IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благоевград-БТ АД (55B / BLABT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ГювечоУнищожител
    Видяхте ли отчетчето?!

Верно ли П/Е е 6 при 90 лева или аз изумявам?!
    Няма баца, тва е. Тука таргетите стават нечовешки.

Коментар

• e na tova mu vikam az pe4alba vidiahte li ot4eta pe4albata e nad o4akvaniata mi Eto za6to kupuva Kapman
      lipsata

Коментар

• Видяхте ли отчетчето?!

Верно ли П/Е е 6 при 90 лева или аз изумявам?!

Коментар

• Отчетът е излезнал, само това тримесечие доброто старо БЛАБТ е врътнало 12милки печалба, като общата за годината става почти 38 млн, което дава П/Е от 6.45. Те това е работа.

Коментар

• Добре дошли при едноцифрените P/E-та
            --

Коментар

• Капман тука добро пакетче взе днес, на интересна цена.

Коментар

• keizer, super sa ti mislite, ama po-poleka s procentite!!!!

Коментар

• Баси - ми то при тия цени на табаците, дори и при тая криза на пазара и падане - по-добре човек да си вложи парите в техни акции- носят и доста приличен дивидент дето достига близо 10% на годишна база...
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer
                    Не мога да разбера как компания в която има над 100 милиона кеш, с печалба от над 30 мил за 2007 се търгува на тези нива. Това е подигавка за финансовият ни пазар...

Реалната, дисконтирана стойност на акциите, е над 160 лева.

не е препоръка, просто коментар...
                    Предвид новините, които се чакат тук и едноцифреното P/E, да ти кажа над 200 лв. ми е таргетът средносрочно.
                    Страхотна фабрика с работа и поръчки за 6-12 мес. напред...
                    Просто не ми се мисли ако правителството изпълни обещанието си от есента и се заеме с табаците...:-)
                    Аз лично съм голям оптимист за BLABT бърза работа тук нямам, доливам си когато мога и си чакам таргета..:-)

Коментар

• Не мога да разбера как компания в която има над 100 милиона кеш, с печалба от над 30 мил за 2007 се търгува на тези нива. Това е подигавка за финансовият ни пазар...

Реалната, дисконтирана стойност на акциите, е над 160 лева.

не е препоръка, просто коментар...
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• БЛАГОЕВГРАД - БТ АД (BLABT) източник: Стандарт 5 Януари 2008 11:16

Пускат луксозно “Виктори” по 2,60 лв.
                        По 2,60 ще се продава луксозното "Виктори Ексклузив". Цената е регистрирана на 3 януари от "Благоевград-БТ". Досега марката не е продавана у нас, а е правена само за износ в Италия и Австрия. Папиросите са в два варианта - бял и черен. Това е първата марка, която е регистрирана за продажба в България през 2008 г. От тези цигари са направени само 5 тона и засега няма да се пускат на пазара. Преди с тях да се заредят магазините, ще се направи рекламна кампания. От януари влезе в сила новият акциз за цигарите. С повишаването му цената на обикновеното "Виктори" се очаква да скочи от 2,60 лв. на 2,90 лв.
                        Невена Мирчева

Коментар

• Като гледам предлагането вчера и днес ми се струва, че някои акционери са очаквали тази новина.

Коментар

• БЛАГОЕВГРАД - БТ АД (BLABT) източник: в. Вяра 3 Януари 2008 09:35

100% чист тютюн в цигарите на "Благоевград-БТ"
                            Уникална технология, изчистваща на 100% тютюна от чуждици, инсталират в “Благоевград-БТ”. Така вече не съществува дори минимална възможност в цигарата да попадне късче хартия или целофан, като за това ще се грижи установка – последна дума на техниката, която ще бъде поставена през новата година. “И сега цигарите ни са били с изключителна чистота, но след като се постави тази машина, няма да има съмнения, че ще се контролира напълно съдържанието на цигарата”, коментира шефът на “Благоевград-БТ” Петър Папучаров. Това е само една част от нововъведенията, които предвижда да направи цигареният гигант през идната година, като за пореден път ще ги изведат стъпка напред пред конкуренцията. Друго съоръжение, което е ново постижение на техниката, е съоръжението за раздуване на тютюн и тютюневи жили. “То ще позволи още по-фино да се управляват показателите и най–важното – изменението на вредните съставки, без да се променя вкусът на определена марка цигари. Пушачът е традиционалист и веднага усеща, ако има промяна в цигарата, и нашата цел е да я направим по-безвредна, без това да се отрази на останалите й качества. Влизаме в 2008 година с поставени лазерни апарати на всички машини, което отново вдига нивото на качеството на крайния продукт. Целите за качество и рентабилност, които са най-важни за нас, си поставяме и през идната година”, допълни Папучаров.

До средата на годината ще бъде изградена инсталация за отчитане на енергийните разходи, като целта е да се намалят при консуматорите, които не участват пряко в производството. Ще бъде реконструирана и соус-кухнята в подготвителния цех. Така още по-прецизно ще могат да се дозират соусите в граници, в които те са най-добри в количествено отношение за продукта. Соусът е омекотител и чрез него се запазват механичните и вкусови качества на тютюна по времето на преработката. Планувана и е пълна реконструкция на праховото стопанство, което, модернизирано, ще превърне атмосферата около машините и в предприятието в още по-чиста среда за работа. За това ще допринесе и пълното газифициране на фабриката, което вече е започнало с поставяне на новите горелки в котелното и т.н. Паралелно с обновяване на оборудването се прави и проучване на пазара, за да се види какви са очакванията на клиентите. Така се извършва подготовката за удовлетворяване на потребителите и в началото на годината любителите на родните марки цигари ще бъдат изненадани с нови дизайни на кутиите, луксозни добавки по тях, както и други новости, които засега се запазват в тайна.

Светла БУРОВА, в-к ВЯРА

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                              Знаем ние къде отиват масата поръчки на БТ
                              Хайде, Сергейчо, чакаме да запретнете ръкавки, и да ни приватизирате (всяка фабрика поотделно разбира се), че да актуализирам таргета за пролетта от 150 на 300 лв.

Не е препоръка
                              Надявам се, че в случай на приватизация BLABT ще се превърне в "success story"като GAGBT.

Коментар

• vqrno tova drujestvo go bqh zabravil ama nali vsi4ki spirat zigarite na 1 Januari vsqka godina moje bi zatova e pod 100-kata

Коментар

Working...
                                X