IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На 2.60 това вече означава EV/EBITDA 8.20. Като се има предвид че другите добри индустриални компании са вече на нива 12-15 в Бг-то, не съм изненадан от интереса след отчета.

Не са много, но все още има дружества и на още по-добри нива. Ха дано повече такива отчети виждаме!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Да не би да има нещо вътрешарско...Или фонд пълни- луда работа..
      Има отчет бе колеги

Коментар

• Да не би да има нещо вътрешарско...Или фонд пълни- луда работа..

Коментар

• Жалко, че не допълних малко. Това движение го очаквах към края на годината... Но да не бъдем алчни...
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Абе прибрахте го т'ва дружество, горкото. Пет оферти останахa на аск

Каква е идеята, че изпуснах първото полувреме

Коментар

• Рекох Ви ази, че бати Ви ванчо -ДЕЛЧЕВ - мое и да прави каквото си иска и както поиска, ама не ми повярвахте!
              Много има , ама не обича да дели на повече от с Милко

Коментар

• Много, ама много съм доволен от този пъмпит

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Една дума - красота
                  Да, вече съжалявам, че ги разкарах

Коментар

• Една дума - красота

Коментар

• Първоначално изпратено от MilenG Разгледай мнение
                      Проблема с възнаграждението е че тези 2 промила стават 8, защото членовете на съвета на директорите са 4 и на база приходите за миналата година отиват пак на 667 хил.лв. годишни разходи за заплати. Което пък ще намали печалбата и за разпределение на дивиденти в бъдеще ще остават все по малко, а тези приятели ще си гарантират 5 годишен доход.
                      А къде точно пише, че тия 2 ‰ са на човек...? Ами сега членовете на СД са 4 юридически лица, свързани с основните акционери, ами ако утре се появят нови акционери със значително участие и членовете на СД станат 5, 6 или повече...? Какво? Предприятието ще работи само за техните заплати ли или направо ще го закрием? Дайте вместо да правим предположения за нещо, което не сме сигурни какво означава (защото аз не съм убеден, че хипотезата "2 промила на калпак" е вярна) да обърнем внимание на това, което ясно е посочено в отчета за 2016 г. Едно от нещата, което ми направи впечатление там е промяната в счетоводната политика по отношение амортизациите на машините (от 15 на 25%). Сиреч амортизационният срок на машините е намален почти на половина и от почти 7 г. става 4 г. Това плюс направените инвестиции в обновяване на производствените мощности обяснява голямата разлика в разходите за амортизация за 2016 спрямо 2015 г. Но това означава няколко неща: по-висока производителност, по-ниска себестойност и от там по-висока печалба. А промилите ги оставете за ОСА.

ПП: С уважение и без препоръка за каквото и да е!
                      Last edited by Чичо Манчо; 19.04.2017, 20:56.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Моля администраторките -холандки, финландки и миби - дайте едно обяснение защо свалихте статията и сега пак я качихте от инвестора!!
                        Ако предположението ми излезе правилно, то това не говори вуууобще за качество на матеряла

Коментар

• Първоначално изпратено от MilenG Разгледай мнение
                          Проблема с възнаграждението е че тези 2 промила стават 8, защото членовете на съвета на директорите са 4 и на база приходите за миналата година отиват пак на 667 хил.лв. годишни разходи за заплати. Което пък ще намали печалбата и за разпределение на дивиденти в бъдеще ще остават все по малко, а тези приятели ще си гарантират 5 годишен доход.
                          Затова на ОСА едно голямо НЕ!!

Коментар

• Проблема с възнаграждението е че тези 2 промила стават 8, защото членовете на съвета на директорите са 4 и на база приходите за миналата година отиват пак на 667 хил.лв. годишни разходи за заплати. Което пък ще намали печалбата и за разпределение на дивиденти в бъдеще ще остават все по малко, а тези приятели ще си гарантират 5 годишен доход.

Коментар

• Като мащаб и цени никой не ги сравнява. Говоря за ръст и потенциал за бъдеща капиталова доходност. Да не забравяме, че и тук се направиха немалко инвестиции (включително и чрез финансиране по европейски програми) в обновяване на производствените мощности. Така, че ще поживеем и ще видим. Към края на октомври може пак да говорим.
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• И аз съм съгласно отчасти с Инта и затова нямам))) Съгласно съм в частта, че това се понапъна и показа някакъв мижав растеж, и може и да покаже още нещо отгоре като ръст, но не съм съгласно, че може да повтори алкомет.))) С "капачките" както ги нарича Монти - Няма как да стане това сравнение.))) На алкомет само инвестициите в близките 1-2г са колкото на това предприятийце цялата капитализация))))) мащаба е просто несравним))))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X