Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София-БТ АД (3JU / SOFBT)
Collapse
X
-
[QUOTE=Мигел;1059337157]Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеДо големите победи се стига битка след битка.Браво на Батя.Дано сега и за търговото при БТХ погледнат с други очи.[/QUOTE
Браво на Батя, голям отпор. Прецедент с които ще се съобразяват мажовците.препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеБатя,благодарение на теб промениха цената,и то с доста повече,отколкото очаквах.Куцото обаче е,че и критериите на БЛАБТ бяха доста нереални,но на нашата борса едва ли ще се появи мажоритар,който да иска да дава повече пари,когато може и да не ги дава...На този етап цената ме удовлетворява,единствено по причина,че съм купил на доста по-ниска,но някакси ме е яд,че трябва да продавам такива хубави акцийки...
Но както писах с тоя състав на КФН и тоя мажоритар... и при тази законова уредба, която напрактика те задължава да приемеш търговото, макар че се чувстваш ограбен... толкова
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМерси ивчо, че ми спести ходенето до павилиона за книжен вестник
Цената вече е доста по-близко до тази която обективния ми анализ показа като минимална по критериите от търговото на БлаБТ - 73,90.
Пак са направили няква дивотия за да спестят на мажо 2-3 лвва/акция. Циганят се като... Но с тоя състав на КФН, и с манаталитета на тоя мажоритар... толкова.
Иначе след новия отчет цената вече изглежда още по-далеч от справедливата, но до някъде го има и момента, който беше отбелязал един колега, че този възход на компанията се дължи на управлението на новия мажоритар и ако компанията си беше още държавна с посредствени резултати и течове към партийни каси... трудно щяхме да видим такива цени.
Вече можем да зашлевим, с цитати на прогнозите им, и скептиците, злорадите и кибиците от форума които ни говореха за търгово от 50-тина лева и да сме доволни. Но няма смисъл да си губим времето с подобни неща, по-добре да го ползваме да правим пари на БФБ. Кучета да лаят, все ще се намерят..препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМерси ивчо, че ми спести ходенето до павилиона за книжен вестник
Цената вече е доста по-близко до тази която обективния ми анализ показа като минимална по критериите от търговото на БлаБТ - 73,90.
Пак са направили няква дивотия за да спестят на мажо 2-3 лвва/акция. Циганят се като... Но с тоя състав на КФН, и с манаталитета на тоя мажоритар... толкова.
Иначе след новия отчет цената вече изглежда още по-далеч от справедливата, но до някъде го има и момента, който беше отбелязал един колега, че този възход на компанията се дължи на управлението на новия мажоритар и ако компанията си беше още държавна с посредствени резултати и течове към партийни каси... трудно щяхме да видим такива цени.
Вече можем да зашлевим, с цитати на прогнозите им, и скептиците, злорадите и кибиците от форума които ни говореха за търгово от 50-тина лева и да сме доволни. Но няма смисъл да си губим времето с подобни неща, по-добре да го ползваме да правим пари на БФБ. Кучета да лаят, все ще се намерят..
Коментар
-
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение71,70 лв
Вече можем да зашлевим, с цитати на прогнозите им, и скептиците, злорадите и кибиците от форума които ни говореха за търгово от 50-тина лева и да сме доволни. Но няма смисъл да си губим времето с подобни неща, по-добре да го ползваме да правим пари на БФБ. Кучета да лаят, все ще се намерят..
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеВинаги и във всички вестници е така (или поне не съм срещал). Винаги в онлайн изданията ги няма обявите.препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнениеИнтересно защо нито в Монитор,нито в Стандарт(онлайн)не пише нищо за търгово???
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение„Булгартабак” вече предлага над 71 лв. за акция в „София-БТ”
Новата цена, на която холдингът иска да изкупи дъщерната си фабрика е с над 10% по-висока от предишната оферта
"Булгартабак холдинг" е повишил с над 10% новата цена за акция в отправеното търгово предложение за изкупуване на всички книжа от останалите акционери на "София-БТ" АД, научи Информационна Агенция Икономика от свои източници.
Официално цената ще стане ясна утре, когато търговото предложение ще бъде публикувано в някоколко централни ежедневници.
Към момента тютюневият холдинг има 1 095 303 акции, които са 90.01% от капитала
на софийската фабрика. Новата оферта на "Булгартабак" за изкупуване на останалите 121 567 книжа включва цена над 71 лв. за акция. Търговото вече влезе в сила, след като на вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово
предложение от "Булгар холдинг".
В обявеното на 29 септември търгово предложение, цената беше 64.02 лв. за акция. Коригираната цена е с премия от почти 7% над последната цена за акция, която е 67.25 лв. за брой. При тази цена днес бяха изтъргувани 100 акции.
За януари-септември "София-БТ" АД отчете 48.3% ръст на продажбите на годишна база, които достигнаха 176.34 млн. лв. Печалбата на софийската тютюнева фабрика достигна 19.56 млн. лв., което е увеличение от над 5 пъти спрямо 3.66 млн. лв. печалба за деветмесечието на миналата година.
Интересно защо нито в Монитор,нито в Стандарт(онлайн)не пише нищо за търгово???препоръки не давам
Коментар
-
„Булгартабак” вече предлага над 71 лв. за акция в „София-БТ”
Новата цена, на която холдингът иска да изкупи дъщерната си фабрика е с над 10% по-висока от предишната оферта
"Булгартабак холдинг" е повишил с над 10% новата цена за акция в отправеното търгово предложение за изкупуване на всички книжа от останалите акционери на "София-БТ" АД, научи Информационна Агенция Икономика от свои източници.
Официално цената ще стане ясна утре, когато търговото предложение ще бъде публикувано в някоколко централни ежедневници.
Към момента тютюневият холдинг има 1 095 303 акции, които са 90.01% от капитала на софийската фабрика. Новата оферта на "Булгартабак" за изкупуване на останалите 121 567 книжа включва цена над 71 лв. за акция. Търговото вече влезе в сила, след като на вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от "Булгартабак холдинг".
В обявеното на 29 септември търгово предложение, цената беше 64.02 лв. за акция. Коригираната цена е с премия от почти 7% над последната цена за акция, която е 67.25 лв. за брой. При тази цена днес бяха изтъргувани 100 акции.
За януари-септември "София-БТ" АД отчете 48.3% ръст на продажбите на годишна база, които достигнаха 176.34 млн. лв. Печалбата на софийската тютюнева фабрика достигна 19.56 млн. лв., което е увеличение от над 5 пъти спрямо 3.66 млн. лв. печалба за деветмесечието на миналата година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНе ми казвайте че тоя дето купува на 67,25 не знае търговата цена...
Не останаха май вече такива ентусиасти ... само вътрешар ще е. Може и някой служителче на КФН да цъка ...
Коментар
Коментар