IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
    Тук явно изпускам нещо. Приходите според последния отчет намаляват с 10%, печалбата отбелязва голям спад от 33%, не изпълнява критериите за влизане в СОФИКС, от къде този оптимизъм, че цената мина 2 лв. точно сега?!?

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
    Колега, струва ми се, че взирайки се в "дървото пред теб", пропускаш да видиш "гората". Да последните няколко отчета не бяха много добри, но... Нека не се вглеждаме толкова много в детайлите за тези отчети, защото те отразяват развитието на компанията до момента, а средата в която тя се развиваше през последните няколко години съвсем не бе благоприятна. И въпреки това тя го правеше. Погледни само цената на основната им суровина за последните 5 години. От близо 10 хил. USD/т. в началото на 2011 до 4,4 хил. USD/т. в началото на тази година медта отбелязва постоянен спад. През това време дружеството увеличи капитала си със собствени средства (вярно натрупани в по-благоприятни времена). Обновява производствените си мощности, като за целта спечели и европейско финансиране. Обслужва най-редовно кредитите всичките си кредити. Дори разпределя и дивидент, който макар и символичен все пак показва отношение към акционерите. Показва постоянство и потенциал за растеж при по-благоприятна конюнктура, каквато всички отдавна очакваме. Това е моето мнение, което също не е препоръка за ПП на ЦК.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Тук явно изпускам нещо. Приходите според последния отчет намаляват с 10%, печалбата отбелязва голям спад от 33%, не изпълнява критериите за влизане в СОФИКС, от къде този оптимизъм, че цената мина 2 лв. точно сега?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Просто тихо и кротко трябваше да си допълвате, както правехме останалите.
        Аз лично имам 4 покупки на цена 1,70 и малко под нея последния месец и нещо. Въпросът е, че трябваше те да бъдат за повечко бройки.

Успех и на теб!
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Мнението ми е от 7 месец, след Н1. Знаеш какви бяха резултатите тогава и въобще състоянието на пазара.Тогава имах малко /както съм писал/, а след отчета за Q3 и цената на медта си взех още малко. Може би трябваше да взема повече, но наистина очаквах цената от 1,70 -1,75 да се задържи поне до нова година. А и все пак кешът не е разтегливо понятие

А, няма проблем! Просто попитах, защото по онова време пазарът наистина бе доста деформиран, но в никакъв случай акцията не бе надценена, както някои се опитваха да я изкарат. Просто тихо и кротко трябваше да си допълвате, както правехме останалите. А и доскоро това ниво (1,70... че и по-ниско), си се търгуваше, въпреки генералното раздвижване, което настъпи на БФБ. Успех ти желая!
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Още ли 1,70 ти се вижда раздутичко?
            Мнението ми е от 7 месец, след Н1. Знаеш какви бяха резултатите тогава и въобще състоянието на пазара.Тогава имах малко /както съм писал/, а след отчета за Q3 и цената на медта си взех още малко. Може би трябваше да взема повече, но наистина очаквах цената от 1,70 -1,75 да се задържи поне до нова година. А и все пак кешът не е разтегливо понятие
            Last edited by 15%; 23.11.2016, 14:00.

Коментар

Глътка въздух и по тази позиция. От сега имам чувството, че скоро ще започнат коментари относно вдигането цената на медта, ниската задлъжнялост, дивидентната политика и т.н.
              Емка и хиката са акции от моя портфеил....
              Емка дава дивидент ,хиката не.
              Така че нещата са такива каквито поиска един фонд и масовката.
              масовката в момента има пари както през 2014 г и докато не ги изхарчи няма да се успокои.Фонда играе разумно ако не го натискат ПФ.
              Скоро нещата ще добият истинския си вид и маркета ще преодолее изкривяването.
              Бързай бавно е един девиз който старите колеги са оставили за премисляне.
              В момента ДАУ на 19 К дават му се най много още 1000 пункта и ще почне или голяма корекция или як срив който ще засегне и нас

Коментар

Чакам да купя и условията в момента са идеални, но цъ . А 1,70 при тези резултати ми се вижда раздутичко.
                Още ли 1,70 ти се вижда раздутичко?
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Глътка въздух и по тази позиция. От сега имам чувството, че скоро ще започнат коментари относно вдигането цената на медта, ниската задлъжнялост, дивидентната политика и т.н.

Коментар

Ако не даваха дивидент и Алианц ги нямаше, най-вероятно щяхме да говорим за цена малко над левчето. Това според мен де.
                    Какво да кажем - няма си интерес вече към плондираните - не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      1,55-1,63 е добра цена ....
                      Ако не даваха дивидент и Алианц ги нямаше, най-вероятно щяхме да говорим за цена малко над левчето. Това според мен де.

Коментар

И аз предполагам, че са Алианц, но не съм продавал тук, че имам много малко. Чакам да купя и условията в момента са идеални, но цъ . А 1,70 при тези резултати ми се вижда раздутичко.
                        1,55-1,63 е добра цена ....
                        Не вярвам повече да допуснат ,въпреки че в момента са се изтеглили и гледат да не се въртят да не предизвикат някое цунами....
                        Няма ги и в Хиката и в Гагарин....правят се на умрели лисици пред стрестестовете и проверката им....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Акцията е в портфеила на Алианц.....
                          Предполагам че са те през посредник....
                          не можеш я сурнеш щото са добри в крепенето.... а ще се качи когато те решат....може би на НГ....
                          И аз предполагам, че са Алианц, но не съм продавал тук, че имам много малко. Чакам да купя и условията в момента са идеални, но цъ . А 1,70 при тези резултати ми се вижда раздутичко.

Коментар

Това ми е една от любимите акции на БФБ, но търговията тук е много тегава! Уж медта се отлепи от дъното, а отчета е доооста лош. На всичко отгоре, някой поддържа цената така, че да не може да се сурне хубавичко, та да напълни човек портфейлчето.
                            Акцията е в портфеила на Алианц.....
                            Предполагам че са те през посредник....
                            не можеш я сурнеш щото са добри в крепенето.... а ще се качи когато те решат....може би на НГ....

Коментар

• Това ми е една от любимите акции на БФБ, но търговията тук е много тегава! Уж медта се отлепи от дъното, а отчета е доооста лош. На всичко отгоре, някой поддържа цената така, че да не може да се сурне хубавичко, та да напълни човек портфейлчето.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                - Ще е добре да поразчистиш постата , от вчера не приемаш лични ! - а си е баш
                                Изчистил съм- не съм видял, че се е напълнила кутията.

Коментар

Working...
                                X