IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря ви много за помоща.Но сега ми се родиха още 2 въпроса:
    1.Тази депозитарна разписка ли ми е удостоверението ,че найстина съм притежател на тези акции?
    2.Да речем че след известно време стойността им стане 5-6 лева и искам да ги продам,как се процедира?

Благодаря педварително

Поздрави

Коментар

• da si otide pri posrednik sled kato gi vzeme i da si vzeme COBOS

Коментар

• А как да търгува на борсата без посредник предлагаш - на графа да си размахва депозитарната разписка и да и търси клиенти , пак при посредник трябва да отидат ако си намери.
        Само да не се забива във някоя банка да му посредничи ми е съвета.

Ако иска да си има за 5000 лв. Химимпорт , то да , да си ги вземе отгише на ЦКБ и да си ги пази. Но ако ще кува и други без посредника така или иначе не става ...

Коментар

• Kolko ste ti vzeme posrednika?

I posle nqma da ima izlugani?

Posrednici bol s lopata da gi rine6!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fossil
            Za6to da hodi pri posrednik da smu gi kupuva toi da ne e maluk!

kato si polu4i depozitarnata razpiska sam ste re6i kude da otide.
            Казах на човека АКО мисли да търгува насетне на борсата да отиде сега при посредник, ще спести от такси. Така или иначе трябва да го направи. Закакво да се разправя с депозитарни разписки.

Коментар

• Za6to da hodi pri posrednik da smu gi kupuva toi da ne e maluk!

kato si polu4i depozitarnata razpiska sam ste re6i kude da otide.

Коментар

• Първоначално изпратено от martoto
                Здравейте,много бих ви бил благодарен,ако помонете на един непросветен в тази област човек.Въпросът ми е следния: Имам 5000лв и искам да си купя акции на този холдинг.Как се процедира?Доколкото разбрах акциите ще се продават на гише в ЦКБ,но едвали трябва да отида там и да каза "ей ви 5000лв дайте ми акции" Дайте ми малко подробности и насоки.
                Благодаря ви предварително

П.С.Смейте ми се,но все от някъде трябва да се започне )
                и така може да направиш но като резултат ще получиш документ наречен Депозитарна разписка.
                Ако мислиш да търгуваш в бъдеще на борсата отиди при някой инвестиционен посредник, отвори си сметка при него ( с тези 5000 лева) и му кажи да ти запише aкции на Химинпорт.
                Списък на инв. посредници има в инвестора :
                http://profili.investor.bg/?cat=42

Коментар

• Vij na tozi adres

http://www.ccbank.bg/

ima cqlata info i srokove i na4i na zaqvka
                  Lek den

Коментар

• Здравейте,много бих ви бил благодарен,ако помонете на един непросветен в тази област човек.Въпросът ми е следния: Имам 5000лв и искам да си купя акции на този холдинг.Как се процедира?Доколкото разбрах акциите ще се продават на гише в ЦКБ,но едвали трябва да отида там и да каза "ей ви 5000лв дайте ми акции" Дайте ми малко подробности и насоки.
                    Благодаря ви предварително

П.С.Смейте ми се,но все от някъде трябва да се започне )

Коментар

• XUMko, XUMumport...... hmmmmmmmmmm

mnogo XUM neshto... namirisva mi na pari4ki!!!

Коментар

• още повече , че докато излятат акциите на химимпор т, ще са излезли отчетите за деветмесечието и може да стане късно за много позиции

Коментар

• Всичко това с химимпорт е с една единствена цел : Да ни отвлекат вниманието от Химко !
                          Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Първоначално изпратено от sist1
                            правя си аз една проста сметка
                            решаваш да инвестираш 10000 в химимпорт , и разтоварваш си акции с което губиш около 10% / защото и други като теб разпродават и пазара пада/, после обаче записваш акции за 5000 хиляди / защото има свръхтърсене/ и при стартиране на търговията има ръс от 20% на новите акции
                            т.е губиш 1000 лв. при разпродажбата и печелиш 1000 лв. от новата инвеститиция
                            мисълта ми е , че е глупаво да разпродаваш качествени акции и да участваш в химимпорт . Ако имаш калпави акции или свободни пари това е друг въпрос
                            Нещо такова имам впредвид , но очаквам доста по-малко удовлетворение на заявените акции.
                            Дали няма да се окаже , че е по-изгодно да се дебнат промоциите??...

Коментар

• само че в повечето случаи става така , че загубата за малките е печалба за големите

Коментар

• Не трябва да забравяме: Загубата за едни е печалба за други ...

Коментар

Working...
                                X