IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Търсете позитивното колеги! Не че няма какво да се критикува, но за първи път от много години насам дружеството разпределя 60% от нетната си печалба. Т.е. и ние, акционерите получаваме известен бонус. Делът на ЕМКА в портфейла ми е около 8%. Засега нямам планове да го увеличавам, но и няма да бързам да продавам. Съгласен съм с Инта53, че тук има потенциал за добра доходност, но в по-дългосрочна перспектива. Не е препоръка за ПП на ЦК.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

ЕМКА - месечно възнгараждение в размер на 2% от приходите на дружеството за СД е прекалено. Също не съм съгласен с подобна политика на обвързване.
      Не са 2% а 2 ПРОМИЛА!!!! Може ли заплата да се определя от оборот!!!!!??? Тази тъпотия е "направление" дори от европейските директиви - всеки да си прави изводите...
      Какво представлява тази директива - прехвърляш парите от левия в десния джоб - и ето заработил си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
        пускам статията от NZZ, където дори Credit Suisse си намалява заплатите (40%) на висшият манаджмент - едно от най- наглото Management Value което съм виждал - към оборот, печалба или каквото щеш !!!

Моля Амстердам и тем подобни "администратори" да прочетат първо какво съм написал и после да трият !!! В моето интервю съм подчертал, че това е една изключително нахална и нагла практика, която обаче е съвсем законна!!!

Всеки инвеститор да си прави сам изводите !!!

Аз на събранието на ЕМКА ще повдигна този въпрос и ще искам оставки !!!!!

Надявам се и други ивеститори да ме подкрепят!!! и действат !!!!
        ЕМКА - месечно възнгараждение в размер на 2% от приходите на дружеството за СД е прекалено. Също не съм съгласен с подобна политика на обвързване.
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• https://www.nzz.ch/wirtschaft/credit...oni-ld.1287043

Коментар

• пускам статията от NZZ, където дори Credit Suisse си намалява заплатите (40%) на висшият манаджмент - едно от най- наглото Management Value което съм виждал - към оборот, печалба или каквото щеш !!!

Моля Амстердам и тем подобни "администратори" да прочетат първо какво съм написал и после да трият !!! В моето интервю съм подчертал, че това е една изключително нахална и нагла практика, която обаче е съвсем законна!!!

Всеки инвеститор да си прави сам изводите !!!

Аз на събранието на ЕМКА ще повдигна този въпрос и ще искам оставки !!!!!

Надявам се и други ивеститори да ме подкрепят!!! и действат !!!!

Коментар

• защо изчезна статията за ЕМКА???

Коментар

• 5 стинки дивидент => (2,30) => 2% доходност нетто..

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                  Спад на печалбата 36 % спрямо 2015 г., трайна тенденция за спад на ръста на капитала в периода 2012 - 2016 г., до 1,71 % за 2016 спремо 2015 г., спад на рентабилността на капитала от 12 % през 2012 г. до 5,20 % за 2016 г. За сравнение - вижте рентабилноста на капитала на М+Ц хидравлик, държи 17 - 18 % през последните 5 години, все едно е любима акция на Уорън Бъфит?
                  .
                  Не е препоръка за покупко - продажба. Нямам акции след като продадох при спада от 2,30 до 1,70 лв. преди година и половина.
                  Правилно си забелязъл, много е доходоносна тази позиция , но за по тесен кръг от управляващи и "свободно договарящи директори" ! Между другото това предприятие е напълно въжможно в определен момент да повтори движението при "Алкомет", но за този момент - аз нямам нерви и финанси да чакам и жертвам!
                  Цитатите са познати и произнесени и пред други участници в този форум!

Коментар

• Спад на печалбата 36 % спрямо 2015 г., трайна тенденция за спад на ръста на капитала в периода 2012 - 2016 г., до 1,71 % за 2016 спремо 2015 г., спад на рентабилността на капитала от 12 % през 2012 г. до 5,20 % за 2016 г. За сравнение - вижте рентабилноста на капитала на М+Ц хидравлик, държи 17 - 18 % през последните 5 години, все едно е любима акция на Уорън Бъфит?
                    .
                    Не е препоръка за покупко - продажба. Нямам акции след като продадох при спада от 2,30 до 1,70 лв. преди година и половина.

Коментар

• Годишният одитиран отчет изяде над 1 млн. от печалбата за годината. Остава 1,89 млн. при 2,96 млн.лв. за 2015 г.

Коментар

• Много добра компания.Имам акции тук,но не смятам да ги продавам под 4 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение

Официалната новина ще е отчета за 2016г. Говорили сме с теб как работи дружеството.
                          Браво РАФАЛ !!! Смятам, че твоето наблюдение е правилно

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                            има ли новина тук?? Аз следя позицията и затова питам. Лично аз не мога да намеря нищо..
                            Официалната новина ще е отчета за 2016г. Говорили сме с теб как работи дружеството.

Коментар

• има ли новина тук?? Аз следя позицията и затова питам. Лично аз не мога да намеря нищо..

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Колега, струва ми се, че взирайки се в "дървото пред теб", пропускаш да видиш "гората". Да последните няколко отчета не бяха много добри, но... Нека не се вглеждаме толкова много в детайлите за тези отчети, защото те отразяват развитието на компанията до момента, а средата в която тя се развиваше през последните няколко години съвсем не бе благоприятна. И въпреки това тя го правеше. Погледни само цената на основната им суровина за последните 5 години. От близо 10 хил. USD/т. в началото на 2011 до 4,4 хил. USD/т. в началото на тази година медта отбелязва постоянен спад. През това време дружеството увеличи капитала си със собствени средства (вярно натрупани в по-благоприятни времена). Обновява производствените си мощности, като за целта спечели и европейско финансиране. Обслужва най-редовно кредитите всичките си кредити. Дори разпределя и дивидент, който макар и символичен все пак показва отношение към акционерите. Показва постоянство и потенциал за растеж при по-благоприятна конюнктура, каквато всички отдавна очакваме. Това е моето мнение, което също не е препоръка за ПП на ЦК.
                                Компанията ми е много симпатична, дивидента, макар и не голям, е добър, като го съпоставим с микро лихвите в банките, коректни са. Цената на медта и инвестициите са неща, които постоянно ми ги изтъкват, има потенциал, но за мен цени от 2 лв. се базират изцяло на бъдещи положителни очаквания, не фактическата обстановка в момента. А иначе браво на тези, които си допълваха на около 1.7, цената близо 1 г. седя там.

Коментар

Working...
                                X