През лятото на 2004 г. получих телефонно обаждане. Данъчният служител каза: "Най-накрая ви намерихме." Не знам защо е било толкова трудно да ме открие, след като не бях променял адреса, домашния си телефон и работата в последните няколко години.
Оказа се, че след направена засечка между данъчните ми декларации и информациите от работодателите е излязъл недеклариран хонорар за 100 лв., изплатен през януари 2002 г. Тогава работех само по трудов договор, този хонорар беше изключение и бях забравил да подам декларация.
За тези 100 лв. в продължение на 6 месеца бях подложен на истински "Биг брадър". Разбрах, че са изпращали запитване до банките за моите сметки. Проверили бяха във всяко едно съдилище в България дали няма информация за мен, свързаха се с всичките ми работодатели.
Изискаха да напиша къде съм пътувал в чужбина през последните 5 години. Аз пътувам доста, но току-що си бях сменил паспорта и търсих връзки в Гранична полиция, за да изготвя пълен списък на пътуванията.
Трябваше да обясня и откъде имам пари, за да си купя апартамент.
През тези 6 месеца с мен общуваха двама данъчни служители, като и двамата се занимаваха с проверката заради недекларирани 100 лв. След половин година получих документ, че нямам други нарушения освен неподадената декларация, и си платих всички задължения.
След това не съм имал проблеми с данъчните до миналата година, когато ми потрябва удостоверение за данъчни задължения. Поисках и се оказа, че дължа 1300 лв. за 2009 г. Това не беше вярно и когато възразих, ми отговориха, че системата им дава дефекти и се случва много често да излизат грешни данни. "Попълнете молба за преразглеждане на случая ви и проблемът ще се реши", ми обясни служителката. Бях шокиран, че трябва да попълня молба, за да могат данъчните да поправят собствената си грешка.
*Разказът е действителен, името на човека не се споменава по негово желаниеfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениесчетоводителка си имам ................ нищо, че съм физическо лице , но всичко искам да проверя и потвърдя и по други канали
колкото са сефтетата на цвети родена през 1993 година ................. питай я колко сефтета има, че знам, че не знаеш и сама няма да се сетиш
Интересно как пишеш на компютъра ... не ти ли пречат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеИ някой трябва да ти е длъжен да ти обяснява всяка година във Форума ... хвани си счетоводител като си толкова зле с материята...
Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнениеЛопатарю...
П.П. Колко са ти на брой рогцата ....fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениевсяка година отговора е един и същ, но в България всяка година излизат нови нормативни актове, закони, подзакони, наредби, инструкции, вътрешни указания в НАП и какво ли още не
и както знаем това, че не си знаел някое изменение не е извинение, а е повод за нова глоба и съответно за данъчна ревизия
====================================
а баба-цеца е царица на глупостите в този форум ............... това го знае всяко дете
И някой трябва да ти е длъжен да ти обяснява всяка година във Форума ... хвани си счетоводител като си толкова зле с материята...Лопатарю...
П.П. Колко са ти на брой рогцата ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Борса Разгледай мнениеВсяка година се дъвчи тази тема и всяка година отговорът е един и същ:
не се декларират доходи от дивиденти от публични компании. Те се облагат при източника.
С други думи - пий една ракия и спи спокойно!
И аз имам привилегировани и съм получавал дивидент и няма да го декларирам. Четете ЗДДФЛ!
и както знаем това, че не си знаел някое изменение не е извинение, а е повод за нова глоба и съответно за данъчна ревизия
====================================
а баба-цеца е царица на глупостите в този форум ............... това го знае всяко детеfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Борса Разгледай мнениеВсяка година се дъвчи тази тема и всяка година отговорът е един и същ:
не се декларират доходи от дивиденти от публични компании. Те се облагат при източника.
И аз имам привилегировани и съм получавал дивидент и няма да го декларирам. Четете ЗДДФЛ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеНИКОЙ ЛИ НЯМА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ???
НИКОЙ ЛИ НЕ ВЗИМА ДИВИДЕНТ???
Коментар
-
НИКОЙ ЛИ НЯМА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ???
НИКОЙ ЛИ НЕ ВЗИМА ДИВИДЕНТ???
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеЗдравейте съакционери. Притежавам привилегировани акции и през миналата година съм получил дивидент за 2009 година. Въпроса ми е дали трябва да декларирам пред данъчните този дивидент и кога изтича крайния срок при положение, че трябва да обявя получената сума пред данъчните. Разбира се данъка върху дивидента е приспаднат преди получаването му и държавата си е получила сумата която дължа за него.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Пишат, пишат, ама чужденците пишат, щото в България журналистика няма, има само слугинаж. И то хубави неща се случват, АМА НА ПРОСТИЯ БЪЛГАРИН МУ ИДЕ САМО ЛИНКОВЕ ОТ ПРЕДИ
5 ГОДИНИ ДА СЛАГА И ДА ПЛЮЕ. ТЪПАЦИ
http://president.tatar.ru/news/view/101344
Коментар
Коментар