If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
.....
на този клон се бяха качили и американските банки
но има и много разлики техния с нашия клон. техния се счупи заради огромната тежест, а нашия просто може да се раздруса... и да опадат зрелите круши и в крайна сметка да спечелят БГ банките а не да фалират
тогава как обясняваш текущите цени на бакб?
нямам акции!
така както се обясняват цените на 99% от акциите/без ИБГ и КОРП / - акциите нямат почти нищо общо с дружествата в периоди на масова психоза по върхове и дъна
принципа при 99% от акциите е един и същ като нагоре така и надолу дали можем да го наречем систематичен риск да кажа "експертите" не на всички акции могат да се обяснат цените по този начин
твоя извод е, че няма значение в чии акции инвестираш така ли?
wannarock, ще си позволя аз да ти отговоря.
Kато цяло мисля, че банката е една от стабилните банки в БГ - но както казах и по-долу има някои неща които ме притесняват.
Според мен риска е голям и то не само тук. Освен това тази година се очертава да е доста предизвикателна (а може би и 2010), определено няма да е лесно на никого.
Но ако всичко беше розово, едва ли щяхме да видим тези цени.
Според мен си заслужава риска, като съм напълно наясно, че мога да загубя доста. :wink:
Имам акции!
всеки сам си определя дали риск има какъв е и дали си заслужава
до сега не съм чул да има нестабилна банка в бг с изключение коментарите на С.Александров
за тази банка конкретно нищо не знам - направи ми впечатление отрицателния паричен поток от оперативна дейност и попитах някой по-запознат с банките да коментира
а предизвикателства на пазара има и ще има
.....
но има и много разлики техния с нашия клон. техния се счупи заради огромната тежест, а нашия просто може да се раздруса... и да опадат зрелите круши и в крайна сметка да спечелят БГ банките а не да фалират
тогава как обясняваш текущите цени на бакб?
нямам акции!
така както се обясняват цените на 99% от акциите/без ИБГ и КОРП / - акциите нямат почти нищо общо с дружествата в периоди на масова психоза по върхове и дъна
wannarock, ще си позволя аз да ти отговоря.
Kато цяло мисля, че банката е една от стабилните банки в БГ - но както казах и по-долу има някои неща които ме притесняват.
Според мен риска е голям и то не само тук. Освен това тази година се очертава да е доста предизвикателна (а може би и 2010), определено няма да е лесно на никого.
Но ако всичко беше розово, едва ли щяхме да видим тези цени.
Според мен си заслужава риска, като съм напълно наясно, че мога да загубя доста. :wink:
Имам акции!
.....
Голяма част от кредитите на Банката за обезпечени с недвижими имоти. (над 94%)
защо да е притеснително, едва ли на всички обезпечението е правено на 100% от заема, а и като се приспаднат платените вноски вече /едва ли всички са току що отпуснати/ то банката си излиза на далавера накрая дори и от там
Не знам на колко процента е правено обезпечението, но точно тези инвестиции в момента ми се струват най-рискови, поради спада на сделките с НИ.
Все пак това е банка, а не агенция за недвижими имоти!
Така че да се надяваме, че клиентите ще си обслужват кредитите и няма да се стига до там. :wink:
.....
Голяма част от кредитите на Банката за обезпечени с недвижими имоти. (над 94%)
защо да е притеснително, едва ли на всички обезпечението е правено на 100% от заема, а и като се приспаднат платените вноски вече /едва ли всички са току що отпуснати/ то банката си излиза на далавера накрая дори и от там
този нетен паричен поток от оперативна дейност дали оправдава текущите цени на акциите?!
нямам акции
Загубите от провизии по несъбрани кредити нарастват от 5,5 на 14,8 млн спрямо 2007...
Замени "несъбрани" с "необслужвани" и си по-близо до истината. По-интересното е, че въпреки начислените 14,8 млн. лв. провизии, които са счетоводни разходи БАКБ има 52 млн. лв. нетна печалба за 2008 година.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар