IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Метизи АД (5MZ / METIZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• wannarock, пак ли ти ме бъзикаш? Ще изпълня заканати си, ако стане така, бъди сигурен. Но ще си говорим няколко седмици след това, най-много два месеца.
    Иначе очаквам с голям интерес отчета, независимо че сега няма да има значение..

Коментар

• Първоначално изпратено от Lolita
      Първоначално изпратено от ради
      всичко над 2,15 си е щастие за инвестиралите тук
      не мисля, че компанията струва над 16млн.лв.
      лично мнение, разбира се
      На такава цена бих направила позицията над 70 % от портфейла си,но няма кой да ми ги даде. Просто в тези трейсиански времена ликвидността е много ниска, но много скоро картинката ще е друга. Дружеството си работи и подобрява резултатите си.
      Ето ти малко данни от деветмесечния отчет, дано все пак си го погледнал.
      Приходи от продажби за текущата година - 9 638 000 лв, за същия период миналата година 6 761 000.
      Намаляват другите приходи от 92 000 на 13 000.
      Печалба от дейността - 602 000, предишния период - 100 000.
      Нетна печалба - 604 000, предишния период - 100 000.
      Намаляват другите разходите за дейността и външни услуги.
      Увеличени запаси, неголямо /в сравнение с процента на увеличение на продажбите/ увеличение разходи за материала и персонала.
      Разходите за амортизация са леко намалели.
      За мен си знам, че в края на януари пак с радост бих дала данни от отчета, и като преминат някои еуфории, пак ще си говорим.
      Изложеното е от аматьор и с радост ще приема и други мнения. Горенаписаното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
      skoro ste stane 2.15
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• някаква друга "пресна" информация няма ли да има тук, спряхте да коментирате..

Коментар

• Полудяха на база "пресна" информация от Добричка. Аз разбира се се възползвах да продам.

Коментар

• абе какво полудяха тия метизи

Коментар

• Това определено е едно от най-подценените дружества на БФБ. Експортният дял на компанията е повече от 60% от годишния обем на производство и е ориентиран към клиенти от Гърция, Македония, Албания, Германия и Северна Африка. Ето и още малко информация:
              "Уведомяваме Ви, че Метизи АД учреди с „Валимар” ООД – гр. Варна, „Трос-мар” ЕООД – гр.Бургас и „Импулс Ко” ООД – гр. София Консорциум „Слингс” ДЗЗД. Цел на образуването на Консорциума е обединяване на усилията на съдружниците за участие в търг, провеждан от „Мини Марица Изток” ЕАД гр. Раднево за „Доставка на спомагателни средства за повдигателни съоръжения (ПС) – сапани от стоманено въже, реф № 065/2007-ЗОП”. Срокът на Консорциума е една година или до пълното изпълнение на всички задължения с „Мини Марица Изток” ЕАД при сключване на договор с тях. Дружеството, респективно Председателя на СД на Метизи АД Свилен Кръстанов, беше избрано, за управляващо."
              Цената на която е в момента е просто подарък.
              Не е препоръка, имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ради
                всичко над 2,15 си е щастие за инвестиралите тук
                лично мнение, разбира се
                На такава цена бих направила позицията над 70 % от портфейла си,но няма кой да ми ги даде. Просто в тези трейсиански времена ликвидността е много ниска, но много скоро картинката ще е друга. Дружеството си работи и подобрява резултатите си.
                Ето ти малко данни от деветмесечния отчет, дано все пак си го погледнал.
                Приходи от продажби за текущата година - 9 638 000 лв, за същия период миналата година 6 761 000.
                Намаляват другите приходи от 92 000 на 13 000.
                Печалба от дейността - 602 000, предишния период - 100 000.
                Нетна печалба - 604 000, предишния период - 100 000.
                Намаляват другите разходите за дейността и външни услуги.
                Увеличени запаси, неголямо /в сравнение с процента на увеличение на продажбите/ увеличение разходи за материала и персонала.
                Разходите за амортизация са леко намалели.
                За мен си знам, че в края на януари пак с радост бих дала данни от отчета, и като преминат някои еуфории, пак ще си говорим.
                Изложеното е от аматьор и с радост ще приема и други мнения. Горенаписаното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• всичко над 2,15 си е щастие за инвестиралите тук
                  лично мнение, разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Brazilia231
                    Май нашите пирони отиват на по 3 лева бройката...(
                    направо са си ни го зачукали

Коментар

• Май нашите пирони отиват на по 3 лева бройката...(

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
                        Няма.
                        хмммм :-(

Коментар

• Няма.

Коментар

• Ще изсипе ли и днес СИС до 3.80?

Коментар

• Позабравихте това дружество, затова ви пействам пак малко инфо от Интернет. Все пак имаше и нови хора, интересуващи се от METIZ:

„ Метизи пуска и облигации
                              Автор Ивайла Пенева
                              четвъртък, 08 ноември 2007

Метизи пуска и облигации„Метизи” АД-Роман (METIZ) ще набира средства през борсата, посредством емисия облигации. Днес книжата на дружеството загубиха 1.5%, а за последните 3 месеца стойността им спадна с 20%.

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД е взето решение, според правилника на Борсата да се регистрират на “Неофициален пазар на облигации” облигации на “Метизи” АД-Роман. Облигациите са обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, обезпечени, лихвоносни, неконвертируеми Размерът на емисията е 2 милиона лева, броят на облигациите е 20001 а номиналната стойност на една облигация е 1 000 лева. На емисията се присвоява следният борсов код ВMETIZ. Цената на въвежданите поръчки е в процент от номиналната стойност на пазарната партида /чиста цена/. Тази емисия е втора по ред на “Метизи”, годишният лихвен процент е 7,325 %, датата на издаване на облигациите е 21.02.2007 г., а датата на падежа е 21.02.2010 г., заема се погасява еднакратно на датата на падежа, срокът е 36 месеца считано от датата на сключване на емисията, лихвените плащания са фиксирани на 6 месеца. Право на лихвено плащане имат облигационерите, които са вписани като такива не по късно от 7 работни дни преди датата на лихвеното плащане.

През август месец дружеството увеличи капитала си за сметка на резервите. Като регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А 7 001 055 броя акции, с номинална стойност 1 лева, кото общият размер на капитала стана 7 502 055 лева, спрямо 500 137 лева.

В края на октомври “Метизи” АД учреди с „Валимар” ООД – гр. Варна, „Трос-мар” ЕООД – гр.Бургас и „Импулс Ко” ООД – гр. София Консорциум „Слингс” ДЗЗД. Цел на образуването на Консорциума е обединяване на усилията на съдружниците за участие в търг, провеждан от „Мини Марица Изток” ЕАД гр. Раднево за „Доставка на спомагателни средства за повдигателни съоръжения (ПС) – сапани от стоманено въже”. Срокът на Консорциума е една година или до пълното изпълнение на всички задължения с „Мини Марица Изток” ЕАД при сключване на договор с тях.

Предмет на дейност на дружеството е производство на стоманени телове, въжета и изделия от тях, проводници; вътрешно и външнотърговска дейност, складова, спедиционна дейност, както и всички други дейности, незабранени от закона. Политиката на “Метизи” АД е ориентирана към предлагане на всички свои клиенти на конкурентно способни продукти, съобразени със стандартите и отговарящи на техните изисквания и очаквания. “Метизи” АД предоставя своята продукция на повече от 280 български фирми. Експортния дял е повече от 60% от годишния обем на производство и е ориентиран към клиенти от Гърция, Македония, Албания, Германия, Северна Африка и др.

P.S. Удебеленият шрифт е от мен.
                              Има и стара и вече пускана информация, за което се извинявам, но исках да дам целия текст.

Коментар

• Първоначално изпратено от ход
                                Първоначално изпратено от Lolita
                                Хвърлих един бърз поглед на отчета, за мен си е супер.
                                Нямам време за по-подробен анализ, но ми направи впечатление следното:
                                Печалбата към 30.09.2007 г. е 602 000 лв, а към 31.12.2006 г. - 128 000 лв.
                                До утре и лека нощ.
                                Сигурно има и други детайли, само констатирам това, което ме впечатли и не препоръчвам нищо
                                А като се наспиш, какво ще препоръчаш?
                                Нищо не препоръчвам. Мога да ти кажа, какво ще направя, въпреки че вече съм го казвала. Ще изчакам поне още 6 месеца, защото имам доверие на дружеството и виждам добри перспективи пред него.

Коментар

Working...
                                X