Търсете позитивното колеги! Не че няма какво да се критикува, но за първи път от много години насам дружеството разпределя 60% от нетната си печалба. Т.е. и ние, акционерите получаваме известен бонус. Делът на ЕМКА в портфейла ми е около 8%. Засега нямам планове да го увеличавам, но и няма да бързам да продавам. Съгласен съм с Инта53, че тук има потенциал за добра доходност, но в по-дългосрочна перспектива. Не е препоръка за ПП на ЦК.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕМКА АД (ЕМКА)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
ЕМКА - месечно възнгараждение в размер на 2% от приходите на дружеството за СД е прекалено. Също не съм съгласен с подобна политика на обвързване.
Какво представлява тази директива - прехвърляш парите от левия в десния джоб - и ето заработил си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениепускам статията от NZZ, където дори Credit Suisse си намалява заплатите (40%) на висшият манаджмент - едно от най- наглото Management Value което съм виждал - към оборот, печалба или каквото щеш !!!
Моля Амстердам и тем подобни "администратори" да прочетат първо какво съм написал и после да трият !!! В моето интервю съм подчертал, че това е една изключително нахална и нагла практика, която обаче е съвсем законна!!!
Всеки инвеститор да си прави сам изводите !!!
Аз на събранието на ЕМКА ще повдигна този въпрос и ще искам оставки !!!!!
Надявам се и други ивеститори да ме подкрепят!!! и действат !!!!Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
пускам статията от NZZ, където дори Credit Suisse си намалява заплатите (40%) на висшият манаджмент - едно от най- наглото Management Value което съм виждал - към оборот, печалба или каквото щеш !!!
Моля Амстердам и тем подобни "администратори" да прочетат първо какво съм написал и после да трият !!! В моето интервю съм подчертал, че това е една изключително нахална и нагла практика, която обаче е съвсем законна!!!
Всеки инвеститор да си прави сам изводите !!!
Аз на събранието на ЕМКА ще повдигна този въпрос и ще искам оставки !!!!!
Надявам се и други ивеститори да ме подкрепят!!! и действат !!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеСпад на печалбата 36 % спрямо 2015 г., трайна тенденция за спад на ръста на капитала в периода 2012 - 2016 г., до 1,71 % за 2016 спремо 2015 г., спад на рентабилността на капитала от 12 % през 2012 г. до 5,20 % за 2016 г. За сравнение - вижте рентабилноста на капитала на М+Ц хидравлик, държи 17 - 18 % през последните 5 години, все едно е любима акция на Уорън Бъфит?
.
Не е препоръка за покупко - продажба. Нямам акции след като продадох при спада от 2,30 до 1,70 лв. преди година и половина.
Цитатите са познати и произнесени и пред други участници в този форум!
Коментар
-
Спад на печалбата 36 % спрямо 2015 г., трайна тенденция за спад на ръста на капитала в периода 2012 - 2016 г., до 1,71 % за 2016 спремо 2015 г., спад на рентабилността на капитала от 12 % през 2012 г. до 5,20 % за 2016 г. За сравнение - вижте рентабилноста на капитала на М+Ц хидравлик, държи 17 - 18 % през последните 5 години, все едно е любима акция на Уорън Бъфит?
.
Не е препоръка за покупко - продажба. Нямам акции след като продадох при спада от 2,30 до 1,70 лв. преди година и половина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
Официалната новина ще е отчета за 2016г. Говорили сме с теб как работи дружеството.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеима ли новина тук?? Аз следя позицията и затова питам. Лично аз не мога да намеря нищо..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Колега, струва ми се, че взирайки се в "дървото пред теб", пропускаш да видиш "гората". Да последните няколко отчета не бяха много добри, но... Нека не се вглеждаме толкова много в детайлите за тези отчети, защото те отразяват развитието на компанията до момента, а средата в която тя се развиваше през последните няколко години съвсем не бе благоприятна. И въпреки това тя го правеше. Погледни само цената на основната им суровина за последните 5 години. От близо 10 хил. USD/т. в началото на 2011 до 4,4 хил. USD/т. в началото на тази година медта отбелязва постоянен спад. През това време дружеството увеличи капитала си със собствени средства (вярно натрупани в по-благоприятни времена). Обновява производствените си мощности, като за целта спечели и европейско финансиране. Обслужва най-редовно кредитите всичките си кредити. Дори разпределя и дивидент, който макар и символичен все пак показва отношение към акционерите. Показва постоянство и потенциал за растеж при по-благоприятна конюнктура, каквато всички отдавна очакваме. Това е моето мнение, което също не е препоръка за ПП на ЦК.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар