IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (55E / ZEM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
    ... май само я се радвам кога акциите върват нагоре след като съм продал .
    Ветре, я повече се радвам, когато акциите вървят нагоре след като съм купил :-)
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Брей, момчета, ама верно ли днес ЗЕМ-а е на чело на класацията в Инвестора с 14%растеж браво, браво. Ех жалко Хосе, дано не си продал на дъно, брат Ама такава е некой път - при несигурен пазар се случва да се умери и дъното лошо нема

Коментар

• И тук проявяват интерес 140
        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• ..Така че като изчистиш тези "временни разлики" ...
          Тва спор нема Хосе, ама след това, не требва ли да прибавиш онея около 3 поръчки които са с 10% по-големи от другите за последните 3 год.?, разбирам радостта ти, да видиш как акцията пада, след като си я продал, май само я се радвам кога акциите върват нагоре след като съм продал .

Коментар

• Хосе, даже и при песимистичната прогноза на мениджмънта П/Е пак е два пъти по-ниско от средното на пазара и от тези в които ти си инвестирал !! Разбирам неистовото ти желание да влезеш тука и затова е тая твоя активност и плюене!

Коментар

• Първоначално изпратено от pavletin
              Светлина в тунела е средната цена за последните 3 месеца - 24,95 лева.Под нея КФН няма да пусне търгово.
              Това не е вярно друже. Направи си справка с търговото при Енергия - Търговище. За да се вземе под внимание "средната цена за последните 3 месеца - 24,95 лева", позицията трябва да е "активно търгувана" или по криетриите на КФН това означавало 2000 акции дневен оборот. При това забележи без значение дали акциите струват по 0,20 лв. или по 8500 лв. бройката. Просто поредния абсурд.

Коментар

• Опасността тук е по-скоро търгово предложение.Собственика го е пипнала мания да отписва - ZMMNZ вече е факт април ще обяви търгово предложение и за ZMMSL.Светлина в тунела е средната цена за последните 3 месеца - 24,95 лева.Под нея КФН няма да пусне търгово.

Коментар

• В краткосрочен план е така, но като се замисли човек само реалната оценка на земята вдига счетоводната стойност над сегашните нива.Ако производството се изнесе извън София - справка завод 6 септември, само от продажбата на земята могат да спечелят наистина инцидентно 20 млн.

Коментар

• Виж сега, разбирам че защитаваш инвестицията си, но тук все пак сме хора що годе интелигентни и не бива да се залъгваме с ала-бала.
                    Poncho, по долу добре го е дал жокера - защо тази година печалбата е толкова голяма - има едни приходи от други продажби 1,7 млн. - зад които не стои себестойност, които са чисто инцидентни и догодина ще ги няма. Така че като изчистиш тези "временни разлики" прогнозата на мениджърите си е дори оптимистична.

Коментар

• Причини според мен за песимистичната прогноза на менижърите тука са:

1. Добрият мениджър винаги спазва принципа на ПРЕДПАЗЛИВОСТТА

2. Песимистичната прогноза се изпълнява винаги лесно !

3. Никой не носи отговорност /нито губи имидж/ от песимистични прогнози, защото ако стане така както са казали всеки ще си помисли - ами те си казаха хората, че това могат; ако пък вземат че я преизпълнят - добре дошло - направили са повече от обещаното!

Принципът на предпазливостта изисква от добрия мениджър да направи трезва и силно песимистична прогноза за ОЧАКВАНИТЕ ПРИХОДИ и да увеличи в прогнозата си за дейността РАЗХОДИТЕ.

И той е длъжен да го направи не само защото така го задължава Законът, а най-вече от грижата си като добър стопанин.

Защото дейността на всяко предприятие и дружество /а също и инвестирането в тях/ е свързано с много на брой РИСКОВЕ, които са описани в съответните регистрационите документи.

Така че ТУКА постъпват правилно:

"Добре е да бъдещ щедър с резултатите от работата, която си свършил, а не в предварителните хвалби и раздувки , каква ще я свършиш!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                        Първоначално изпратено от star
                        Аз пък си спомням, че преди време от мениджмънта пак бяха писали негативизми и занижени очаквания в годиш. си отчет и много хора взеха че им повярваха, а пък после всички знаем какво стана - х 4!
                        star, ако няма да вярваме на мениджмънта как да инвестираме при тях!?
                        Ами като искаш - вервай им - твоя воля! Аз вервам само на отчетите и досега не съм сбъркал /отчетът годишен одитиран казва П/Е= 10.5/ ! Преди година пак бяха дали някаква песимистична прогноза, а стана съвсем друго после и цената рипна 4 пъти! Добре че и тогава не им повервах! А тези дават все песимистични прогнози, защото изглежда след това лесно се преизпълняват!!

Коментар

• Първоначално изпратено от star
                          Аз пък си спомням, че преди време от мениджмънта пак бяха писали негативизми и занижени очаквания в годиш. си отчет и много хора взеха че им повярваха, а пък после всички знаем какво стана - х 4!
                          star, ако няма да вярваме на мениджмънта как да инвестираме при тях!?

Коментар

• Първоначално изпратено от ariadna
                            ХОСЕ, дай някой жокер за други инвестиции плиииз....ако си кавалер...

ariadna, не обичам да давам инвестиционни съвети. Отговора ми на такива въпроси е - посочвам аз предимно в какво съм инвестирал и всеки сам да си преценя. В момента съм инвестирал здраво в Монбат, Топливо, Еврохолд БГ. (подредбата не е случайна)
                            Успех на БФБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                              Успех!
                              Няма лошо! Всеки му се иска да си пупи при цена П/Е<10, сега е около 10.5 - при средна за пазара над 25 !!!

Коментар

• Успех!
                                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Working...
                                X