IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Сравнението ти знаеш ли къде куца... мажоритаря! Никой от по-трезвите инвеститори вече не иска да си има общо с групата..
    Каквито и активи и печалби да има една компания, ако мажо знае да дели само на единица... не струва!

Предполагах, че мажоритарят ще се изтъкне като причина и за т.нар. "група" съм напълно съгласен, даже не виждам как някой с повече стаж на борсата може да мисли иначе. Тук мажоритарят по-добър ли е, каквото и да означава това - не знам, въпрос на гледна точка. Дивидентът определено е нещо много ключово, но ако стане практика, което категорично тогава променя правилата на играта. Защото без него, и досега, правилата на играта в инвестирането в българска публична банка е един вид дялово инвестиране с надежда за продажба или някакво раздвижване покрай самия мажоритар. Предполагам, че високата оценка на БАКБ в момента е именно залог за регулярно разпределяне на дивидент, защото в противен случай, тази оценка започва да наближава нива, които иначе биха били реалистични само ако на хоризонта се задава придобиване. Поне аз така мисля.
    Last edited by inteIIect; 17.04.2024, 18:25.

Коментар

.. още 2 лв. капиталова ще ми дойдат по добре
      И аз предпочитам капиталовата. Дивидента е бонус. Като поостарея още малко ще мина на дивидента вълна
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Не виждам основания да сте недоволни. В момента банката ви е с маркет кап 15% над този на ЦЦБ, при почти 3 пъти по-малко активи, значително по-малка печалба и високи произхождащи мултипъли.
        Сравнението ти знаеш ли къде куца... мажоритаря! Никой от по-трезвите инвеститори вече не иска да си има общо с групата..
        Каквито и активи и печалби да има една компания, ако мажо знае да дели само на единица... не струва!
        Last edited by mibova; 17.04.2024, 18:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Не ги знам кои са тия. Тази банка ми е слабост от много време. Питай Инта В момента за съжаление нямам. Идеята ми, е че трябва да сте доволни на това, което се случва. А дивидент тази година може да прежалите. Миналата година дивидент, тази капиталова печалба, догодина и двете, примерно. По смирено един вид
          За това става въпрос. Лисанките са един съвременен вид борсова животинка.. нито са бик, нито са мечка.. защото хем искат да имат акции (бик), хем обаче искат да ги купят евтино (мечка) защото са пропуснали момента Това си е мое откритие.. ще го патентовам скоро

Не сме недоволни.. по надолу съм написал че на дивидент не държа.. още 2 лв. капиталова ще ми дойдат по добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

“May I never be complete. May I never be content. May I never be perfect.” ― Chuck Palahniuk, Fight Club.

Искам си капиталовата и дивидента
            Не виждам основания да сте недоволни. В момента банката ви е с маркет кап 15% над този на ЦЦБ, при почти 3 пъти по-малко активи, значително по-малка печалба и високи произхождащи мултипъли.

Коментар

Не ги знам кои са тия. Тази банка ми е слабост от много време. Питай Инта В момента за съжаление нямам. Идеята ми, е че трябва да сте доволни на това, което се случва. А дивидент тази година може да прежалите. Миналата година дивидент, тази капиталова печалба, догодина и двете, примерно. По смирено един вид
              “May I never be complete. May I never be content. May I never be perfect.” ― Chuck Palahniuk, Fight Club.

Искам си капиталовата и дивидента
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Като те слушам май си минал в отбора на лисанките
                Life won't wait for you.

Коментар

Да бе...те миналата година за първи път дадоха дивидент а вие искате хем растеж, хем дивидентна история....може и сплит да поискате
                  Като те слушам май си минал в отбора на лисанките

Коментар

• Да бе...те миналата година за първи път дадоха дивидент а вие искате хем растеж, хем дивидентна история....може и сплит да поискате
                    Life won't wait for you.

Коментар

Ей ама сте алчни като стадо гладни хиени ....
                      така се прави доходност, аз му викам margin of safety
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Ей ама сте алчни като стадо гладни хиени ....
                        Алчни не е правилния термин.. ефективни инвеститори, е!

Коментар

• Ей ама сте алчни като стадо гладни хиени ....
                          Life won't wait for you.

Коментар

Да, вероятно нещо такова.. 8-10 млн. лв. допълнително към резултата на БАКБ сега.
                            Очаквам скоро поканата за ОСА в Екстри и да разберем има ли предложение за дивидент. Няма да е лошо да продължат да градят история на дивидентна политика, но с оглед сделката и да пропуснат за тази година няма да им се разсърдя
                            съгласен, историята е много важна за бфб. ето например агрия навремето как се изстреляха като почнаха да дават дивиденти. обмислям дали да запазя първоначалния план да продам тук ако няма дивидент, това придобиване променя нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

защо да не дадат едни 20 стотинки? пак остава достатъчно за покупката на Токуда така. иначе колко очакваш да вдигне печалбата тази сделка? 7.5 милиона печалба за 2023. да кажем, че може да се качи може би на около 9 покрай синергии и тн
                              Да, вероятно нещо такова.. 8-10 млн. лв. допълнително към резултата на БАКБ сега.
                              Очаквам скоро поканата за ОСА в Екстри и да разберем има ли предложение за дивидент. Няма да е лошо да продължат да градят история на дивидентна политика, но с оглед сделката и да пропуснат за тази година няма да им се разсърдя

Коментар

След тази новина за покупка на банка, очакванията ми за дивидент рязко спаднаха. Но това не е проблем.. винаги съм предпочитал 2 лв. капиталова печалба, отколкото 20 ст. дивидент
                                защо да не дадат едни 20 стотинки? пак остава достатъчно за покупката на Токуда така. иначе колко очакваш да вдигне печалбата тази сделка? 7.5 милиона печалба за 2023. да кажем, че може да се качи може би на около 9 покрай синергии и тн

Коментар

Working...
                                X