IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (55E / ZEM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бравос! Имайки предвид новината и това което каза BSEtrader вече ще спя спокойно

Коментар

• Елпром – Зем с договор за 433 хил. лв. от ВЕЦ Въча II
      (ZEM)
      29.04.2007 10:01

Елпром – Зем АД сключи договор за рехабилитация на статора и полюсите на ротора но ХГ№1 на ВЕЦ "Въча ІІ", става ясно от сайтът на Агенцията по обществени поръчки.

Общата стойност на възложеният контракт е 433 хил. лв. с ДДС (361 хил. лв. без ДДС).

Рехабилитацията на статора обхваща изработка и монтаж на нова намотка, рехабилитация на статорния магнитопровод и монтаж на статорната намотка.

Рехабилитацията на ротора включва рехабилитация на полюсните бобини и изводните шини, рехабилитация на полюсните тела и главната изолация, монтаж на полюсните бобини върху полюсите и др.

За първото тримесечие на 2007 г. компанията обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 64 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 223 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

ЗММ – България Холдинг притежава 79.75% от капитала на дружеството. Вчера по позицията се изтъргуваха 855 акции на нива от 20.07 и 21.52 лв. за брой.

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
        http://www.aop.bg/case.php?mode=show_doc&doc_id=113358 (361 244 лв.)
        Shte vzima i shte produljava da vzima.....
        Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• http://www.aop.bg/case.php?mode=show_doc&doc_id=113358 (361 244 лв.)

Коментар

• Хитър е, но не чак толкова.Още надолу ще има.

Коментар

• Аз бавно и спокойно понатрупах бая пакетче тука и сега тези 15% спад малко много ми се виждат... ...ама квот такова.
              Ама тя и цената падна от 25 лв с около 15% та се надявам пазарът нали е хитър да е разбрал кво се случва и вече да е коригирал достатъчно

Коментар

• boshko, не е чак толкова зле, авансите и незавършеното производство доста ме успокояват мен

Коментар

• Ще наваксат, boshko. Лично мнение
                  "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Лошава работа, дано да наваксат следващото тримесечие.

Коментар

• трудно ми е да вярвам точно на Ангел Диков от Сомони, но в акцията наистина има потенциал, в по дългосрочен план....

Коментар

• Ангел Диков – СОМОНИ: Елпром ЗЕМ - нагоре; Бенчмарк АДСИЦ - надолу
                        Елпром е с най- добрите финансови показатели в БГ40;Бенчмарк АДСИЦ ще корегира
                        от Pazari.dnevnik.bg
                        днес, 14:51

ЕЛПРОМ ЗЕМ– Дружество с потенциал за растеж

От включените в широкия индекс-BG40, дружеството е с едни от най-добрите съотношения между цената на акциите и финансовите показатели. Независимо от добрите съотношения и отличния отчет за 2006г., от всички компоненти на индекса, ЕЛПРОМ ЗЕМ е отбелязал и най-значително понижение от началото на годината -17,70%. Тези два факта, допълнени от плътността и количествата на ордерите за покупка при текущите нива, създават предпоставка за оценяване на акциите, като подценени и с възможност за покачване. Традициите на ЕЛПРОМ ЗЕМ в сферата на производството и ремонта на основни детайли за енергийния сектор, модернизацията и новите мощности изграждани в страната, поръчките от чуждестранни компании са предпоставка за добри резултати пред дружеството, въпреки сдържаните прогнози на мениджмънта на ЕЛПРОМ

Коментар

• Първоначално изпратено от БФБ-София
                          На проведено заседание на Управителния съвет/Съвета на директорите на Елпром-ЗЕМ АД-София /ZEM/ от 28.03.2007 год.е прието решение за свикване на ОСА, както следва:
                          Елпром-ЗЕМ АД-София свиква ОСА на 12.06.2007 год. от 11.00 ч. в гр. София, бул. Рожен 41, при следния дневен ред:
                          - Доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2006 год.;
                          - Приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2006 год.;
                          - Доклад на регистрирания одитор за 2006 год.;
                          - Отчет на Директора за връзка с инвеститорите;
                          - Избор на регистриран одитор;
                          - Освобождаване на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през 2006 год.;
                          - Промени в органите на управление на дружеството;
                          - Промени в устава на дружеството;
                          - Решение за разпределение на финансов резултат:
                          Печалбата на дружеството в размер на 2 257 749.99 лв., да се разпредели както следва:
                          957 514.44 лв. - за покриване на загуби от предходни години;
                          1 300 234.55 лв. - да се отнесе към неразпределена печалба.
                          - При липса на кворум събранието ще се проведе на 27.06.2007 год. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
                          - Поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Д.В.
                          Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 29.05.2007 год.
                          Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 23.05.2007 год.

Коментар

• в. Капитал
                            * Пет акции фаборити за април:
                            Иво Толев - инвестиционен консултант в УД "Синергон асет мениджмънт"

Цена Прогнозно
                            към изменение до
                            28 март края на април

Елпром ЗЕМ 20.14 7-10%
                            Индустриален капитал холдинг 20.39 5-7%
                            Монбат 9.13 4-6%
                            Синергон Холдинг 10.01 3-5%
                            БТК 12.37 2-4%

"Елпром ЗЕМ"- Въпреки прогнозните данни от изнесения последен финансов отчет за спад на печалбата през 2007 г. дружеството
                            има своя потенциал и моментната ниска цена не отговаря реално
                            на стойността му.Продукцията и услугите на компанията са
                            основно с инвестиционно предназначение и се характеризират с
                            висока ценова еластичност.Върху обема на продажбите влияние
                            има и общото равнище на инвестиционна активност в страната,
                            а тя е в подем. По отношение на външния пазар тази зависимост
                            е избегната поради осигурените пазари в добре развити икономически
                            държави и поради конкурентна цена на изделията и услугите.

Коментар

• Хосе, извиневай, ако съм те не разбрал правилно, немам лощо напредвид. Риск си има навсекъде по борсата, па ако немаше риск цената щеше да е ехеее - нависоко Всеки смета с големата елка риск/печалба има ли такова, и дали го устройва и си решава. И по всяко време може да си пишеш и тука и навсекъде даже по-размътена вода като стане, толкова по-скача нагоре-надоле цената, а некои хора разчитат и на маржа борсата е за всеки, тука дискриминациа не бива

Коментар

• Ветре, брате, нещо не четеш внимателно, а това е много важно за да е дискусията на ниво. Писах че съм продал преди месеци, пък ти ме търсиш на дъно. Писах и че по тази позиция пазара е прекалено тънък за мен, така че бъркате за намеренията ми.
                                Дружеството не е лошо, вярно показателите му са по-добри от масовите на пазара, но си има и доста рискове и несъотвестсвия които не само аз, но и други форумци изтъкнаха по-долу.
                                Така че успех на позицията, аз повече няма да ви мътя водата (PR-а) . Хайде ъп-ъп

Коментар

Working...
                                X