IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Да, напълно споделям.
    Но както писах с тоя състав на КФН и тоя мажоритар... и при тази законова уредба, която напрактика те задължава да приемеш търговото, макар че се чувстваш ограбен... толкова
    Батя, а според теб дали ще минат 95% с тази цена?
    препоръки не давам

Коментар

• [QUOTE=Мигел;1059337157]
      Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      До големите победи се стига битка след битка.Браво на Батя.Дано сега и за търговото при БТХ погледнат с други очи.[/QUOTE

Браво на Батя, голям отпор. Прецедент с които ще се съобразяват мажовците.
      А дано,ама надали...казали са го старите хора!Батя е прав за състава на КФН,които с действията си показаха,че са подлоги на силните на деня...Нищо няма да попречи на следващо търгово да предложат цена с 15% под планираната,след това да се вдигне патърдия и след "намеса" на КФН да увеличат цената...Така хем вълкът сит,хем агнето цяло,хем миноритарите са прецакани,но доволни...
      препоръки не давам

Коментар

• [QUOTE=B.Graham;1059337151]До големите победи се стига битка след битка.Браво на Батя.Дано сега и за търговото при БТХ погледнат с други очи.[/QUOTE

Браво на Батя, голям отпор. Прецедент с които ще се съобразяват мажовците.

Коментар

• До големите победи се стига битка след битка.Браво на Батя.Дано сега и за търговото при БТХ погледнат с други очи.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
            Батя,благодарение на теб промениха цената,и то с доста повече,отколкото очаквах.Куцото обаче е,че и критериите на БЛАБТ бяха доста нереални,но на нашата борса едва ли ще се появи мажоритар,който да иска да дава повече пари,когато може и да не ги дава...На този етап цената ме удовлетворява,единствено по причина,че съм купил на доста по-ниска,но някакси ме е яд,че трябва да продавам такива хубави акцийки...
            Да, напълно споделям.
            Но както писах с тоя състав на КФН и тоя мажоритар... и при тази законова уредба, която напрактика те задължава да приемеш търговото, макар че се чувстваш ограбен... толкова

Коментар

• А, с 8,6% на ВАТ какво стана? Разбра ли се кой ги е купил?

Коментар

Мерси ивчо, че ми спести ходенето до павилиона за книжен вестник
                Цената вече е доста по-близко до тази която обективния ми анализ показа като минимална по критериите от търговото на БлаБТ - 73,90.
                Пак са направили няква дивотия за да спестят на мажо 2-3 лвва/акция. Циганят се като... Но с тоя състав на КФН, и с манаталитета на тоя мажоритар... толкова.

Иначе след новия отчет цената вече изглежда още по-далеч от справедливата, но до някъде го има и момента, който беше отбелязал един колега, че този възход на компанията се дължи на управлението на новия мажоритар и ако компанията си беше още държавна с посредствени резултати и течове към партийни каси... трудно щяхме да видим такива цени.

Вече можем да зашлевим, с цитати на прогнозите им, и скептиците, злорадите и кибиците от форума които ни говореха за търгово от 50-тина лева и да сме доволни. Но няма смисъл да си губим времето с подобни неща, по-добре да го ползваме да правим пари на БФБ. Кучета да лаят, все ще се намерят..
                Батя,благодарение на теб промениха цената,и то с доста повече,отколкото очаквах.Куцото обаче е,че и критериите на БЛАБТ бяха доста нереални,но на нашата борса едва ли ще се появи мажоритар,който да иска да дава повече пари,когато може и да не ги дава...На този етап цената ме удовлетворява,единствено по причина,че съм купил на доста по-ниска,но някакси ме е яд,че трябва да продавам такива хубави акцийки...
                препоръки не давам

Коментар

Цената вече е доста по-близко до тази която обективния ми анализ показа като минимална по критериите от търговото на БлаБТ - 73,90.
                  Пак са направили няква дивотия за да спестят на мажо 2-3 лвва/акция. Циганят се като... Но с тоя състав на КФН, и с манаталитета на тоя мажоритар... толкова.

Иначе след новия отчет цената вече изглежда още по-далеч от справедливата, но до някъде го има и момента, който беше отбелязал един колега, че този възход на компанията се дължи на управлението на новия мажоритар и ако компанията си беше още държавна с посредствени резултати и течове към партийни каси... трудно щяхме да видим такива цени.

Вече можем да зашлевим, с цитати на прогнозите им, и скептиците, злорадите и кибиците от форума които ни говореха за търгово от 50-тина лева и да сме доволни. Но няма смисъл да си губим времето с подобни неща, по-добре да го ползваме да правим пари на БФБ. Кучета да лаят, все ще се намерят..
                  Въпреки че и тази цена е смешна за мен, все пак трябва да призная, че това беше най-оптимистичният ми вариант за втора цена на търговото

Коментар

71,70 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                      Винаги и във всички вестници е така (или поне не съм срещал). Винаги в онлайн изданията ги няма обявите.
                      71,70 лв
                      препоръки не давам

Коментар

Интересно защо нито в Монитор,нито в Стандарт(онлайн)не пише нищо за търгово???
                        Винаги и във всички вестници е така (или поне не съм срещал). Винаги в онлайн изданията ги няма обявите.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                          „Булгартабак” вече предлага над 71 лв. за акция в „София-БТ”

Новата цена, на която холдингът иска да изкупи дъщерната си фабрика е с над 10% по-висока от предишната оферта

"Булгартабак холдинг" е повишил с над 10% новата цена за акция в отправеното търгово предложение за изкупуване на всички книжа от останалите акционери на "София-БТ" АД, научи Информационна Агенция Икономика от свои източници.

Официално цената ще стане ясна утре, когато търговото предложение ще бъде публикувано в някоколко централни ежедневници.

Към момента тютюневият холдинг има 1 095 303 акции, които са 90.01% от капитала
                          на софийската фабрика. Новата оферта на "Булгартабак" за изкупуване на останалите 121 567 книжа включва цена над 71 лв. за акция. Търговото вече влезе в сила, след като на вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово
                          предложение от "Булгар холдинг".

В обявеното на 29 септември търгово предложение, цената беше 64.02 лв. за акция. Коригираната цена е с премия от почти 7% над последната цена за акция, която е 67.25 лв. за брой. При тази цена днес бяха изтъргувани 100 акции.
                          За януари-септември "София-БТ" АД отчете 48.3% ръст на продажбите на годишна база, които достигнаха 176.34 млн. лв. Печалбата на софийската тютюнева фабрика достигна 19.56 млн. лв., което е увеличение от над 5 пъти спрямо 3.66 млн. лв. печалба за деветмесечието на миналата година.

Интересно защо нито в Монитор,нито в Стандарт(онлайн)не пише нищо за търгово???
                          препоръки не давам

Коментар

• „Булгартабак” вече предлага над 71 лв. за акция в „София-БТ”

Новата цена, на която холдингът иска да изкупи дъщерната си фабрика е с над 10% по-висока от предишната оферта

"Булгартабак холдинг" е повишил с над 10% новата цена за акция в отправеното търгово предложение за изкупуване на всички книжа от останалите акционери на "София-БТ" АД, научи Информационна Агенция Икономика от свои източници.

Официално цената ще стане ясна утре, когато търговото предложение ще бъде публикувано в някоколко централни ежедневници.

Към момента тютюневият холдинг има 1 095 303 акции, които са 90.01% от капитала на софийската фабрика. Новата оферта на "Булгартабак" за изкупуване на останалите 121 567 книжа включва цена над 71 лв. за акция. Търговото вече влезе в сила, след като на вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от "Булгартабак холдинг".

В обявеното на 29 септември търгово предложение, цената беше 64.02 лв. за акция. Коригираната цена е с премия от почти 7% над последната цена за акция, която е 67.25 лв. за брой. При тази цена днес бяха изтъргувани 100 акции.

За януари-септември "София-БТ" АД отчете 48.3% ръст на продажбите на годишна база, които достигнаха 176.34 млн. лв. Печалбата на софийската тютюнева фабрика достигна 19.56 млн. лв., което е увеличение от над 5 пъти спрямо 3.66 млн. лв. печалба за деветмесечието на миналата година.

Коментар

Не ми казвайте че тоя дето купува на 67,25 не знае търговата цена...
                              Не останаха май вече такива ентусиасти ... само вътрешар ще е. Може и някой служителче на КФН да цъка ...
                              Монитор и Стандарт нямат ли електронно издание и не печатат ли утрешният брой днес.....

Коментар

• Не ми казвайте че тоя дето купува на 67,25 не знае търговата цена...
                                Не останаха май вече такива ентусиасти ... само вътрешар ще е. Може и някой служителче на КФН да цъка ...

Коментар

Working...
                                X