IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Випом АД (VPOM / VIPOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и кво се закучи тука сега???

това е нещото дет ме вбесява тук... Ако ще пада - да пада, ако ще хвърчи - да фърка... кво ми тъпчи на едно място...

Аде де ...
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Пет оферти подадени в търга за оборудване на помпени станции

Публикуване: 13.03.2007, 15:43
      Автор: Таня Иванова

Пет оферти са получени в Министерство на регионалното развитие и благоустройството за участие в международен открит търг за доставка на оборудване за модернизиране на помпени станции за питейни води в Русе.

Проектът се съфинансира по програма ИСПА на Европейския съюз, Финансов меморандум 2005, Европейска банка за възстановяване и развитие и държавния бюджет на България.

Офертата на LAYNE Bowler Pump Company Inc., Турция, е 1 142 663 евро.

За доставка на оборудването Engineering DOBERSEK GMBH, Германия, предлага 949 867 евро.

Предложението на Risk Engineering Ltd., България, е 1 241 720 евро.

Четвъртата оферта е на WILO AG, Германия, и е на стойност 1 119 928 евро.

Ценовото предложение на ASI Company Ltd., България е 665 145 евро. Посочените цени са без ДДС.

За да се подобри надеждността на обществената водопроводна мрежа, да се намали риска за здравето на населението и да се осигури по-ефикасно използване на водните ресурси, ще бъдат доставени 14 помпи за три помпени станции и електромеханично оборудване.

Доставката и монтирането трябва да бъдат направени под надзор не по-късно от 180 дни от датата на подписване на договора до условното приемане.

Критерий за възлагане на договора е най-ниската цена, предложена от участник, изпълняващ формалните и техническите изисквания.

Я някой да предположи кой ли произвежда най-евтините и качествени помпи в региона..;-)

Коментар

• Тактиката на пазаруващите е да вземат голям пакет и да остават цената на пазара, докато не вземат следващия пакет на значително по висока цена.Всичко започна е едни 14000 акции на 14 лева.

Коментар

• Step by step... Дали не ставаме свидетели на поредно от началото на годината придобиване ?

"МЕИ-Румъния и България Фондс, Холандия е придобило 11 793 акции от капитала на Випом АД-Видин, представляващи 3,94% от капитала на последното, става ясно от съобщение, публикувано от Българска фондова борса - София.

Така след придобиването МЕИ-Румъния и България Фондс увеличи дела си във Випом до 12,54 на сто."

Коментар

• Единствено ликвидността ли е плашеща при помпите... ???

Гледам че след влизането холандците цената полека тръгна надолу...
            Що така според Вас ?

Като цифри дружеството си е прилично ... ??
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Можете да прочетете за стратегията на МЕИ и очакваната от тях възвръщаемост ето тук: http://www.mei.nl/uk/actueel.php

Успех на всички!

Коментар

• Ха проверете кой е най-добрия производител на помпени инсталации за отпадни води.Зная , че е добрият стар Випом.И това е само много малка част от номенклатурата му.
                Чудя се само къде бяха многознаещите финансови анализатори , когато се провеждаше аукцион за 20К акции по 10 лв в края на 2005год...

Коментар

• Подписват договорите за нови две пречиствателни станции
                  Последна редакция: 26.02.2007, 11:27
                  Публикуване: 26.02.2007, 11:21
                  Автор: Таня Иванова
                  Размер на шрифта: a a a
                  Договори за строителство на пречиствателни станции за отпадъчни води в Търговище и Ловеч ще подпише утре министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Строител на обекта в Търговище е италианско-българският консорциум „Юниленд-Сиконко", а на този в Ловеч - турско-германският консорциум „Систем Япъ-Батег".

Проектът в Търговище е на обща стойност 15 235 915 евро, а проектът в Ловеч - 17 811 576 евро, от които 75 на сто финансиране по ИСПА и 25 на сто - национално съфинансиране.

Градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Търговище ще обслужва цялото население на града - около 44 000 човека за периода до 2022 г., а градската пречиствателна станция за отпадъчни води на Ловеч - около 52 000 човека за същия период.

Строителството трябва да бъде завършено до 2010 година.

За двегодишния период на изграждането на двете пречиствателни станции ще се създадат 300 временни работни места, а за експлоатацията ще бъдат наети около 40 специалисти в двата града.

Припомняме, че миналата седмица бяха подписани по същата схема 2 договора за строеж на пречиствателни станции в Севлиево и Бургас

Коментар

• middle europe investments?
                    примерно ?

Коментар

• какви са тези MEI ?

Коментар

• Мислиш ли наистина, че ще е трицифрен?
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Струва ми се, че тези дни може да минем кота 30 След скорошното влизането на MEI съм още по-уверен за бъдещето на позицията! Предлагането съвсем изтъня, а gap-а в цените "купува" и "продава" е доста сериозен.

Това е една от позициите, по които имам очаквания за трицифрен ръст в проценти през 2007г.

Коментар

• въпросите за мен са два...

това влизане ли беше или излизане... ?

това добра или лоша новина е... ?

Коментар

• ВНИМАНИЕ СЕРИОЗЕН ИГРАЧ ПО ПОЗИЦИЯТА!
                              АХХАХАХАХАХА
                              Този клиент на Интернешънъл асет банк изпуши

Коментар

• огън бий !!!

Коментар

Working...
                                X