IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• дабълът е без решение за преструтуриране на холдинга, за трипъл ще трябва да има такова
    А 30 милиона печалба (и това в условията на зверска конкуренция, сваляща цените, само и само да вземе дял) са си направо отлични резултати за първа година в ЕС, а да не забравяме, че догодина няма избори и любимата черна касичка, май ще поработи за имиджа си
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
      по този позиция ще трябва да се коригирам леко - не очаквах падане под 100, пък то продажбите (макар и доста малки обеми) има вече на 90.
      А иначе позицията е супер - аз ще съм тук поне до 200 (смятам, че това е реалната цена, засега), пък ако трябва да чакаме - е ще изчакаме
      Забелязахте ли и още нещо около акцизите - ще се дигнат с повече тези за по-евтините цигари, а с по-малко - на скъпите, скоето маржа между евтини и скъпи щще се свие доста, като Викторито ще е 2,90, а основния конкурент - мрлячите от Вайсрой - 2,60. Което води до едни мисли за следващата година, пък и износът е дабъл (дано да повторят упражнението и догодина).
      С две думи - много добра позиция, в която сме на стенд-бай, а кога ще кажем бай - когато направим дабъл
      Не е препоръка за избор на марка цигари. МЗ предупреждава, че тютюнопушенето е вредно за Вашето здраве, сексът, пиенето и силната музика, също.....
      Къде се изгуби бе човек. Повече от месец те чакаме да ни ободриш по тази позиция. От твоята уста в инвеститорските уши!
      Само да не стане така, че като направим "дабъл" /най-вероятно ще има някои ясноти/ и да чакаме трипъл, какво ще кажеш?

Коментар

• по този позиция ще трябва да се коригирам леко - не очаквах падане под 100, пък то продажбите (макар и доста малки обеми) има вече на 90.
        А иначе позицията е супер - аз ще съм тук поне до 200 (смятам, че това е реалната цена, засега), пък ако трябва да чакаме - е ще изчакаме
        Забелязахте ли и още нещо около акцизите - ще се дигнат с повече тези за по-евтините цигари, а с по-малко - на скъпите, скоето маржа между евтини и скъпи щще се свие доста, като Викторито ще е 2,90, а основния конкурент - мрлячите от Вайсрой - 2,60. Което води до едни мисли за следващата година, пък и износът е дабъл (дано да повторят упражнението и догодина).
        С две думи - много добра позиция, в която сме на стенд-бай, а кога ще кажем бай - когато направим дабъл
        Не е препоръка за избор на марка цигари. МЗ предупреждава, че тютюнопушенето е вредно за Вашето здраве, сексът, пиенето и силната музика, също.....
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Много добър мениджър, с пазарно мислене и поведение.... перспективите на BLABT са много добри според мен

Коментар

• http://www.focus-news.net/?id=f7940

Двойно увеличение на експорта е супер. Това намалява ефекта от увеличението на акциза.
            Да се надяваме догодина експортът да се увеличи още.

Коментар

• Първоначално изпратено от trola
              Първоначално изпратено от Kalo
              Знаем ние къде отиват масата поръчки на БТ
              Хайде, Сергейчо, чакаме да запретнете ръкавки, и да ни приватизирате (всяка фабрика поотделно разбира се), че да актуализирам таргета за пролетта от 150 на 300 лв.

Не е препоръка
              не знам с 26 милиона печалба какво не му харесват на това дружество ?
              Споко доко, търпение му е майката. Аз и тука, и в ЛОМСКО съм дооста дългорочен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                Знаем ние къде отиват масата поръчки на БТ
                Хайде, Сергейчо, чакаме да запретнете ръкавки, и да ни приватизирате (всяка фабрика поотделно разбира се), че да актуализирам таргета за пролетта от 150 на 300 лв.

Не е препоръка
                не знам с 26 милиона печалба какво не му харесват на това дружество ?

Коментар

• Знаем ние къде отиват масата поръчки на БТ

Не е препоръка

Коментар

• 400 тона тютюн за наргиле иска да купи Йордания от "Булгартабак". Поръчката беше заявена по време на Световното тютюнево изложение ТАБЕКСПО 2007 в Париж. На него родният холдинг участва редом с 450 компании в бранша от 60 държави.
                    Най-рано догодина може да бъде изпълнена доставката, каза Иван Биларев, член на УС на холдинга. Засега у нас няма такова количество готов тютюн. Този, който се ползва за наргиле, се отглежда по специален начин, бере се по-късно, за да е по-изсъхнал и постен. Така той губи собствените си аромати, за да може да поеме тези, които се добавят за наргилетата. Пробно са изнесени два контейнера "Виржиния" за Йордания. Холдингът е изнесъл и два контейнера пробно за Египет. За там се очаква да бъде сключен договор за още 300 тона от специалната "Виржиния". За Египет "Булгартабак" изнася тази година и 4000 тона тютюн за цигари. В страната е забранено отглеждането, затова там суровината за цигари е изцяло от внос. Общо 15 000 тона тютюни ще продаде тази година "Булгартабак". Има и увеличен експорт на "Бърлей" за фабрики в Европа. Дори мултинационалните компании купуват от българския холдинг, но през посредници. Благоевградската фабрика наскоро е изнесла 500 тона "Виржиния" за САЩ.
                    lipsata

Коментар

• В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Булгартабак-холдинг АД-София /BTH/:
                      На 23.10.2007 год. Булгартабак-холдинг АД-София е закупил недвижим имот от дъщерното си дружество Благоевград БТ АД-Благоевград /BLABT/ - почивна станция в гр. Несебър (земя и сгради, заедно с инвентара и оборудването в употреба), на стойност 2 507 х. лв. (без ДДС).
                      Покупката е извършена във връзка с взето решение по точка 11 на редовното годишно обшо събрание на акиионерите на Булгартабак-холдинг АД-София, проведено на 28.06.2007 год.

Коментар

• Благоевград-БТ очаква 30 млн. лева печалба за 2007 г.
                        (BLABT)
                        05.11.2007 10:06
                        2007 г. е от най-успешните за “Благоевград-БТ” АД (), до момента нетната печалба от производството на цигари в предприятието възлиза на около 26 млн. лева, до края на годината се очаква да достигне 30 млн. лева, съобщи директорът на най-голямата цигарена фабрика в страната Петър Папучаров, цитиран от в. "Струма".

Подобряването на резултатите се дължи преди всичко на повишената реализация, като за деветмесечието на 2007 г. са произведени 8184 тона цигари.

Сравнена с 2006 г., разликата е приблизително 1000 тона повече. Във връзка с изменението на акциза очаквам 2008 г. да е много трудна, ако не намалим себестойността, ще бъдем по-малко конкурентоспособни.

Черната търговия и контрабандата ще бъде главният ни проблем. Нашата бизнес програма планира за 2008 г. известни съкращения на служителите, но това ще бъде политическо решение за всички 4 фабрики в България.

Ако кабинетът реши друго, предвидените съкращения могат да тръгнат в по-различна посока, уточнява П. Папучаров.

Коментар

• За мен случващото се тук е показателно за доста колебливите настроения на пазара. Много е странно след този отчет, да се връщаме на цени по-ниски от тези преди отчета...но тук нещата, ще си дойдат на мястото, защото е безумно тази компания да се търгува около едноцифрено P/E.Предвид колебливите настроения на пазара, негативна роля играе и не голямата ликвидност по тази позиция.

Коментар

• като гледам мечите настроение тези 2 дена, не трябва да бързаме да се радваме още май ...

Коментар

• Ne moga da povqrvam na o4ite si

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
                                Първоначално изпратено от Грую Груев
                                Първоначално изпратено от M&A
                                Първоначално изпратено от Грую Груев
                                Първоначално изпратено от Kiro
                                KAPMAN PAK IZPREVARI VSI4KI
                                мда, не знам как го правят, но вече почвам да ги копирам по някои позиции.
                                спорихме тук с Мошито, че Капман-я били излезли, ама то такваз примоцийка изпука ли се. Видим ли Капман, посоката е само една, а келепира е гарантиран
                                и все пак как ли го правят
                                не е препоръка, играя си на гадател
                                Ако ще копираш от 132 пълни Гранд Хотел Варна ... тогава
                                имам си Шератони и не ми се купуват втори вид акции от същия бранш,
                                пък и Шерата ми се струва по-подценена, а и земята и е по-скъпа и локацията по-добра, а си имат и хотел в Белград, става за диверсификация и за diffensive stock, че не се знае до кога ще расте пазара, а бе много работи...
                                с две думи за Варна-та съм пас, но мога да се напъна за ПИБ-чета, макар че са бая измислена банка, но цената им ми се струва нисичка
                                ако имаш други оферти - ще съм благодарен
                                не е препоръка, пак се правя на Касандра
                                ПИБ за мен е смешна банка. КОРП е номер 1!

Не е препоръка за покупка или продажба. Притежавам и CORP и GHVMP и BLABT.
                                бе и аз така мисля, но в момента ми се струват подценени, а иначе нямат 5 стинки да се усмихнат
                                за КОРП, не знам, не съм ги следил, но си имам ХИМ и чрез тях ЦКБ, та не знам де, но може да се напъна за една банка, че си нямам финансово дружество то май само от този отрасъл нямам иначе съм си живо договорно фондче (имам си и акционери )
                                пак не е препоръка, да не си помисли някой нещо

Коментар

Working...
                                X