За вас не знам, но на мен и на 5 кинта ми изглежда скъпа. )) Не е препоръка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
чудех се в следствие на кое инфо цената тук се вдигна от 7.50 до 8 лв., а то било защото Мoody's е понижила рейтинга на основния акционер Allied Irish Banks до Ba2 демек "джънк"
какво е това "джънк" ................ много файски ми звучи - сигурно е нещо много секси, че толкова я вдига акцията
Коментар
-
Moody's понижи рейтинга на ирландските банки до джънк
Международната рейтингова агенция Moody's днес понижи с две нива дългосрочния рейтинг на ирландските банки с гарантирани от държавата депозити до „джънк", след като през миналата седмица понижи и рейтинга на страната, информира Reuters.
Мoody's понижи рейтинга на Ирландия до последното ниво над „джънк" Baa1 и запази перспективата си по рейтинга отрицателна, на фона на слабия икономически ръст и несигурността около тестовете за платежоспособност, които ще се провеждат в Европа от 2013 г.
Рейтингът на най-голямата ирландска банка Bank of Ireland в момента е Ba1 след понижението с две степени.
Рейтинга на Allied Irish Banks, EBS Building Society и Irish Life & Permanent е Ba2, едно ниво под този на Bank of Ireland.Last edited by модератор; 18.04.2011, 13:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТака, експертиза по-добра от ирландската определено трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеТук не става с пари, а парите няма да са много. Трябва и експертиза, банката не е чак толкова лоша!
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТя и Кюлева има пари да я купи.
Не знам дали са ирландците или са Грамърси, но имам чувството, че тук продажба сега няма да има. Сигурно ще се изчакат още няколко месеца, а може и година и тогава ще се търси друг купувач.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Itrade Разгледай мнениеПреговорите за БАКБ са в застой
Нито един от двамата кандидати за покупката на Българо-американска кредитна банка - "Експат Капитал" и "ЦКБ Груп", не е постигнал напредък в преговорите с "Алайд Айриш Банк", която притежава 49.99% от капитала на българската кредитна институция.
"За половина година свършихме много работа по предложението ни за покупка на БАКБ. Заедно с "Кей Пи Ем Джи" направихме пълна проверка на правното и финансовото състояние на банката. На два пъти подадохме обвързващи оферти до "Алайд Айриш Банк". Чакаме тяхното решение. Но засега нищо", заяви за в."БАНКЕРЪ" управителят на "Експат Капитал" Николай Василев. По думите му дружеството вече е увеличило един път капитала си, като направените вноски са предназначени единствено за участие в покупката на БАКБ. Това впрочем се вижда и в документите в Търговския регистър. Там е записано, че: "Привилегированите акции са издадени с цел набиране на средства от страна на дружеството за покупка на акции от търговски банки, в това число и 6 311 100 броя акции от капитала на "Българо-американска кредитна банка АД" АД (БАКБ). Вноските, срещу които са записани привилегированите акции, не могат да се използват за никакви други цели. До заплащане на дължимата цена за акциите на БАКБ набраните вноски по предходното изречение следва да се държат на депозити в банки с добро ниво на риска".
Запознати с намеренията на "Експат Капитал" финансисти твърдят, че те имат договорка с различни инвестиционни компании, листвани на борсите в Лондон и Ню Йорк, които са изразили готовност, ако има договор за покупката на БАКБ, да участват в едно бъдещо увеличение на капитала на "Експат Капитал".
"Не се съмнявайте, че сме планирали да осигурим необходимите пари за покупката и развитието на БАКБ, като спазим всички изисквания на Закона за кредитните институции. Не сме ние хората, които ще си залагат името в съмнителни сделки", коментира Василев.
Представители на "ЦКБ Груп", която е другият кандидат за БАКБ, също споделиха с репортер на в. "БАНКЕРЪ", че няма напредък в преговорите. При тях проблемът е, че "ЦКБ Груп" планира, след като придобие БАКБ, да я слее с Централна кооперативна банка. За целта обаче трябва да бъдат купени не само делът на "Алайд Айриш Банк", но и акциите на американската компания "Грамърси Имърджънт Маркет Фънд" (Gramercy Emerging Markets Fund), която е собственик на 29.99% от капитала на БАКБ. Финансисти смятат, че точно с този акционер "ЦКБ Груп" не може да постигне споразумение, а без него проектът за покупката на ЦКБ се обезсмисля.
В банковите среди се коментира, че американците не са склонни да продадат дела си в БАКБ, защото самите те имали намерение да се кандидатират за покупката на акциите на "Алайд Айриш Банк". При това слуховете са, че американците обмисляли да подадат оферта в съдружие със собственика на "Алфа Финанс" Иво Прокопиев. "За момента БНБ не е уведомена, че има трети кандидат-купувач за БАКБ", заяви подуправителят на БНБ и началник на управление "Банков надзор" Румен Симеонов.
Разбира се, слуховете за интереса на "Грамърси" към придобиването на БАКБ, при това в съдружие с Прокопиев, може да се окажат преувеличени. Но пък няма спор, че има основание да се предполага, че американците са заинтересовани от банката.
От вестник Банкеръ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеДобре, а сега чао!
аз чакам да започне мача и ще съм във форума така или иначеНЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнениемного си изнервен - нямам вина за загубите ти
нямам за цел нито един мой пост да допринася за стимулиране на инвестиране в акции - всеки си има глава на раменете
като не ти е до детски глупости --->>> не се дръж като дете
не е препоръка; нямам акции на БАКБ и никога не съм имал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеКато НЯМАШ какъв грездей дириш тука???
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеПостовете ти по никакъв начин не допринасят за стимулирането на инвестирането в акции, дразнещо излишни и досадни са!
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеИ да не вземеш сега да ми отговориш, хич не ми е до детскоградински глупости...
не е препоръка; нямам акции на БАКБ и никога не съм ималНЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнениеочевидно си със самочувствието да си по сведущ по въпроса
.............. я сега сподели истината без положителни преувеличения в предвид, че си горд собственик на акции в избушена банка
нямам акции и не е препоръка за каквото и да е
Постовете ти по никакъв начин не допринасят за стимулирането на инвестирането в акции, дразнещо излишни и досадни са!
И да не вземеш сега да ми отговориш, хич не ми е до детскоградински глупости...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение2013, да не прекаляваме с отрицателните преувеличения на истината (каквато и да е тя , едва ли си и спътник)... Иисус да е с вас, бил той и лъжа!
.............. я сега сподели истината без положителни преувеличения в предвид, че си горд собственик на акции в избушена банка
нямам акции и не е препоръка за каквото и да еНЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеникъде не виждам емотиконки в поста ти или смяташ, че ЦКБ са се объркали като са предложили 1 лев за 50% от акциите на БАКБ, а на експат офертата е за 2 лева на акция
Коментар
Коментар