IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мостстрой АД (5MY / MOSTS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• съни не прочете ли днешната новина?

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 43/13.12.2007 год., е взето следното решение:
    На основание чл. 64, ал. 7 от Правилника, след разрешение от Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” срокът за прекратяване на търговията с акциите на Мостстрой АД-София /MOSTS/ се удължава до вписване на промяната на номиналната стойност на акциите в Централен депозитар АД. В този случай търговията с акциите на дружеството се възстановява считано от деня следващ датата на вписване на промяната в ЦД АД, и публикуване на съобщение за отпадане на основанието за временно прекратяване в Бюлетина на Борсата.

Обикновено процедурите вписване на промяната в съда, после КФН и накрая ЦД отнема около 5-8 седмици...като сложиш коледните празници...по-скоро отиваме към горната граница...

Коментар

• dex, къде е обявено, че ще се спира за два месеца))
      Почнаха свободните съчинения - време е за сън))

Коментар

• имаше и такива сплитове...колос 1, тогава бе спряна за 2 дни (след което бяха въведе ни за търговия) докато се впришат в ЦД... НЕ за 2 месеца примерно...

а доколкото знам процедурите са си едни и същи като при увеличение за собствена сметка...така че...въпроса остава...

Коментар

• Съни, ако не се лъжа сплита при HDPAT е точно такъв, но там не спряха търговията! Много странна работа. Още по-странно ми е потъпкването на правата на акционерите и желаещите да станат акционери като биват лишени от даденото им по закон право да търгуват с дадена акция - до ставане факт на корпоративното събитие. Това значи, че всички текущи акционери са задължени да участват, а други които искат да се включат не могат. Доста странно и доста незаконно ... Тогава какъв е смисъла на 14 дневния срок след решението на ОСА и обнародване в Държавен вестник ???

Някои може да се радват, други да съжаляват, но това е поредното безумие на БФБ и то подкрепено от КФН. За пореден път доказаха, че се борят за всичко друго, но не и за развитието на капиталовия пазар!

P.S. Предстои ОСА на SBS където ще се гласува точно такъв сплит - да видим дали ще спрат позицията от търговия ...

Коментар

• Споко, Зарко, питам щото мисля за ...бъдещето))
            Ама ти си празнувай не се занимавай с моите ...сметки сега))
            Мир и любов да има по празниците, това е важното))

dex, точно на този класически вариант на сплит - увеличение на броя на акциите, черз намаляване на номинална стойност не сме се наглеждали) толкова....та, спирането е свързано с провеждането и на процедурата....така излиза от последното съобщение

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
              Само на притежателите на акции на Мостстрой, не им се вижда странно това спиране ))
              Za men nqkoi hora vzeha da se podigravat s nas i nie vurvim sled tqh kato ovce, izvinqvamse........samo nqkoi
              Moje li taka da bude manipuliran pazara. Ne 4e se oplakvam - vse pak i tozi variant me kefi, za6toto vadq pari, no rano ili kusno i az riskuvam da buda naigran ot nqkoi "hitur igra4" v stil Bojkov
              da mu mislqt horata, koito sa gotovi da stanat 4ast ot tova

Коментар

• Само на притежателите на акции на Мостстрой, не им се вижда странно това спиране ))

Коментар

• абе само на мен ли ми се вижда меко казано странно че спират търговията...

на доста сплитове се нагледахме, това е първия такъв случай?!?!?!

Или вече никой, нищо не му прави впечатление..
                  все пак на доста абсурди се нагледахме напоследък....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                    Първоначално изпратено от zarco
                    ..............

Моята прогноза е: няма да видим цени под 350-380 лв./акция след вписване на новият номинал, още повече, че ОСА реши ново увеличение на капитала. Навярно ще има и други атрактивни моменти.
                    А колко ще е P/E при тази цена? ))

Съни, такова отношение не съм очаквал точно от теб! Некоректно е да питаш за Р/Е на акция, която не можем да купуваме, защото е спряна от търговия. Само обезсмисляш новият технически индикатор.

Ще се оплача на смерч, Storm, К. и всички останали твои съмишленици и дружки, че ме закачаш, без да имаш основание..., още повече, че вече съм пожелал весели Коледни празници, т.е. - вече празнувам!
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• P/E: 157.20
                      P/E (конс.): 1 732.50
                      P/S: -3.23
                      P/S (конс.): 8.12
                      P/B: 6.19
                      P/B (конс.): -
                      Продажби1: -51.653 млн.лв.
                      ТОва е на старата планина.
                      Това кво значи че може и още да скачаме така че докато има копувачи ще има и кои да им дава
                      кам момента на моста е
                      P/E: 446.80
                      P/E (конс.): 485
                      P/S: 8.47
                      P/S (конс.): 30.14
                      P/B: 40.70
                      Данните са от саита на инвестор.бг
                      П.С аз под 350 не продавам а вие?

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
                        ..............

Моята прогноза е: няма да видим цени под 350-380 лв./акция след вписване на новият номинал, още повече, че ОСА реши ново увеличение на капитала. Навярно ще има и други атрактивни моменти.
                        А колко ще е P/E при тази цена? ))

Коментар

• Време е да помислим на какви цени ще се търгуват акциите след вписването на промяната на номинала в ЦД.

"Според Чл. 64, ал.2 от Правилника на БФБ-София, Съветът на директорите на борсата има право да вземе решение за временно прекратяване на търговията с регистрирани на Официален пазар емисии при настъпване на събитие, свързано с ценните книжа или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената на ценните книжа."
                          http://www.investor.bg/?id=58239

Събитието е наистина уникално. Това събитие ЩЕ ОКАЖЕ ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЦЕНАТА - моето предположение съвпада с това на членовете на СД на БФБ - отразено в техните решения. Ефектът би бил толкова по-силен, колкото по-далеч във времето ще се отдалечи НОВОТО стартиране на търговията с акциите. Мисля, че ефектът ще е много по-силен от преживяният след пускането на ОРГАТА... Да не говорим за това, че акцията няма да я лови корекция доста време, предвид нейната атрактивна цена след промяната на номинала.

Единственият проблем ще бъде за тия, които не са включили някои акции в портфейла си, но това никога не е късно да се случи. Според мен, въпросът "Колко е Р/Е на едно дружество?" - не трябва да се задава повече от 5 пъти и да остава без отговор. Ако това все пак стане, на 6-тият път трябва акцията да се пазарува с "голямата кошница". Навярно това е нов технически индикатор, наложил се на уникалната ни борса...

Лично, неангажиращо мнение. Успехи и весели Коледни празници!
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Да сме живи и здрави другата седмица пък ще видим кога.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• И аз не вярвам да е повече от 2 месеца

Коментар

• Ами, първо трябва да се впише в съда

Коментар

Working...
                                X