p/e 18 !?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕМКА АД (ЕМКА)
Collapse
X
-
ЕМКА АД отчете двойно по-висока печалба към края на 2017 г...
Двойно по-висока печалба дали означава двойно по-висок дивидент?
П.П.: А защо не и един сплит, като при "Корадо"... или много се размечтах?Last edited by Чичо Манчо; 29.01.2018, 20:54.Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MilenG Разгледай мнениеИнтересни анализи се правят и формират новини. Дружеството се развива чудесно. Много е странно да се анализира тримесечие с предходно а не със същия период на годината. Лесно се пишат епитети с които се вреди...
...
...
...
...
Приятели оставам анализите и коментарите на вас. За мен всичко е добре скалъпено и грешно.Last edited by Чичо Манчо; 26.10.2017, 16:50.Vanitas vanitatum...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
Много точно и на място!
Платените драскачи.
Виж коментарите от сутринта!
Бяха още по невзрачни!
45% бяха обявили!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MilenG Разгледай мнениеИнтересни анализи се правят и формират новини. Дружеството се развива чудесно. Мнага е странно да се анализира тримесечие с предходно а не със същия период на годината. Лесно се пишат епитети с които се вреди. Ето например миналата година как е бил направен анализа: "ЕМКА с 31% годишен спад на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се свиват със 7,8% спрямо същия период на 2015 г.
ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 2,214 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява спад от близо 31% спрямо реализираната печалба от 3,195 млн. лв. през същия период на 2015 г.
Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 59,933 млн. лв., което представлява спад от 7,80% на годишна база спрямо 65,001 млн. лв., отчетени през същия период на 2015 г."
И така. Ако направим анализ със същите сравнения как би изглеждало всичко сега.
ЕМКА с 44% годишен ръст на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се увеличават с 20% спрямо същия период на 2016 г.
ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 3,193 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява ръст от близо 44% спрямо реализираната печалба от 2,214 млн. лв. през същия период на 2016 г.
Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 71,930 млн. лв., което представлява ръст от 20% на годишна база спрямо 59,933 млн. лв., отчетени през същия период на 2016 г.
Приятели оставам анализите и коментарите на вас. За мен всичко е добре скалъпено и грешно.
Платените драскачи.
Виж коментарите от сутринта!
Бяха още по невзрачни!
45% бяха обявили!
- 1 like
Коментар
-
Интересни анализи се правят и формират новини. Дружеството се развива чудесно. Мнага е странно да се анализира тримесечие с предходно а не със същия период на годината. Лесно се пишат епитети с които се вреди. Ето например миналата година как е бил направен анализа: "ЕМКА с 31% годишен спад на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се свиват със 7,8% спрямо същия период на 2015 г.
ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 2,214 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява спад от близо 31% спрямо реализираната печалба от 3,195 млн. лв. през същия период на 2015 г.
Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 59,933 млн. лв., което представлява спад от 7,80% на годишна база спрямо 65,001 млн. лв., отчетени през същия период на 2015 г."
И така. Ако направим анализ със същите сравнения как би изглеждало всичко сега.
ЕМКА с 44% годишен ръст на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се увеличават с 20% спрямо същия период на 2016 г.
ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 3,193 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява ръст от близо 44% спрямо реализираната печалба от 2,214 млн. лв. през същия период на 2016 г.
Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 71,930 млн. лв., което представлява ръст от 20% на годишна база спрямо 59,933 млн. лв., отчетени през същия период на 2016 г.
Приятели оставам анализите и коментарите на вас. За мен всичко е добре скалъпено и грешно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Отчетът дойде, но сякаш не оправдава очакванията...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Отчетът дойде, но сякаш не оправдава очакванията...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеМедта определено е с нас тази година! Очаквам с особен интерес да дойде октомври да видим резултатите за трето тримесечие
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениео
Ако гледаш само през призмата на дивидентната доходност си прав. Но какво купуваш?
Аз ще се радвам да запазят payout ratio-то от последната година че доста се вдигна Там до 2012 дивиденти не изплащаха, след това 2012 - 18.42%, 2013 - 25.72%, 2014 - 31.26%, 2015 - 30.56%, 2016 - 59.98%.
Моят портфейл сега е 16 позиции, така че Емка определено има място в него и то на предните места. Разбира се всеки гледа от своята си камбанария.
Успех с инвестициите!
П.П. Струва ми се, че през 2014 разпределиха около 30.9% ( 906 / 2935 ). Другите проценти са точно така както сте ги написал. Не, че има някакво огромно значение...Last edited by Чичо Манчо; 15.08.2017, 12:29.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
оПървоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеАз в момента си продавам по малко на стъпки. Много ми падна дивидентната доходност тук, а и малко да реализирам капиталова. По същия начин излязох и на 100% от ХЕС, затова и не пиша много... Тук се направиха добри инвестиции, но могат ли да оправдаят това покачване от 50% на цената? Това което гледах последно инвестициите са за около 1.5мил.евро. Капиталовата е +20мил.лева?
Аз ще се радвам да запазят payout ratio-то от последната година че доста се вдигна Там до 2012 дивиденти не изплащаха, след това 2012 - 18.42%, 2013 - 25.72%, 2014 - 31.26%, 2015 - 30.56%, 2016 - 59.98%.
Моят портфейл сега е 16 позиции, така че Емка определено има място в него и то на предните места. Разбира се всеки гледа от своята си камбанария.
Успех с инвестициите!
- 1 like
Коментар
-
Аз в момента си продавам по малко на стъпки. Много ми падна дивидентната доходност тук, а и малко да реализирам капиталова. По същия начин излязох и на 100% от ХЕС, затова и не пиша много... Тук се направиха добри инвестиции, но могат ли да оправдаят това покачване от 50% на цената? Това което гледах последно инвестициите са за около 1.5мил.евро. Капиталовата е +20мил.лева?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар