IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    Никой не иска да прави банка вече
    Искат, но не им дават лицензи. Не само тук.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Тая сделка се очакваше много отдавна. Почти целия мениджмънт на Токуда е от бивши кадри на БАКБ. И за любителите на конспирацията...член на надзорния съвет е Томас Хигинс...шеф на молдовската банка на Доверие ОХ....
      Last edited by B.Graham; 16.04.2024, 22:00.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
        Между другото поканата за РОСА на 21.05 е вписана, но явно много задачи, та още не са ни уведомили надлежно.
        След тази новина за покупка на банка, очакванията ми за дивидент рязко спаднаха. Но това не е проблем.. винаги съм предпочитал 2 лв. капиталова печалба, отколкото 20 ст. дивидент

Коментар

• В периода 200-2016 работих много добре с Токуда.
          Но от момента, когато се чу, че я гласят за Магнитски .....
          Ограничиха гъвкавостта, а и хората там изгубиха сякаш желание за работа

Коментар

Донев няма правилните приятелства в бг за тази работа, нали се пробва през 2015 именно с Токуда
            Да, примерът не беше случаен.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Това е следствие от консолидацията в банковия сектор. Но ако небанков играч иска да влезе в сектора (ДОХ например), най-лесният му вариант е покупка на малка банка с лиценз.
              Донев няма правилните приятелства в бг за тази работа, нали се пробва през 2015 именно с Токуда
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Какво му е ценното? Никой не иска да прави банка вече

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/...d.html?lang=en

In 2020, there were 5 441 banks in the EU, a fall of 33 % compared with 2009

Това е следствие от консолидацията в банковия сектор. Но ако небанков играч иска да влезе в сектора (ДОХ например), най-лесният му вариант е покупка на малка банка с лиценз.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Токуда са си бял лист, ценното в тях беше лиценза, а не активите, така че не вярвам да са кой знае каква придобивка. Иначе за цената споделям, даже и по-ниска може да е.
                  Какво му е ценното? Никой не иска да прави банка вече

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/...d.html?lang=en

In 2020, there were 5 441 banks in the EU, a fall of 33 % compared with 2009
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Токуда са фокусирани върху корпоративни заеми с ипотека и не са толкова набухани като БАКБ в строителство, така че може да е добра сделка. Зависи от цената, която ще платят. Дано е под 50 милиона.
                    Токуда са си бял лист, ценното в тях беше лиценза, а не активите, така че не вярвам да са кой знае каква придобивка. Иначе за цената споделям, даже и по-ниска може да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Мисля, че имаме страхотна новина! Ще разрастнем бизнеса и ще станем по апетитни за придобиване самите ние
                      За съжаление няма достатъчно предлагане на текущи пазарни цени за да стане по - яка търговия в отговор на новината. Но, така е на БФБ.. на 5 лв. имаше предлагане с десетки хиляди, но тогава играчите се ослушваха.. докато аз (получателя на СМС-и от всеки мажо) купувах с шепи..
                      Следим новините и гледаме мача.. когато купувачите узреят за цени около 10-12 лв., мисля че и търговията ще живне
                      Токуда са фокусирани върху корпоративни заеми с ипотека и не са толкова набухани като БАКБ в строителство, така че може да е добра сделка. Зависи от цената, която ще платят. Дано е под 50 милиона.

Иначе за малко да тегля потребителски от Токуда преди година и половина, хареса ми че бяха гъвкави за условията което е доста рядко в бг. В Райфата например, им казвам така и така мога да предложа суипинг, това би ли свалило лихвата ми? Не, имат си едни продукти и това е.

Коментар

• Между другото поканата за РОСА на 21.05 е вписана, но явно много задачи, та още не са ни уведомили надлежно.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                          Няма никакъв продблем, всеки прави нещата според собстения си мироглед. Можеш спокойно да продължаваш да си търкаш билетчета и да смяташ, че имаш по-голям шанс. А и ми е ясно, че за едната дейност не е необходимо да има човек каквито и да било знания, а за инвестирането в акции не е точно така.

Успех!
                          Именно !!!

Кой ще дойде да инвестира в някаква шитня, която с 3200лв оборот днес се качва 23% ???
                          Да,23% Вероятно и не си видял ,но бързаш да се изкажеш "умно".

В същия момент, световните борси се сриват и над 100 балистични ракети бяха изстреляни към Израел за пръв път.

Та, г-н БОГ в инвестирането ,кой ще дойде и ще инвестира в тази нисколиквидна шитня, точно в този момент?

Мисли малко преди да пишеш поредните си глупости !

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                            А който иска да играе бинго,по-добре да търка талончета,статистически има по-голям шанс да спечели ,отколкото от супер ниско ликвидни акции на полуумряла борса
                            Няма никакъв продблем, всеки прави нещата според собстения си мироглед. Можеш спокойно да продължаваш да си търкаш билетчета и да смяташ, че имаш по-голям шанс. А и ми е ясно, че за едната дейност не е необходимо да има човек каквито и да било знания, а за инвестирането в акции не е точно така.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Следим новините и гледаме мача.. когато купувачите узреят за цени около 10-12 лв., мисля че и търговията ще живне
                              При катастрофиращи световни борси и началото на голям военнен кофликт в Близкия изток, е така изведжъж,от нищото, ще живне,че направо ще оживи цялата ни микроскопична борсичка

Да не говорим за ликвидноста.Няма ли такава,няма нищо !
                              А който иска да играе бинго,по-добре да търка талончета,статистически има по-голям шанс да спечели ,отколкото от супер ниско ликвидни акции на полуумряла борса

Коментар

Батя какво мислиш?

Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                                09:47
                                Постигнато е споразумение между БАКБ, от една страна, в качеството му на купувач, и Токушукай Инк. (TOKUSHUKAI INCORPORATED) дружество, регистрирано съгласно законите на Япония с фирмен номер 0100-01-066799, от друга страна, в качеството му на продавач, за закупуването на 6,796,250 безналични поименни акции с право на глас, с номинална стойност 10 лева всяка („Акциите“), представляващи 99.94 % от капитала на „ТОКУДА БАНК“ АД, ЕИК 813155318, със седалище и адрес на управление: гр. София, п.к. 1000, район Възраждане, ул. „Георг Вашингтон“ № 21 („Токуда Банк“).
                                Сделката по придобиване на Акциите е поставена под условие, че бъдат получени всички необходими регулаторни одобрения/разрешения от компетентните органи.
                                Мисля, че имаме страхотна новина! Ще разрастнем бизнеса и ще станем по апетитни за придобиване самите ние
                                За съжаление няма достатъчно предлагане на текущи пазарни цени за да стане по - яка търговия в отговор на новината. Но, така е на БФБ.. на 5 лв. имаше предлагане с десетки хиляди, но тогава играчите се ослушваха.. докато аз (получателя на СМС-и от всеки мажо) купувах с шепи..

Коментар

Working...
                                X