IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мостстрой АД (5MY / MOSTS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
    Налял си КАПИТАЛ. Бай ти Пешо може да го използва да си купи трактори и земя и да обработва - ако е АД, листвано на борса.
    OK, но с тоя капитал (приемаме, че е резултат на реално производство), наливаш го и какво произвеждаш после с него? Пешо ще изкара 10 тона компири да речем. Ти ще вземеш дивидент примерно или капиталова печалба аналогично на кинтите от продажбата на компири. Но пак той е произвел нещо. Това мисля е основната му идея. Не толкова кое е и не е труд, а резултата от този труд.

Като гледна точка го дадох и мисля да се спра дотук та да не спамя излишно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Идеята в крайна сметка е, че въртим тука едни пари, ама виртуални. А насреща нищо РЕАЛНО не сме произвели, дори 100 дка не сме изорали, камо ли да сме получили нещо от тях.

И двете са си труд, за едни къртовски, според други леж па яж, ама...спора е кокошката или яйцето.

В крайна сметка все пак въртим ги едните пари, ама какво се е произвело чрез това?
      Налял си КАПИТАЛ. Бай ти Пешо може да го използва да си купи трактори и земя и да обработва - ако е АД, листвано на борса.

Коментар

Прав си всъщност, я по-добре отивай да ореш ония 100 дка
        Идеята в крайна сметка е, че въртим тука едни пари, ама виртуални. А насреща нищо РЕАЛНО не сме произвели, дори 100 дка не сме изорали, камо ли да сме получили нещо от тях.

И двете са си труд, за едни къртовски, според други леж па яж, ама...спора е кокошката или яйцето.

В крайна сметка все пак въртим ги едните пари, ама какво се е произвело чрез това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Няма никаво значение какво смятам аз а какво смята Природата.И тя раздава правосъдието.Що за труд е това да купиш нещо за 1,50 и после да го продадеш за 2,0 кинта или за 0.20кинта.Това е комар.Какво си създал?Какво допринесе за другите хора?Дали Твореца ще търпи това?
          Да аз не смятам това за труд.И точно чрез загубата на пари природата ни показва че това не е труд.Да за момента някой е спечелил.Но след година ще приберат и неговите пари.Това е кръговрат.Няма вечни печеливши.Всеки сам избира какво да прави и сам си носи последствията.Ти смяташ че това е труд и може би си прав за себе си.Просто сме на различни мнения.Това не пречи и не е повод за обида на другата страна
          Прав си всъщност, я по-добре отивай да ореш ония 100 дка

Коментар

• Бате Пешо, когато купиш нещо за 1,50 и след това цената му се вдигне и го продадеш за 2, то щом някой го е купил ти продавайки му го му доставяш удовлетворението че е направил добра инвестиция, тъй като няй-вероятно той очаква цената да се вдигне още. Но след като ти си преценил че повече няма потенциал да расте значи все пак си положил някакъв труд - чел си, анализирал си, преборил си се с алчността или страха, опознал си себе си и т.н...

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
              и аз смятам, че седенето в офиса и правенето на пари е труд. но както сам каза - ПРАВЕНЕТО НА ПАРИ. иначе седенето в офиса или у дома и съзерцаването в монитора и топящия се портфейл, от хора без нужното образование и опит, не е никакъв труд, а е лентяйство, загуба на време и пари.
              2007г. много елементарни хора си въобразиха, че са открили златното руно. помислиха си, че са хванали Господ за шлифера и до края на живота си ще изкарват пари именно като си седят само у дома и си чаткат на компа, без дори да знаят какво точно правят. ревът на тези хора по времето на кризата е най-силен, понеже първо загубиха много пари и второ, не могат да приемат, че някой им е отнел така дълго чакания лесен и сладък живот, до който са се докоснали за няколко месеца (за някои хора година-две).
              Да аз просто забравих че тук всички правят пари.И колкото цените падат и фирмите фалират толкова повече се печели.И няма загубили.Да възможно е някой да е спечелил но това са еденици.На фона на морето загубили.След година тези спечелилите ще са загубили и ще има нови печеливши.Но разбира тука във форума всички са от образованите и умните които печелят.И да питам като накупихте акции примерно от Пиба на по 10-12лв колко спечелихте?Кои акции поскъпнаха и кои поевтиняха?И колко е поскъпването и колко е поевтиняването?Тук предполагам има хора които са уцелили само поскъпващите акции и нямат нито една губеща в портфейла.Говоря за БФБ.Да има и спечелили пенсионните дружества но не от акции а от такси.

Коментар

Тук ще споря с теб.Аз не отричам борсите особено стоковите въпреки че и там .....Щом са създадени значи има нужда от тях.Чрез тях природата ни преподава някои уроци като например
                1 Няма вечни печеливши
                2 Няма ненаказана алчност
                3 Има и по големи и всеки момент може да паднеш в океана
                4 Взема душите на забогателите чрез измама и далавери.
                Въобще Природата иам много оръжия с които да ни вкара в правия път.
                Мисля,че доста първосигнално подхождаш към нещата!!!Малко по отечественофронтовски!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                  Виж сега,ти също се опитваш да опровергаеш един природен закон!!!След като борсите съществуват по цял свят и то не от вчера,значи са необходими!!!След като най -много пари се печелят първо от собствен бизнес и на второ място е борсовата търговия,това също е закономерно!!!
                  Естествено не всички имат собствен бизнес и не всички печелат на борсата!!!Финансовите пазари дават възможност,но в кошара не вкарват!!!Аз така мисля!!!
                  Тук ще споря с теб.Аз не отричам борсите особено стоковите въпреки че и там .....Щом са създадени значи има нужда от тях.Чрез тях природата ни преподава някои уроци като например
                  1 Няма вечни печеливши
                  2 Няма ненаказана алчност
                  3 Има и по големи и всеки момент може да паднеш в океана
                  4 Взема душите на забогателите чрез измама и далавери.
                  Въобще Природата иам много оръжия с които да ни вкара в правия път.

Коментар

В заблуждение си баче Пешо. Не са природни закони - не са закони изобщо
                    Смятам че седенето в офиса, джиткането и правенето на пари са ТРУД, ти не смяташ ли?
                    и аз смятам, че седенето в офиса и правенето на пари е труд. но както сам каза - ПРАВЕНЕТО НА ПАРИ. иначе седенето в офиса или у дома и съзерцаването в монитора и топящия се портфейл, от хора без нужното образование и опит, не е никакъв труд, а е лентяйство, загуба на време и пари.
                    2007г. много елементарни хора си въобразиха, че са открили златното руно. помислиха си, че са хванали Господ за шлифера и до края на живота си ще изкарват пари именно като си седят само у дома и си чаткат на компа, без дори да знаят какво точно правят. ревът на тези хора по времето на кризата е най-силен, понеже първо загубиха много пари и второ, не могат да приемат, че някой им е отнел така дълго чакания лесен и сладък живот, до който са се докоснали за няколко месеца (за някои хора година-две).

Коментар

Смятам че седенето в офиса, джиткането и правенето на пари са ТРУД, ти не смяташ ли?
                      Няма никаво значение какво смятам аз а какво смята Природата.И тя раздава правосъдието.Що за труд е това да купиш нещо за 1,50 и после да го продадеш за 2,0 кинта или за 0.20кинта.Това е комар.Какво си създал?Какво допринесе за другите хора?Дали Твореца ще търпи това?
                      Да аз не смятам това за труд.И точно чрез загубата на пари природата ни показва че това не е труд.Да за момента някой е спечелил.Но след година ще приберат и неговите пари.Това е кръговрат.Няма вечни печеливши.Всеки сам избира какво да прави и сам си носи последствията.Ти смяташ че това е труд и може би си прав за себе си.Просто сме на различни мнения.Това не пречи и не е повод за обида на другата страна

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение
                        Божеееее какви оптимисти има -дори има оферти продава на 180 лв
                        щом системата го позволява,защо не
                        и аз имам такива ордери,понякога някой обърква бутоните бай/сел или пък тикерите
                        в тая държава всичко е възможно

Коментар

Кефал аз нямам камбанария камо ли да си мисля че съм най висок.Тъкмо обратното най нисък съм.И нищо не смятам просто обяснявам как е устроен света какво виждат очите ми и какво ума.Всеки е свободен и сам си решава.Виждам че когато му приберат парите квичи по форуми и чака защита.Е къде го има тоя филм всички на борсата спечелили.Или ние сме велики ние винаги печелим загубите са за селяните и балъците.Да не ме разберете криво пак.Не се присмивам на никого.Природните закони са си справедливи но трябва търпение воля и разум да се проумеят.Към днешна дата Черепа изглежда тарикат.Но след 5 или след 10г дали ще е така?Ще дойде някой по голям тарикат може би.Това може да е снаха му или внуците му.Който е жив ще разбере.Моята особа ще се радва ако е спестила разочарованието на дори един човек само.Ако го е накарала да се замисли сериозно.Питам има ли финансов перпетуум мобиле?Смяташ ли че така без труд ще си седиш в офиса ще си джиткаш на машината и ще правиш яка кинта?Какво очакваш от борсата вечни печалби или ...?Обясняваш ли си другата страна физическата?Какво е борса?На кого служи и за какво?Там всички ли правят пари?Как там се правят пари?Ако някой направи далавери и измами кой ще ме защити и дали въобще ще ме защити?
                          Виж сега,ти също се опитваш да опровергаеш един природен закон!!!След като борсите съществуват по цял свят и то не от вчера,значи са необходими!!!След като най -много пари се печелят първо от собствен бизнес и на второ място е борсовата търговия,това също е закономерно!!!
                          Естествено не всички имат собствен бизнес и не всички печелат на борсата!!!Финансовите пазари дават възможност,но в кошара не вкарват!!!Аз така мисля!!!

Коментар

• Божеееее какви оптимисти има -дори има оферти продава на 180 лв

Коментар

Кефал аз нямам камбанария камо ли да си мисля че съм най висок.Тъкмо обратното най нисък съм.И нищо не смятам просто обяснявам как е устроен света какво виждат очите ми и какво ума.Всеки е свободен и сам си решава.Виждам че когато му приберат парите квичи по форуми и чака защита.Е къде го има тоя филм всички на борсата спечелили.Или ние сме велики ние винаги печелим загубите са за селяните и балъците.Да не ме разберете криво пак.Не се присмивам на никого.Природните закони са си справедливи но трябва търпение воля и разум да се проумеят.Към днешна дата Черепа изглежда тарикат.Но след 5 или след 10г дали ще е така?Ще дойде някой по голям тарикат може би.Това може да е снаха му или внуците му.Който е жив ще разбере.Моята особа ще се радва ако е спестила разочарованието на дори един човек само.Ако го е накарала да се замисли сериозно.Питам има ли финансов перпетуум мобиле?Смяташ ли че така без труд ще си седиш в офиса ще си джиткаш на машината и ще правиш яка кинта?Какво очакваш от борсата вечни печалби или ...?Обясняваш ли си другата страна физическата?Какво е борса?На кого служи и за какво?Там всички ли правят пари?Как там се правят пари?Ако някой направи далавери и измами кой ще ме защити и дали въобще ще ме защити?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                                Това го говориш от висотата на твоята камбанария!!!А сигурен ли си ,че някой друг няма по-висока камбанария!!!Така че хубаво е да пишеш"аз смятам" това и това!!!

Коментар

Working...
                                X