IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от metala
    бакб малко изостава от всеобщият подем....много ми се ще да догони пазара!
    изобщо няма нужда - теб те интересува къде ще стигне,не какъв път ще измине освен ако не държиш да продаваш тая седмица де

    Коментар


    • бакб малко изостава от всеобщият подем....много ми се ще да догони пазара!

      Коментар


      • ПФБК да не е решила да играе маркетмейкър по тази позиция? 2000 купува, 3000 продава на разлика от 0,75 лева.

        Коментар


        • Докато лудите се налудуват с КТБ, умните се наумуват с БАКБ. И аз лудувах с КТБ, ама се оказа че гоня Михаля и се върнах при старата любов.

          Коментар


          • Въртете, сучете както си искате, а след месец ще видим дали прогнозата ми ще излезе вярна!

            Първоначално изпратено от Борис
            Ето защо мисля че след месец като излезе на пазара КТБ ще се търгува на по-висока абсолютна цена от БАКБ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Борис
              добре си посмятал
              но си мисля че бъдещето е по-важно за цената на акциите от миналото. И докато КТБ предвижда близо 4 пъти нарастване на печалбата т.г. БАКБ и да се сцепи надали ще направи повече от 50% ръст. Просто в КТБ потенциала за печалба все още не е изчерпан.
              Ето защо мисля че след месец като излезе на пазара КТБ ще се търгува на по-висока абсолютна цена от БАКБ.
              Това, че печалбата на КТБ може да скочи 4 пъти (ако!), съвсем не означава, че доходността й е скочила 4 пъти! Не забравяйте, че банката на два пъти си увеличи капитала само през миналата година. Последното и по-съществено увеличение е извършено на 22 декември 2006. Ето откъде може би идва рязкото увеличение на печалбата. Важно е не самата печалба да се увеличи 4 пъти, а EPS. Иначе, ако банката увеличи капитала си 10 пъти, нищо чудно ако и печалбата се увеличи 10 пъти, но това не означава, че инвеститорите са по-богати, защото и базата, на която се смята печалбата, е много по-голяма!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Гари
                Това, че се предвижда 4 пъти ръст на печалбата е хубаво. И едни хубави сметки си направиха всички все при условие, че точно така стане. Може да се предвиди и 50-кратно увеличение, няма много да се учудя ако някой пак повярва. Ама представи си, че току виж не се изпълни прогнозата. И печалбата намалее. Това също е възможен вариант. Кой е по-вероятен не знам. Но ми се струва много вероятно, БАКБ пак да си постигне 30% ръст. Предпочитам да си държа питомното отколкото да гоня дивото в гората.
                100% си прав? И аз незнам как всички приемат печалбата на ктб за чиста монета
                Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

                Коментар


                • Това, че се предвижда 4 пъти ръст на печалбата е хубаво. И едни хубави сметки си направиха всички все при условие, че точно така стане. Може да се предвиди и 50-кратно увеличение, няма много да се учудя ако някой пак повярва. Ама представи си, че току виж не се изпълни прогнозата. И печалбата намалее. Това също е възможен вариант. Кой е по-вероятен не знам. Но ми се струва много вероятно, БАКБ пак да си постигне 30% ръст. Предпочитам да си държа питомното отколкото да гоня дивото в гората.

                  Коментар


                  • добре си посмятал
                    но си мисля че бъдещето е по-важно за цената на акциите от миналото. И докато КТБ предвижда близо 4 пъти нарастване на печалбата т.г. БАКБ и да се сцепи надали ще направи повече от 50% ръст. Просто в КТБ потенциала за печалба все още не е изчерпан.
                    Ето защо мисля че след месец като излезе на пазара КТБ ще се търгува на по-висока абсолютна цена от БАКБ.

                    Коментар


                    • lihvite na BACB obiknoveno sa po-visoki ot tezi na nejnite konkurenti, zastoto finansira po-riskovi proekti

                      Коментар


                      • Какво ще кажете за следното сравнение на показателите на КТБ и БАКБ (доколкото рисковият им профил е сходен). За целта са използвани EPS за 2006 г., за да не се спекулира с прогнозни данни за бъдещи периоди.

                        КТБ БАКБ

                        P 58.5 70
                        ROE 12% 36%
                        P/B 3.8 7.9
                        P/E 31 26
                        E/P 3.21% 3.86%

                        Последният показател показва каква е годишната възвръщаемост на инвестирания капитал само от печалбата. Отделно PVGO на БАКБ очевидно са доста по големи, като се има предвид, че БАКБ е повече от два пъти по-малка банка, а g ( = b x ROE ) на БАКБ е почти три пъти по-голямо към настоящия момент.

                        Освен това, БАКБ вече няколко години доказва, че може да работи с висока и стабилна възвръщаемост, далеч надхвърляща (с над 70%) средната за банките. КТБ тепърва има да се доказва и в този смисъл риск от неизпълнение или частично изпълнение на заложените прогнози е напълно реален. Нещо повече, КТБ трябва да подобри резултатите си, за да оправдае цената си, докато БАКБ няма нужда от това, защото те са достатъчно добри и стабилни.

                        Отделно стои и въпросът акциите на коя банка се очаква да растат по-бързо (защото инвеститорите печелят от растежа на цената на акцията)? Това отново е свързано с g.

                        Изводите от горното оставам да си ги направи всеки сам.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                          ЦКБ ще увеличава капитала. Може и БАКБ да ни изненада с едно увеличение .
                          Забрави, скоро няма да стане.....

                          Коментар


                          • ЦКБ ще увеличава капитала. Може и БАКБ да ни изненада с едно увеличение .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                              Като гледам интереса към КТБ и колко неудовлетворени купувачи има си мисля, че ще награбят и БАКБ скоро. Спомнете си онова обиране до 73 лева на 27,04. Тогава и Монбата го обраха до 10,00 и вече е над тази цена. Застоя тук според мен е поради Ипотата на конкурентите. Не е препоръка.
                              Не забравяай, че релно средствата по заявктие за КТБ са не били повече от 100-200 млн, останалите са предоставени от посредниците на добра воля. Вече се коментриа как някои посредници дават и до 4 пъти над собствените средства. Така че споко, няма толкова свободен ресурс.

                              Коментар


                              • Като гледам интереса към КТБ и колко неудовлетворени купувачи има си мисля, че ще награбят и БАКБ скоро. Спомнете си онова обиране до 73 лева на 27,04. Тогава и Монбата го обраха до 10,00 и вече е над тази цена. Застоя тук според мен е поради Ипотата на конкурентите. Не е препоръка.

                                Коментар

                                Working...
                                X