Първоначално изпратено от Слънчев вятър
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (55E / ZEM)
Collapse
X
-
..Така че като изчистиш тези "временни разлики" ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pavletinСветлина в тунела е средната цена за последните 3 месеца - 24,95 лева.Под нея КФН няма да пусне търгово.
Коментар
-
Виж сега, разбирам че защитаваш инвестицията си, но тук все пак сме хора що годе интелигентни и не бива да се залъгваме с ала-бала.
Poncho, по долу добре го е дал жокера - защо тази година печалбата е толкова голяма - има едни приходи от други продажби 1,7 млн. - зад които не стои себестойност, които са чисто инцидентни и догодина ще ги няма. Така че като изчистиш тези "временни разлики" прогнозата на мениджърите си е дори оптимистична.
Коментар
-
Причини според мен за песимистичната прогноза на менижърите тука са:
1. Добрият мениджър винаги спазва принципа на ПРЕДПАЗЛИВОСТТА
2. Песимистичната прогноза се изпълнява винаги лесно !
3. Никой не носи отговорност /нито губи имидж/ от песимистични прогнози, защото ако стане така както са казали всеки ще си помисли - ами те си казаха хората, че това могат; ако пък вземат че я преизпълнят - добре дошло - направили са повече от обещаното!
Принципът на предпазливостта изисква от добрия мениджър да направи трезва и силно песимистична прогноза за ОЧАКВАНИТЕ ПРИХОДИ и да увеличи в прогнозата си за дейността РАЗХОДИТЕ.
И той е длъжен да го направи не само защото така го задължава Законът, а най-вече от грижата си като добър стопанин.
Защото дейността на всяко предприятие и дружество /а също и инвестирането в тях/ е свързано с много на брой РИСКОВЕ, които са описани в съответните регистрационите документи.
Така че ТУКА постъпват правилно:
"Добре е да бъдещ щедър с резултатите от работата, която си свършил, а не в предварителните хвалби и раздувки , каква ще я свършиш!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХосеПървоначално изпратено от starАз пък си спомням, че преди време от мениджмънта пак бяха писали негативизми и занижени очаквания в годиш. си отчет и много хора взеха че им повярваха, а пък после всички знаем какво стана - х 4!
Коментар
-
Първоначално изпратено от starАз пък си спомням, че преди време от мениджмънта пак бяха писали негативизми и занижени очаквания в годиш. си отчет и много хора взеха че им повярваха, а пък после всички знаем какво стана - х 4!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ariadnaХОСЕ, дай някой жокер за други инвестиции плиииз....ако си кавалер...
ariadna, не обичам да давам инвестиционни съвети. Отговора ми на такива въпроси е - посочвам аз предимно в какво съм инвестирал и всеки сам да си преценя. В момента съм инвестирал здраво в Монбат, Топливо, Еврохолд БГ. (подредбата не е случайна)
Успех на БФБ!
Коментар
Коментар