IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
    Фантастични резултати: 83,59 счетоводна; 17,60 лв. печалба на акция; Отношение цена/печалба - 3,81.
    Това търгово предложение е ОБИРДЖИЙСТВО!

Имам акции. Не е препоръка за покупка / продажба на акции на дружеството.
    Препоръката ми към КФН - ДА СЕ ГРЪМНАТ !

Професорът
    Да, компанията се развива чудесно и затова мажо бърза да я отпише. Впрягат се всякакви сили - манипулации, рушвети, познанства за да ни изкупят на безценица акциите.
    Пладнешки обир на индивидуалните инвеститори.Позор за КФН!

Коментар

• СОФИЯ-БТ изби рибата!

Фантастични резултати: 83,59 счетоводна; 17,60 лв. печалба на акция; Отношение цена/печалба - 3,81.
      Това търгово предложение е ОБИРДЖИЙСТВО!

Имам акции. Не е препоръка за покупка / продажба на акции на дружеството.
      Препоръката ми към КФН - ДА СЕ ГРЪМНАТ !

Професорът

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Точно! Сепер непрозрачна е КФН в сегашния си състав. Напрова не се трае.
        Дано догодина се смени властта и новата да измете и сегашния състав на КФН!
        Трябва промяна... радикална. Непоносимо смърди на корупция и връзкарство!
        абсолютно те подкрепям ..................... рибата се вмирисва от към главата, а шефа на КФН се избира за 5 години без значение дали догодина ще се смени властта или не

проблема е, че умело се крият между точките и алинеите на закона и de facto не нарушават правилата по които работят

трябва първо да се усъвършенства законодателството и би трябвало след това всичко да си дойде на мястото, но...

Коментар

• Първоначално изпратено от bloom Разгледай мнение
          Не ги късаме, отдавна сме претръпнали :-)
          . Едва ли законодателят навремето е предполагал, че КФН някога ще крие важна информация :-)
          Точно! Сепер непрозрачна е КФН в сегашния си състав. Напрова не се трае.
          Дано догодина се смени властта и новата да измете и сегашния състав на КФН!
          Трябва промяна... радикална. Непоносимо смърди на корупция и връзкарство!

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
            Не знам защо си късаме нервите допълнително. Да променят закона и да ги задължат да я оповестяват. В петък ще разберем цената.
            Не ги късаме, отдавна сме претръпнали :-)

Просто нещата трябва да се повтарят, докато не се променят. Не може всичко да е написано в законите, те затова започват винаги с принципи и цели. Едва ли законодателят навремето е предполагал, че КФН някога ще крие важна информация :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от bloom Разгледай мнение
              И какво, ако не цената, според теб преценява КФН, когато се чуди дали да наложи забрана или не?!

Оповестяването на цената не означава публикуване на търгово. Последното е оферта да ти изкупят акциите, която не може да бъде оттеглена, освен в определени случаи.

Това, че КФН няма задължение да оповести цената не означава, че не трябва да го прави, все пак няма забрана. Нали трябва да действа в защита на инвеститорите, а реално се получава обратното като крие цената.

Според мен управителният орган на София БТ е в грубо нарушение на Закона срещу пазарните слоупотреби с финансови инструменти, тъй като не разкрива пред обществеността вътрешна информация, каквато всъщност е цената на търговото.
              Не знам защо си късаме нервите допълнително. Да променят закона и да ги задължат да я оповестяват. В петък ще разберем цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                Всъщност, ако човек прочете внимателно ЗППЦК, ще открие лесно отговор на въпроса защо цената не е известна, но тук явно никой не обича да чете и мисли.

Когато става дума за търгово предложение, КФН не одобрява нито цената, нито самото желание на предложителя. Единственото, което прави комисията е да разреши публикуване на търговото предложение или да наложи временна или окончателна забрана за това. Първото става мълчаливо, а второто - с изрично, обосновано решение на редовно заседание.

Не може да искате цената да бъде известна при внасяне на търговото в КФН, след като именно за това бива внасяно - за да получи разрешение за публикуване.
                И какво, ако не цената, според теб преценява КФН, когато се чуди дали да наложи забрана или не?!

Оповестяването на цената не означава публикуване на търгово. Последното е оферта да ти изкупят акциите, която не може да бъде оттеглена, освен в определени случаи.

Това, че КФН няма задължение да оповести цената не означава, че не трябва да го прави, все пак няма забрана. Нали трябва да действа в защита на инвеститорите, а реално се получава обратното като крие цената.

Според мен управителният орган на София БТ е в грубо нарушение на Закона срещу пазарните слоупотреби с финансови инструменти, тъй като не разкрива пред обществеността вътрешна информация, каквато всъщност е цената на търговото.

Коментар

• Комисията за финансов надзор не издава окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от Булгартабак-Холдинг АД за закупуване чрез инвестиционен посредник София Интернешънъл Секюритиз АД на акции на София - Булгартабак АД, от останалите акционери на дружеството, реши днес КФН.

Традиционно регулаторният орган съобщава търговата цена. Днес това не се случи. Опитите на Investor.bg да я получи от знаещите я, а именно - КФН, София интернешънъл секюритиз и Булгартабак холдинг, завършиха с неуспех до редакционното приключване на статията.

Коментар

• Първоначално изпратено от shareman Разгледай мнение
                    схемата със скриването на търговата цена дали е европейска практика както КФН осъществява контрол съобразно европейските практики и защита интересите на инвеститорите....

"Целта на осъществяваната от КФН контролна дейност е предотвратяване и преустановяване на закононарушения с оглед осигуряване защита на интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица".

"Регулирането на дейността на участниците на пазара е съобразено с европейските норми и практики. Българското законодателство в областта на капиталовия пазар, застраховането и допълнителното пенсионно осигуряване е хармонизирано с основните европейски директиви и регламенти...."
                    Всъщност, ако човек прочете внимателно ЗППЦК, ще открие лесно отговор на въпроса защо цената не е известна, но тук явно никой не обича да чете и мисли.

Когато става дума за търгово предложение, КФН не одобрява нито цената, нито самото желание на предложителя. Единственото, което прави комисията е да разреши публикуване на търговото предложение или да наложи временна или окончателна забрана за това. Първото става мълчаливо, а второто - с изрично, обосновано решение на редовно заседание.

Не може да искате цената да бъде известна при внасяне на търговото в КФН, след като именно за това бива внасяно - за да получи разрешение за публикуване.

Коментар

• търговото е пуснато, цената остава тайна засега

Коментар

• схемата със скриването на търговата цена дали е европейска практика както КФН осъществява контрол съобразно европейските практики и защита интересите на инвеститорите....

"Целта на осъществяваната от КФН контролна дейност е предотвратяване и преустановяване на закононарушения с оглед осигуряване защита на интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица".

"Регулирането на дейността на участниците на пазара е съобразено с европейските норми и практики. Българското законодателство в областта на капиталовия пазар, застраховането и допълнителното пенсионно осигуряване е хармонизирано с основните европейски директиви и регламенти...."

Коментар

• Колеги, обърнете внимание на взетото вчера решение на КФН относно Плевен-БТ, а именно "Издаване на временна забрана за публикуване на внесеното предложение от „Булгартабак-Холдинг” АД, гр. София за изкупуване на акции на „Плевен - Булгартабак” АД, от останалите акционери на дружеството." Това означава, че БТХ е внесъл в КФН нова оценка на Плевен-БТ и съответно нова цена равна или по-висока от търговата. И тя им е върната. Уверен съм, че ако БТХ премине границата от 95% в София-БТ, то тези които не приемат търговото ще получат впоследствие по-висока цена или в краен случай равна на търговото, но не и по-ниска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            От 1-ва стр. на Гооогле: Лукойл Нефтохим Бургас АД, София Хотел Балкан АД, Езтур АД, Оргахим АД
                            е, аз съм от една година на борсата и не ги помня тези неща, а това АД "езтур" дори и не съм го чувал

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                              аз не си спомням такъв случай и не вярвам да се стигне до там
                              От 1-ва стр. на Гооогле: Лукойл Нефтохим Бургас АД, София Хотел Балкан АД, Езтур АД, Оргахим АД

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                                Аз помня че е имало налагане и на окончателна забрана преди време. Не ми се рови за пример. Дали обаче сега ще се стигне до там - не вярвам.
                                аз не си спомням такъв случай и не вярвам да се стигне до там

Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                                няма интерес, щото с времето стойността на акцията ще върви нагоре.
                                не само, че цената ще върви нагоре ....................... но и те бързат да приключат с дъщерните за да могат да могат да продължат към продажбата на БТХ

Така че ще се разбере нещо с КФН. Може би и затова се скри цената, за да могат с КФН да си я наместят където се разберат.
                                как така ще се договарят???

мажоритаря вече е предложил нова цена ........................ чакаме неодобрението от КФН или мълчаливото им съгласие

Моите съвсем обективни сметки (които публикувах тук, пратих до медии и КФН) показаха 73,90 лв. като минимум. Ако е по-ниска ще е интересно да видим как точно са нагласили нещата в търговото за да я докарат, и как КФН не е видяла манипулациите за да я допусне. Паживьом...
                                тя сметката е за много от над 100 лв. за акция, но реалностите са други в България

Коментар

Working...
                                X