IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега разбрах какво имаш предвид. От 2005 г. до 2007 г. намаляват наистина паричните средства, които банката държи в касите си. Но последното ти число не е вярно. 35 млн. не виждам откъде ги вземаш. Към Q3 на тази година

Парични средства и еквиваленти в края на периода 96 135

Както виждаш - значително увеличение.
    2007 г. - 50 млн.
    Q1 2008 - 56 млн.
    Q2 2008 - 57 млн.
    Q3 2008 - 96 млн.

Това, което виждам аз, е значително намаление на отпуснатите тази година кредити /80 млн. за първите 9 месеца срещу 160 млн. за 2007 г./ и увеличение на кешовите активи. Явно действат много по-предпазливо в кризата, за което не мога ди ги упрекна.

Коментар

• BACB

Точно отчетите на банката гледам (на годишна база) - в графата за паричните потоци:
      2005г. - 65М лв.
      2006г. - 56М лв.
      2007г. - 50М лв.
      2008г. - 35М лв. (* за 9-те месеца)

Може и да се заблуждавам, но за мен това си е намаление на паричните потоци.

П.П. : За 2008г. информацията, която намерих е за 9 месеца, така че след поседното тримесечие може и да се отчете ръст спрямо миналата година, но може и да затвърдим тенденцията на намаляване на кеша.

Коментар

• И къде го видя това "постоянно намаляване на кеша"? Спрямо кога намалява? Защото според мене се увеличава. А друг акъл освен да погледнеш отчетите на банката не мога да ти дам.

Коментар

• BACB

Здравейте,
          някой от вас има ли предства от какво е породено това постоянно намаляване на кеша?

П.П. : Или поне да дадете малко акъл къде бих могъл да потърся информация по въпроса...

Коментар

• Чува се , че след нова година ще падне наказателната лихва по предсрочното погасяване.Доколкото съм осведомен лихвата на БАКБ за предсрочно е 10% -доста висок процент и който се хване на хорото го играе докрай.Това е добре за акционерите защото задържа доходноста на кр. портфейл на високи нива.Чува се също че банките вече са намислили други начини да събират такса при предсрочно погасяване , дали обаче ще са приложими?
            Не е препоръка за търговия с акциите на дружеството!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
              Нищо не казвате за тия 70Т днес. Кой кого разтовари. Аз мисля Грамърси купи от естонците, но това е само едно хвъркато предположение. Не знам колко е голям пакета за спешна продажба, но с такива прехвърляния може бързо да свърши.

Батя ги разбира нещата. Егати безценицата е тука

Коментар

• Нищо не казвате за тия 70Т днес. Кой кого разтовари. Аз мисля Грамърси купи от естонците, но това е само едно хвъркато предположение. Не знам колко е голям пакета за спешна продажба, но с такива прехвърляния може бързо да свърши.

Коментар

• Цените са ниски ) но това е и банката ) най-много обвързана с имотите ) така , че едно наум )))) ?
                  Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Направо съжалявам че нямах повече кеш днес, утре дали ще има промоции...
                    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Е поне не само на мен ми се струва, че това е най-евтиното дружество на БФБ...

Коментар

• Според мен това вече е най-атрактивната позиция на БФБ, каквито и оценки да се правят, всичко под 10 си струва, просто печалбата на Банката е прекалено голяма за тази цена, през 2009 едва ли печалбата ще намалее значително.

Не е препоръка за търговия с ценни книжа.

Коментар

• Да не са избягали мечките от приюта в Белица? То днес не само мечките, ами май цялата Зоологическа градина се е изсипала тука. Струва ми се има доста чуждестранни животни. Гледам чак и китове са хвърчели по 10 лева килото

Коментар

• банката с най-голям марж на печалбата под счетоводна стойност хвала на такива продавачи, явно много им трябват пари тук и сега ... почва да ми става тежка в портфейла, но перспективите според мен са най-добри от сектора. не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              Първоначално изпратено от MILOM
                              Сред спряганите на пазара чужди имена като продавачи през последните дни бяха банка от бивша Югославия и фондове на най-голямото управляващо дружество в прибалтийските страни - "Ханса инвестмънт фъндс" (Hansa Investment Funds). Според някои източници именно прибалтийците са разпродавали акции на Централна кооперативна банка (ЦКБ) в понеделник, когато над 1.2 млн. книжа на дружеството бяха изтъргувани под номиналната им стойност (0.80 лв. за брой) и това донесе над една четвърт срив на пазарната капитализация на банката.

"Ханса" управлява активи на два фонда в акции за Източна Европа за над 47 млн. евро - Hansa Eastern Europe Equity Fund - А-unit и Hansa Eastern Europe Equity Fund - E-unit (съответно в естонски крони и евро), показва отчетът за представянето им към края на октомври. От тях 6 млн. евро се падат на български книжа - основно тези на ЦКБ и Първа инвестиционна банка (ПИБ). Акциите на двете български кредитни институции формират общо 11.7 на сто от активите на естонските фондове към края на миналия месец и са сред шестте им най-големи инвестиции според данните от отчета. За сравнение - към полугодието делът на ЦКБ и ПИБ в портфейлите на фондовете е бил над 16 на сто. В активите им влизат книжа и на други сини чипове на БФБ - Българо-американска кредитна банка и "Синергон холдинг". До редакционното приключване на броя от естонската група не отговориха дали действително разпродават.
                              Дали естонците не ни продадоха на тънко и тук? Гледам че и Синергон е смачкан в края на сесията, така че логиката сочи тях. Айде да излизат и да се отваря пътя към по-справедливи цени!
                              Ами батка помниш как натискаха ПИБ и ЦКБ. Стилът изглежда същия.
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                                Сред спряганите на пазара чужди имена като продавачи през последните дни бяха банка от бивша Югославия и фондове на най-голямото управляващо дружество в прибалтийските страни - "Ханса инвестмънт фъндс" (Hansa Investment Funds). Според някои източници именно прибалтийците са разпродавали акции на Централна кооперативна банка (ЦКБ) в понеделник, когато над 1.2 млн. книжа на дружеството бяха изтъргувани под номиналната им стойност (0.80 лв. за брой) и това донесе над една четвърт срив на пазарната капитализация на банката.

"Ханса" управлява активи на два фонда в акции за Източна Европа за над 47 млн. евро - Hansa Eastern Europe Equity Fund - А-unit и Hansa Eastern Europe Equity Fund - E-unit (съответно в естонски крони и евро), показва отчетът за представянето им към края на октомври. От тях 6 млн. евро се падат на български книжа - основно тези на ЦКБ и Първа инвестиционна банка (ПИБ). Акциите на двете български кредитни институции формират общо 11.7 на сто от активите на естонските фондове към края на миналия месец и са сред шестте им най-големи инвестиции според данните от отчета. За сравнение - към полугодието делът на ЦКБ и ПИБ в портфейлите на фондовете е бил над 16 на сто. В активите им влизат книжа и на други сини чипове на БФБ - Българо-американска кредитна банка и "Синергон холдинг". До редакционното приключване на броя от естонската група не отговориха дали действително разпродават.
                                Дали естонците не ни продадоха на тънко и тук? Гледам че и Синергон е смачкан в края на сесията, така че логиката сочи тях. Айде да излизат и да се отваря пътя към по-справедливи цени!

Коментар

Working...
                                X