IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прекалено е мъгливо все още,затова и селнах вчерашните си покупки...Страх лозе пази

Коментар

• Да не изпусне някой нещо. А по-вероятно да изпусне завоя и към канавката. Без цена и без яснота как ще се замести взимането на парите на ирландците и дали, кога и какво ще е увеличението на капитала, кога ще започнат да спадат загубите, инвестицията тук си е хазарт. А коефициентите и не са кой знае колко по привлекателни от тези на останалите банки че да си заслужава риска.

Коментар

• Абе то и Неохим излетя до 45 лв. след отчета, ама виж го сега къде е.
        Не се научихме на правилото - купи слуха, продай новината

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
          Направо излетя акцията...
          Лудостта на спекуланта.Няма цена на сделката по покупката на пакета.Защо си мисля,че ще е под 4лв. не зная.Ако е така някой днес здраво се набута на тъмно.

Коментар

• Направо излетя акцията...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
              За мен банката има достатъчно собствен капитал и обезпечение за да няма грижи при собственик с ликвидни.
              Грешиш - за размера на лайната в кредитния и портфейл, тази банка е подпровизирана(казах за размера на...) и в такъв смисъл капитала и е обречен на непрекъсната ерозия. Дори и новия собственик да похарчи всичките си 140 ликвидни милиона за да и оправи падежиращите пасиви - облигации, кредитни линии и т.н., капитала и ще спада непрекъснато - така, че увеличение трябва да има, щото иначе БНБ ще я затвори - тук е играта - с първичен(увеличение през борсата) или вторичен(всякакви хибриди, подчинен и т.н.).

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС Разгледай мнение
                Няма нужда. За какво им е търгово .... Купуват си 1300 акции от чаршията, на името на подставено лице и ... са мажоритари....
                Интересно е как е изпълнено основното изискване към купувача от ирландската банка - връщане на отпуснатата кредитна линия от 25 млн. евро.
                Не виждам смисъл да се купува пакета на Грамърсите...., още повече, че искат по-висока цена.
                от доста време се знае, че ирландците освен основния пакет от 49.9% продават още един пакет от 2% чрез който имат над 50% от банката и същевременно избягват търгово

новия собственик вече ще си прецени по какъв начин ще се възползва от опциите които дават въпросните проценти
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                  проди , къде според теб стрелям в тъмното !!!

проди, виж сега как стоят нещата

в последните 6 месеца ФИБ и ЦКБ наоравиха по 80-100% Ъп, а тук цената падна с 40%

проди, сещаш ли се кой с кого се гъбарка

проди, в началото на година аз като казах 5 кинта тук, цветанка купуваше и дори депозит си направи в тази банка

проди, ако дамата реши да е коректна -> винаги може човек да се прехвърли и да хване вълната и тук

проди, с подобни постове падаш на нивото на цветанка, а съм те сложил на по-висок пиедестал
                  Виж, проблем няма когато всеобщото мнение е че всички са маскари, а има когато всички смятат че другите са готини!

Да видим развитието и ще говорим

За мен банката има достатъчно собствен капитал и обезпечение за да няма грижи при собственик с ликвидни.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                    Интересно как ще реагират Грамърси на увеличение на капитала, примерно?
                    Хм, вярно. По ТЗ:

Решението на общото събрание на акционерите за увеличаване на капитала се взема с мнозинство 2/3 от гласовете на представените на заседанието акции. С устава може да се предвиди по-голямо мнозинство, както и допълнителни условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС Разгледай мнение
                      Няма нужда. За какво им е търгово .... Купуват си 1300 акции от чаршията, на името на подставено лице и ... са мажоритари....
                      Интересно е как е изпълнено основното изискване към купувача от ирландската банка - връщане на отпуснатата кредитна линия от 25 млн. евро.
                      Не виждам смисъл да се купува пакета на Грамърсите...., още повече, че искат по-висока цена.
                      Интересно как ще реагират Грамърси на увеличение на капитала, примерно?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        за мен положителното от цялата схема е , че фалита на БАКБ не е на дневен ред. Доста се бяха обатачили и влизането на играч като Цветелина Б. със сигурност им връзва гащите на този етап.

Въпросът е следва ли увеличение на капитала и ако да с колко и на каква цена.

Поздрави и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          за мен положителното от цялата схема е , че фалита на БАКБ не е на дневен ред. Доста се бяха обатачили и влизането на играч като Цветелина Б. със сигурност им връзва гащите на този етап.

Въпросът е следва ли увеличение на капитала и ако да с колко и на каква цена.

Поздрави и успех
                          Така е. Въпросът с увеличението е много интересен!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                            проди , къде според теб стрелям в тъмното !!!

проди, виж сега как стоят нещата

в последните 6 месеца ФИБ и ЦКБ наоравиха по 80-100% Ъп, а тук цената падна с 40%

проди, в началото на година аз като казах 5 кинта тук, цветанка купуваше и дори депозит си направи в тази банка

проди, ако дамата реши да е коректна -> винаги може човек да се прехвърли и да хване вълната и тук

проди, с подобни постове падаш на нивото на цветанка, а съм те сложил на по-висок пиедестал
                            А преди две години цената е същата каквато е сега ....ВАСВ даже мина 20 лв по едно време...
                            Гъбарка се този който изважда по голям профит а всичките ти позиции са куци коне и сега дават някакъв малък профит.....след две години .....

в началото на година аз като казах 5 кинта тук, цветанка купуваше и дори депозит си направи в тази банка
                            Откога депозит в ВАСВ е признак на борсова грешка ...
                            ако дамата реши да е коректна -> винаги може човек да се прехвърли и да хване вълната и тук
                            Щом не си влезнал на 7 ,няма да влезнеш и на 10 лв.....

с подобни постове падаш на нивото на цветанка, а съм те сложил на по-висок пиедестал
                            А това е за Бисери.... и сега какво ще викаме специалисти да бутаме пиедестала....
                            А питал ли си форумът ти на какъв пиедестал си....
                            Полки Пиедестала ....
                            Last edited by meche_cveti93; 16.05.2011, 23:15.

Коментар

• През 2008 г. Allied Irish Bank (AIB) купи 49,99% от БАКБ срещу 216 млн. евро, като продавач бе Българо-американският инвестиционен фонд (БАИФ).""

Не беше ли 2007 средата/началото преди да се заговори още за криза?

Чудя се дали БАИФ не са знаели от какъв шит са се отървали? - Сделката на живота им както се казва :-)

Мнение при покупки на БФБ - компании с голям ливъридж да се избягват!!!

Коментар

• може и да се качи утре, но ми се струва малко вероятно негативното и движение да е изцяло в историята. Без да се приема за какво и да е препоръка, аз поне бих искал да видя яснота и за бизнеса и, и за бъдещия и капитал преди да вляза.

Коментар

Working...
                                X