IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Първоначално изпратено от Avalanche
    Кво става тука?
    Кой си продава процентите в банката?
    AIB :-)))))))))))))))))))))))) hahahahahahahahahahaha

Прибират бързи печалби :-))))))
    не е много за смях
    ако са те това май им беше опция и явно са я упражнили

продължавам да нямам акции
    То като гледам всички как продават то накрая само аз, AIB и Gramecy ще останем с акции тук

Коментар

Първоначално изпратено от INSIDER-A
      Кво става тука?

не е много за смях

хахахахахахахахаха ------>>>> "Бисери и вицове" :-))))
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
        Кво става тука?

не е много за смях

Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche
          Кво става тука?

МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Кво става тука?

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
              Loans to value of collateral - LTV. The outstanding amount of a segment of bank’s loan portfolio secured by mortgages divided by the market value of these mortgages.

Ако портфейла с ипотеки на една банка има LTV 60% това означава че може да поеме спад от 20 - 30% на пазарните цени.

Гледам тука пишат хора които гледат икономическите новни в "По света и у нас" и мислят че са банкери...
              Според мен LTV е по-малко от 50%, от БАКБ са си вързали добре гащите.
              Написаното е мое мнение нямам данни по въпроса, някой по-просветен да каже

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche
                Първоначално изпратено от wannarock
                бакб е по-различна банка (за мен тя по-скоро е инвестиционна отколкото кредитна, но това е друг въпрос)
                Вярно е, че нищо не разбираш от банки
                няма да спорим

Коментар

бакб е по-различна банка (за мен тя по-скоро е инвестиционна отколкото кредитна, но това е друг въпрос)
                  Вярно е, че нищо не разбираш от банки

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                    Първоначално изпратено от wannarock
                    този нетен паричен поток от оперативна дейност дали оправдава текущите цени на акциите?!

нямам акции
                    Колега, изненада ме с този си коментар. Би трябвало да ти е ясно, че в банковата дейност отрицателният поток от оперативна дейност означава само, че за периода са отпуснати повече кредити отколкото са събраните лихви. Което изобщо не е признак за някакви проблеми.Ако нетният поток от оперативна дейност е положително число - значи банката е намалила активите си, което също не е похвално постижение. И понеже истината се открива чрез сравнение, можеш да погледнеш и балансите на другите публични банки.

Банка ПП от основна дейност

Инвестбанк -74 953
                    Корпоративна -58 912
                    ПИБ -77 066
                    ЦКБ -245 748
                    БАКБ -48 661

Всички са на минус както виждаш. Ако трябва да разсъждаваме коя банка е по-близо до фалит, трябва по-скоро да гледаме наличието на кешови наличнисти, които при БАКБ се увеличават от 50 на 74 млн. лева. От отчета е видно, че през 2008 г. банката е отпускала много по-предпазливо нови кредити, които са на стойност 100 млн. лева, при 218 млн. за 2007 г. Освен това БАКБ не разчита толкова на депозитите за привличане на средства, а предпочита да издава облигации, така че някакви панически тегления не я заплашват в такава степен както другите банки. Вярно е, че недвижимите имоти са много рисков сегмент в момента и обезпеченията там трудно могат да се осребрят, но това се отнася и за другите банки. На БАКБ поне са дребни кредитите, а разни мегаломански проекти за ститици милиони евро са финансирали други банки.
                    Благодаря за разяснението. както по-долу писах от банки не разбирам и затова питах какво точно означава не може всички да знаем всичко а за фалит не е ставало въпрос въобще бакб е по-различна банка (за мен тя по-скоро е инвестиционна отколкото кредитна, но това е друг въпрос) така, че ако другите имат проблем/висока конкуренция по отношение на привличането на депозитиа, а бакб досега е емитирала облигации без проблем, то не се знае доколко ще може да ги пласира при това развитие на пазара. отново подчертавам, че не става въпрос за фалит, а търся обяснение на пазарните цени, особено като се има предвид тези, на които купиха ирландците и текущите (това как е при 99% от бг акциите не е приемливо за мен на този етап ) а и самите ирландци не знам как гледат на инвестицията си
                    аз лично винаги съм стоял на страна от банките, но си преразглеждам алтернативите
                    още веднъж благодаря!

Коментар

този нетен паричен поток от оперативна дейност дали оправдава текущите цени на акциите?!

нямам акции
                      Колега, изненада ме с този си коментар. Би трябвало да ти е ясно, че в банковата дейност отрицателният поток от оперативна дейност означава само, че за периода са отпуснати повече кредити отколкото са събраните лихви. Което изобщо не е признак за някакви проблеми.Ако нетният поток от оперативна дейност е положително число - значи банката е намалила активите си, което също не е похвално постижение. И понеже истината се открива чрез сравнение, можеш да погледнеш и балансите на другите публични банки.

Банка ПП от основна дейност

Инвестбанк -74 953
                      Корпоративна -58 912
                      ПИБ -77 066
                      ЦКБ -245 748
                      БАКБ -48 661

Всички са на минус както виждаш. Ако трябва да разсъждаваме коя банка е по-близо до фалит, трябва по-скоро да гледаме наличието на кешови наличнисти, които при БАКБ се увеличават от 50 на 74 млн. лева. От отчета е видно, че през 2008 г. банката е отпускала много по-предпазливо нови кредити, които са на стойност 100 млн. лева, при 218 млн. за 2007 г. Освен това БАКБ не разчита толкова на депозитите за привличане на средства, а предпочита да издава облигации, така че някакви панически тегления не я заплашват в такава степен както другите банки. Вярно е, че недвижимите имоти са много рисков сегмент в момента и обезпеченията там трудно могат да се осребрят, но това се отнася и за другите банки. На БАКБ поне са дребни кредитите, а разни мегаломански проекти за ститици милиони евро са финансирали други банки.

Коментар

• Тази банка и тя оплете конците. Ама предните мажоритари се измакнаха с финес.
                        Що народ се набута покрай продажбата с надеждите, че най-подпираната и манипулирана позиция нема да падне. Ама язък, само с надежди не става.

Не е препоръка.

Коментар

• Loans to value of collateral - LTV. The outstanding amount of a segment of bank’s loan portfolio secured by mortgages divided by the market value of these mortgages.

Ако портфейла с ипотеки на една банка има LTV 60% това означава че може да поеме спад от 20 - 30% на пазарните цени.

Гледам тука пишат хора които гледат икономическите новни в "По света и у нас" и мислят че са банкери...

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                            Първоначално изпратено от BOBAN1
                            Optic

Донякаде си прав...обаче не нацяло....ще поясня...

Да имотите сега са с ниска ликвидност....но много зависи от цената....ако един кредит е даден преди пет години...и е обезпечен с НИ.....цената на имота тогава...и пазарната сега са много различни.......

...така ,че ако банката...е кредитирала преди 5г...приоценка 200евра на квадрат...примерно....вообсхте няма да и етрудно да излезе лесно на пазара ..примерно на 300евра....лосхото е за кредититите отпускане преди година....на високите цени...
                            Не зная дали се сещаш, че тази банка работи с фирмени клиенти. И съответно имотите и са хотели и цехове и складове и т.н. Айде помисли си един забутан хотел или някакъв запустял склад край Бургас дали могат изобщо да го продадат в условия на тотален икономически колапс, ако ще цената да е и 1/2 от тази през 2004...
                            Прав си, именно затова говорех и аз в своят пост.
                            Според мен точно това е един от проблемите за момента, иначе като цяло банката ми изглежда много адекватна - няма много клонове, респективно и служители, няма грандомански лихви по депозитите, освен това има добра печалба (малко по-малка от предходната 2007-ма година), а ROE-то и е едно от най-добрите (верно пак намалява, но пак е над 30%).

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1
                              Optic

Донякаде си прав...обаче не нацяло....ще поясня...

Да имотите сега са с ниска ликвидност....но много зависи от цената....ако един кредит е даден преди пет години...и е обезпечен с НИ.....цената на имота тогава...и пазарната сега са много различни.......

...така ,че ако банката...е кредитирала преди 5г...приоценка 200евра на квадрат...примерно....вообсхте няма да и етрудно да излезе лесно на пазара ..примерно на 300евра....лосхото е за кредититите отпускане преди година....на високите цени...

Оптик....прав си....ама знам хотел в Созопол кредитиран от тая банка.За 200евра на квадрат го копувам веднага....Иначе си прав за цехове,складове....и все пак пак казвам...стражни са кредитите от2007 насам...

Коментар

• ПП Пазарът за промишлени имоти в скоро време ще е само един и ще се нарича АДВ.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X