IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕМКА АД (ЕМКА)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• p/e 18 !?
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• ЕМКА АД отчете двойно по-висока печалба към края на 2017 г...

Двойно по-висока печалба дали означава двойно по-висок дивидент?

П.П.: А защо не и един сплит, като при "Корадо"... или много се размечтах?
      Last edited by Чичо Манчо; 29.01.2018, 20:54.
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• https://www.investor.bg/surovini/365...za-den-253950/

Коментар

• Първоначално изпратено от MilenG Разгледай мнение
          Интересни анализи се правят и формират новини. Дружеството се развива чудесно. Много е странно да се анализира тримесечие с предходно а не със същия период на годината. Лесно се пишат епитети с които се вреди...

...
          ...
          ...
          ...

Приятели оставам анализите и коментарите на вас. За мен всичко е добре скалъпено и грешно.
          Много добър паралел сте направили колега. Естествено, че правилният подход е всеки период (тримесечие, полугодие, деветмесечие) да се сравнява със същия (същото) за предходната година, а не с тримесечие от текущата. Преди и аз се дразнех много от такива "бомбастични" и откровено подвеждащи заглавия, но вече претръпнах и не ми правят впечатление. Все пак не подхожда на сериозна медия, като "Инвестор", да използва подходи характерни повече за т.нар. "жълта" преса. Ако целта е да привличат внимание - да постигат я, но едва ли това е най-важното. Пишещите и използващи подобни методи само се излагат.
          Last edited by Чичо Манчо; 26.10.2017, 16:50.
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение

Много точно и на място!
            Платените драскачи.
            Виж коментарите от сутринта!
            Бяха още по невзрачни!
            45% бяха обявили!
            Думи нямам!

Коментар

• Първоначално изпратено от MilenG Разгледай мнение
              Интересни анализи се правят и формират новини. Дружеството се развива чудесно. Мнага е странно да се анализира тримесечие с предходно а не със същия период на годината. Лесно се пишат епитети с които се вреди. Ето например миналата година как е бил направен анализа: "ЕМКА с 31% годишен спад на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се свиват със 7,8% спрямо същия период на 2015 г.

ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 2,214 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява спад от близо 31% спрямо реализираната печалба от 3,195 млн. лв. през същия период на 2015 г.
              Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 59,933 млн. лв., което представлява спад от 7,80% на годишна база спрямо 65,001 млн. лв., отчетени през същия период на 2015 г."

И така. Ако направим анализ със същите сравнения как би изглеждало всичко сега.
              ЕМКА с 44% годишен ръст на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се увеличават с 20% спрямо същия период на 2016 г.

ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 3,193 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява ръст от близо 44% спрямо реализираната печалба от 2,214 млн. лв. през същия период на 2016 г.
              Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 71,930 млн. лв., което представлява ръст от 20% на годишна база спрямо 59,933 млн. лв., отчетени през същия период на 2016 г.

Приятели оставам анализите и коментарите на вас. За мен всичко е добре скалъпено и грешно.
              Много точно и на място!
              Платените драскачи.
              Виж коментарите от сутринта!
              Бяха още по невзрачни!
              45% бяха обявили!

Коментар

• Интересни анализи се правят и формират новини. Дружеството се развива чудесно. Мнага е странно да се анализира тримесечие с предходно а не със същия период на годината. Лесно се пишат епитети с които се вреди. Ето например миналата година как е бил направен анализа: "ЕМКА с 31% годишен спад на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се свиват със 7,8% спрямо същия период на 2015 г.

ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 2,214 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява спад от близо 31% спрямо реализираната печалба от 3,195 млн. лв. през същия период на 2015 г.
                Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 59,933 млн. лв., което представлява спад от 7,80% на годишна база спрямо 65,001 млн. лв., отчетени през същия период на 2015 г."

И така. Ако направим анализ със същите сравнения как би изглеждало всичко сега.
                ЕМКА с 44% годишен ръст на печалбата към края на септември. За деветмесечието приходите от дейността се увеличават с 20% спрямо същия период на 2016 г.

ЕМКА АД приключва първите девет месеца от годината на печалба в размер на 3,193 млн. лв., показва междинният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Финансовият резултат представлява ръст от близо 44% спрямо реализираната печалба от 2,214 млн. лв. през същия период на 2016 г.
                Приходите от дейността към 30 септември са в размер на 71,930 млн. лв., което представлява ръст от 20% на годишна база спрямо 59,933 млн. лв., отчетени през същия период на 2016 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Отчетът дойде, но сякаш не оправдава очакванията...
                  И аз очаквах малко по-добро тримесечие. Приходите растат значително, но все пак явно не могат да предоговарят толкова бързо цените, колкото бързо медта се отразява във вдигането на разходите им за материали.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

На тази цена изглежда доста щедро оценена вече..

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Медта определено е с нас тази година! Очаквам с особен интерес да дойде октомври да видим резултатите за трето тримесечие

Коментар

• Медта определено е с нас тази година! Очаквам с особен интерес да дойде октомври да видим резултатите за трето тримесечие

Коментар

• Купувах и все още се оглеждам за АТЕРА, но много скочи там този месец и май ще пасувам за сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            о

Ако гледаш само през призмата на дивидентната доходност си прав. Но какво купуваш?

Аз ще се радвам да запазят payout ratio-то от последната година че доста се вдигна Там до 2012 дивиденти не изплащаха, след това 2012 - 18.42%, 2013 - 25.72%, 2014 - 31.26%, 2015 - 30.56%, 2016 - 59.98%.
                            Моят портфейл сега е 16 позиции, така че Емка определено има място в него и то на предните места. Разбира се всеки гледа от своята си камбанария.

Успех с инвестициите!
                            Изпревари ме колега! Тъкмо щях и аз да отбележа, те ЕМКА е дружество, което дълги години разпределяше малка част от печалбата си, а другото заделяше настрана. Това предполага (още) нови увеличения на капитала със собствени средства. Не тази или другата година, но до 2-3 години защо не? Това е акция за дългосрочни инвеститори, не е подходяща за спекула. Скоро не съм купувал. Средната ми тук е ниска и мога да си позволя да допълня още, но няма да е сега. Тъкмо бях посъбрал някой и друг лев и щях да допълня и цената взе че скочи. Засега ще съм пас. Успех и на двама ви!

П.П. Струва ми се, че през 2014 разпределиха около 30.9% ( 906 / 2935 ). Другите проценти са точно така както сте ги написал. Не, че има някакво огромно значение...
                            Last edited by Чичо Манчо; 15.08.2017, 12:29.
                            Vanitas vanitatum...

Коментар

• о
                              Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                              Аз в момента си продавам по малко на стъпки. Много ми падна дивидентната доходност тук, а и малко да реализирам капиталова. По същия начин излязох и на 100% от ХЕС, затова и не пиша много... Тук се направиха добри инвестиции, но могат ли да оправдаят това покачване от 50% на цената? Това което гледах последно инвестициите са за около 1.5мил.евро. Капиталовата е +20мил.лева?
                              Ако гледаш само през призмата на дивидентната доходност си прав. Но какво купуваш?

Аз ще се радвам да запазят payout ratio-то от последната година че доста се вдигна Там до 2012 дивиденти не изплащаха, след това 2012 - 18.42%, 2013 - 25.72%, 2014 - 31.26%, 2015 - 30.56%, 2016 - 59.98%.
                              Моят портфейл сега е 16 позиции, така че Емка определено има място в него и то на предните места. Разбира се всеки гледа от своята си камбанария.

Успех с инвестициите!

Коментар

• Аз в момента си продавам по малко на стъпки. Много ми падна дивидентната доходност тук, а и малко да реализирам капиталова. По същия начин излязох и на 100% от ХЕС, затова и не пиша много... Тук се направиха добри инвестиции, но могат ли да оправдаят това покачване от 50% на цената? Това което гледах последно инвестициите са за около 1.5мил.евро. Капиталовата е +20мил.лева?

Коментар

Working...
                                X