IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Смятам че са ми точни сметките, М+С и Монбат са на база конс Q1 (няма за Q2 още), Корадо, Емка и Хес на база на неконс Q2 (при тях няма консолидиран). За Хес за последните 4 тримесечия имат печалба от 4.259млн , което е абсолютен рекорд, не знам откъде тези 6млн казваш.
    Ти говориш за ттм, а колегата най вероятно има предвид форърд ре, оттам идва разминаването.
    Той най вероятно екстраполира н1 17 профита към н2.
    Което надали е правилно, понеже това означава да се удвоят н2 резултатите, не е невъзможно, но пресилено оптимистично бих казал.
    Засега компанията се движи с около 20% ръст.
    Има и тенденция през годините 2-то полугодие при хеса да е доста по слабо от първото.

Коментар

Мога да включа и много други компании, аз го правя като излязат и конс отчетите за да е всичко към един период - т.е. след месец. Сега реших да пусна само индустриални разчитащи на износ - Свилоза не съм я включил щото е тотал друг отрасъл, а Неохим хем е друг, хем пък и разчитат приоритетно на вътрешен пазар. Класация с 30тина дружества по ЕВ-ЕБИТДА в частност качвах преди месец. Ако е въпросът и по другите показатели не ми е проблем следвщия път да не пускам само ЕВ/ЕБИТДА, а и други.
      EВ/ЕБИТДА е може би най-добрия показател
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

яко

може ли да включиш неохим и свилоза?
        Мога да включа и много други компании, аз го правя като излязат и конс отчетите за да е всичко към един период - т.е. след месец. Сега реших да пусна само индустриални разчитащи на износ - Свилоза не съм я включил щото е тотал друг отрасъл, а Неохим хем е друг, хем пък и разчитат приоритетно на вътрешен пазар. Класация с 30тина дружества по ЕВ-ЕБИТДА в частност качвах преди месец. Ако е въпросът и по другите показатели не ми е проблем следвщия път да не пускам само ЕВ/ЕБИТДА, а и други.

Коментар

Смятам че са ми точни сметките, М+С и Монбат са на база конс Q1 (няма за Q2 още), Корадо, Емка и Хес на база на неконс Q2 (при тях няма консолидиран). За Хес за последните 4 тримесечия имат печалба от 4.259млн , което е абсолютен рекорд, не знам откъде тези 6млн казваш.
          яко

може ли да включиш неохим и свилоза?
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
            Тези сметки за мен са под въпрос. Само за пример си помислих следното: Хес - движат се с около 6 мил печалба за годината. Капитализация в момента около 100. П/е около 16-17 (сметки наум) Не е препоръка

Коментар

• Тези сметки за мен са под въпрос. Само за пример си помислих следното: Хес - движат се с около 6 мил печалба за годината. Капитализация в момента около 100. П/е около 16-17 (сметки наум) Не е препоръка
              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Добре дошъл в отбора.
                Ето една извадка на индустриални производители и износители по няколко показателя:
                P/E
                MCH 28.49
                HES 24.01
                ALUM 14.04
                MONBAT 16.26
                LACH 23.93
                EMKA 20.50
                P/BV
                MCH 4.83
                HES 3.17
                ALUM 1.89
                MONBAT 2.14
                LACH 5.76
                EMKA 1.73
                P/S
                MCH 3.53
                HES 2.06
                ALUM 0.93
                MONBAT 1.60
                LACH 2.56
                EMKA 0.69
                EV/EBITDA*
                MCH 15.51
                HES 12.91
                ALUM 10.05
                MONBAT 12.64
                LACH 18.23
                EMKA 8.56
                това на база TTM ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
                  BTW: Това е най-новото ми попълнение. Имам добри очаквания за възходящ тренд!
                  Добре дошъл в отбора.
                  Ето една извадка на индустриални производители и износители по няколко показателя:
                  P/E
                  MCH 28.49
                  HES 24.01
                  ALUM 14.04
                  MONBAT 16.26
                  LACH 23.93
                  EMKA 20.50
                  P/BV
                  MCH 4.83
                  HES 3.17
                  ALUM 1.89
                  MONBAT 2.14
                  LACH 5.76
                  EMKA 1.73
                  P/S
                  MCH 3.53
                  HES 2.06
                  ALUM 0.93
                  MONBAT 1.60
                  LACH 2.56
                  EMKA 0.69
                  EV/EBITDA*
                  MCH 15.51
                  HES 12.91
                  ALUM 10.05
                  MONBAT 12.64
                  LACH 18.23
                  EMKA 8.56

Коментар

... Все пак да кажа честито за 3те лева дето ударихме днес на малкото дето имат, крайно време беше
                    Не успя да се задържи на 3 лева, но нищо не пречи утре да се пробва пак.
                    BTW: Това е най-новото ми попълнение. Имам добри очаквания за възходящ тренд!

Коментар

• Брей тук никой не пише, тепърва явно

Все пак да кажа честито за 3те лева дето ударихме днес на малкото дето имат, крайно време беше

Коментар

• Продавачите под 3 лева що не вземат да слязат на 2.85 и да видим какво ще става. Може да се поотпуши търговията

Коментар

• Не знам следите ли какво прави медта, но мен определено ме кефи!

Коментар

• Време е

Коментар

• това са малко неадекватни сравнения с година по-назад тримесечие, при положение, че има занижения в показаното спрямо първото тримесечие от тази година,. а и някои очакваха повече през второто тримесечие, спрямо първото (от тази година). Въпрос на време е да усетят, а може би след третото тримесечие, но дотогава вече може да е отиграно, все пак борсата може да реагира и предварително)))))) Не е препоръка
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• ЕМКА със 153% повишение на нетната печалба до 2,52 млн. лв. за полугодието

Продажбите са нагоре с 20,5% до 48,6 млн. лв., като това е първият отчет на ликвидно дружество за полугодието

http://www.investor.bg/novini-i-anal...odieto-243115/

Коментар

Working...
                                X