IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1
    Optic

Донякаде си прав...обаче не нацяло....ще поясня...

Да имотите сега са с ниска ликвидност....но много зависи от цената....ако един кредит е даден преди пет години...и е обезпечен с НИ.....цената на имота тогава...и пазарната сега са много различни.......

...така ,че ако банката...е кредитирала преди 5г...приоценка 200евра на квадрат...примерно....вообсхте няма да и етрудно да излезе лесно на пазара ..примерно на 300евра....лосхото е за кредититите отпускане преди година....на високите цени...
    Не зная дали се сещаш, че тази банка работи с фирмени клиенти. И съответно имотите и са хотели и цехове и складове и т.н. Айде помисли си един забутан хотел или някакъв запустял склад край Бургас дали могат изобщо да го продадат в условия на тотален икономически колапс, ако ще цената да е и 1/2 от тази през 2004...
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Optic

Донякаде си прав...обаче не нацяло....ще поясня...

Да имотите сега са с ниска ликвидност....но много зависи от цената....ако един кредит е даден преди пет години...и е обезпечен с НИ.....цената на имота тогава...и пазарната сега са много различни.......

...така ,че ако банката...е кредитирала преди 5г...приоценка 200евра на квадрат...примерно....вообсхте няма да и етрудно да излезе лесно на пазара ..примерно на 300евра....лосхото е за кредититите отпускане преди година....на високите цени...

Коментар

• Първоначално изпратено от __cupid__
        Първоначално изпратено от kaloian
        Първоначално изпратено от __cupid__
        .....
        Също така и това е доста притеснително:
        Голяма част от кредитите на Банката за обезпечени с недвижими имоти. (над 94%)
        защо да е притеснително, едва ли на всички обезпечението е правено на 100% от заема, а и като се приспаднат платените вноски вече /едва ли всички са току що отпуснати/ то банката си излиза на далавера накрая дори и от там
        Не знам на колко процента е правено обезпечението, но точно тези инвестиции в момента ми се струват най-рискови, поради спада на сделките с НИ.
        Все пак това е банка, а не агенция за недвижими имоти!
        Така че да се надяваме, че клиентите ще си обслужват кредитите и няма да се стига до там. :wink:
        Те не само са рискови, ами са непродаваеми в момента и ще продължат да бъдат в близкото бъдеще. В случая размерът на обезпечението не играе роля, защото е неликвидно.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock

принципа при 99% от акциите е един и същ като нагоре така и надолу дали можем да го наречем систематичен риск да кажа "експертите" не на всички акции могат да се обяснат цените по този начин
          твоя извод е, че няма значение в чии акции инвестираш така ли?

има такива, които и сега са надценени нали?
          да извода е това поне 95% - почти няма значение чии са акциите трябва само добра диверсификация. е не може и без останалите 5% анализи, отчети, слухове и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
            Първоначално изпратено от wannarock
            .....
            на този клон се бяха качили и американските банки
            но има и много разлики техния с нашия клон. техния се счупи заради огромната тежест, а нашия просто може да се раздруса... и да опадат зрелите круши и в крайна сметка да спечелят БГ банките а не да фалират
            тогава как обясняваш текущите цени на бакб?

нямам акции!
            така както се обясняват цените на 99% от акциите/без ИБГ и КОРП / - акциите нямат почти нищо общо с дружествата в периоди на масова психоза по върхове и дъна
            принципа при 99% от акциите е един и същ като нагоре така и надолу дали можем да го наречем систематичен риск да кажа "експертите" не на всички акции могат да се обяснат цените по този начин
            твоя извод е, че няма значение в чии акции инвестираш така ли?

има такива, които и сега са надценени нали?
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

нямам акции!
              wannarock, ще си позволя аз да ти отговоря.
              Kато цяло мисля, че банката е една от стабилните банки в БГ - но както казах и по-долу има някои неща които ме притесняват.
              Според мен риска е голям и то не само тук. Освен това тази година се очертава да е доста предизвикателна (а може би и 2010), определено няма да е лесно на никого.
              Но ако всичко беше розово, едва ли щяхме да видим тези цени.
              Според мен си заслужава риска, като съм напълно наясно, че мога да загубя доста. :wink:
              Имам акции!
              всеки сам си определя дали риск има какъв е и дали си заслужава
              до сега не съм чул да има нестабилна банка в бг с изключение коментарите на С.Александров
              за тази банка конкретно нищо не знам - направи ми впечатление отрицателния паричен поток от оперативна дейност и попитах някой по-запознат с банките да коментира
              а предизвикателства на пазара има и ще има

нямам акции

Коментар

.....
                но има и много разлики техния с нашия клон. техния се счупи заради огромната тежест, а нашия просто може да се раздруса... и да опадат зрелите круши и в крайна сметка да спечелят БГ банките а не да фалират

нямам акции!
                така както се обясняват цените на 99% от акциите/без ИБГ и КОРП / - акциите нямат почти нищо общо с дружествата в периоди на масова психоза по върхове и дъна

Коментар

нямам акции!
                  wannarock, ще си позволя аз да ти отговоря.
                  Kато цяло мисля, че банката е една от стабилните банки в БГ - но както казах и по-долу има някои неща които ме притесняват.
                  Според мен риска е голям и то не само тук. Освен това тази година се очертава да е доста предизвикателна (а може би и 2010), определено няма да е лесно на никого.
                  Но ако всичко беше розово, едва ли щяхме да видим тези цени.
                  Според мен си заслужава риска, като съм напълно наясно, че мога да загубя доста. :wink:
                  Имам акции!

Коментар

.....

нямам акции!

Коментар

Първоначално изпратено от __cupid__
                      .....
                      защо да е притеснително, едва ли на всички обезпечението е правено на 100% от заема, а и като се приспаднат платените вноски вече /едва ли всички са току що отпуснати/ то банката си излиза на далавера накрая дори и от там
                      Не знам на колко процента е правено обезпечението, но точно тези инвестиции в момента ми се струват най-рискови, поради спада на сделките с НИ.
                      Все пак това е банка, а не агенция за недвижими имоти!
                      Така че да се надяваме, че клиентите ще си обслужват кредитите и няма да се стига до там. :wink:

Коментар

.....

Коментар

Първоначално изпратено от Optic
                          този нетен паричен поток от оперативна дейност дали оправдава текущите цени на акциите?!

нямам акции
                          Загубите от провизии по несъбрани кредити нарастват от 5,5 на 14,8 млн спрямо 2007...
                          Да, тази информация е имаше още в неконсолидираният отчет, че необслужените кредити нарастват до 6.1%.

Коментар

.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                              този нетен паричен поток от оперативна дейност дали оправдава текущите цени на акциите?!

нямам акции
                              Загубите от провизии по несъбрани кредити нарастват от 5,5 на 14,8 млн спрямо 2007...
                              Да, тази информация е имаше още в неконсолидираният отчет, че необслужените кредити нарастват до 6.1%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic

нямам акции
                                Замени "несъбрани" с "необслужвани" и си по-близо до истината. По-интересното е, че въпреки начислените 14,8 млн. лв. провизии, които са счетоводни разходи БАКБ има 52 млн. лв. нетна печалба за 2008 година.
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Working...
                                X