IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
    Знаех си ,че е глупаво да се говори с факти-

Според чл. 115в ал. 5 от Закона за публично предлагане на ценни книжа „Дружеството е длъжно да осигури изплащането на акционерите на гласувания на Общото събрание дивидент в 3-месечен срок от провеждането му...”.

Според чл. 10 ал. 2 от Закона за дружествата със специална инвестиционна цел „Дивидентите се изплащат в срок 12 месеца от края на съответната финансова година.”

Годишните Общи събрания на публичните дружества според нормативната уредба се провеждат до 30 юни на следващата година. Затова до края на септември дивидентът от публичните дружества трябва да е изплатен, с изключение на дружествата АДСИЦ, за които срокът е до 31 декември на годината, следващата периода, за който се изплаща дивидентът.

Ако искаш продължавай - не ми пречиш- само помисли кой кого подвежда
    ще провера по-късно цитираните от теб членове и алинеи, но има резон в цитатите и е възможно да си прав

Коментар

• Знаех си ,че е глупаво да се говори с факти-

Според чл. 115в ал. 5 от Закона за публично предлагане на ценни книжа „Дружеството е длъжно да осигури изплащането на акционерите на гласувания на Общото събрание дивидент в 3-месечен срок от провеждането му...”.

Според чл. 10 ал. 2 от Закона за дружествата със специална инвестиционна цел „Дивидентите се изплащат в срок 12 месеца от края на съответната финансова година.”

Годишните Общи събрания на публичните дружества според нормативната уредба се провеждат до 30 юни на следващата година. Затова до края на септември дивидентът от публичните дружества трябва да е изплатен, с изключение на дружествата АДСИЦ, за които срокът е до 31 декември на годината, следващата периода, за който се изплаща дивидентът.

Ако искаш продължавай - не ми пречиш- само помисли кой кого подвежда
      мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

" 2012 " и кога изтича 3 месечния срок според теб?Не искам да се заяждам-просто виж датата на събранието!
        ами щом не можеш да сметнеш кога изтича 3 месечния срок който започва да тече след 19.09.2011 и щом ме питаш ще ти отговоря, че крайния срок за изплащане на дивидента е 19.12.2011 год.

и изобщо не гледай датата на която се е провело ОСА

Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
        И каква ти е ползата от закъсняването на дивидента също не разбирам! Лек ден ти желая!
        и аз се чудя какво ще ги правят толкова месеци тези пари в дружеството

Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение
        Даже не ми отговаряй! И без това се чувствам като "на гости" в темата за SOFBT !
        намесваш се в темата , пишеш един куп глупости , а накрая и нещеш да ти се каже кое о кога как става

.................. не мислиш , че някой може да се подведе по написаното от теб?

Коментар

• Даже не ми отговаряй! И без това се чувствам като "на гости" в темата за SOFBT !

Коментар

• " 2012 " и кога изтича 3 месечния срок според теб?Не искам да се заяждам-просто виж датата на събранието! И каква ти е ползата от закъсняването на дивидента също не разбирам! Лек ден ти желая!

Коментар

Дядо Коледа този път ще дойде значително по рано-19.09.2011 г.

" Благоевград БТ АД започва да изплаща дивиденти за 2010 г. от 19.09.2011 г., съобщиха от дружеството............"
              преди месец от дружеството информираха, че плащането ще бъде направено в края на законовия период ---->>> така, че към средата на декември, ще вземем по някой лев

Първоначално изпратено от инвестор.бг
              Плащането ще е в края на законово определения тримесечен срок

http://www.investor.bg/news/article/120369/339.html

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                гледам, че са изплатили дивидента за акциите на БТХ и София БТ, а за Благоевград БТ ще се чака дядо Коледа
                Дядо Коледа този път ще дойде значително по рано-19.09.2011 г.

" Благоевград БТ АД започва да изплаща дивиденти за 2010 г. от 19.09.2011 г., съобщиха от дружеството.

Брутният размер на сумата на една акция е 11.5289526200 лв.

Печалбата на Благоевград-БТ АД възлиза на около 9.867 млн. лв. Акционерите на дъщерното дружество на Булгартабак холдинг АД гласуваха 7.104 млн. лв. от печалбата да бъдат разпределени като дивидент за акционерите. Освен това, общото събрание взе решение като дивидент да бъдат изплатени още около 24.054 млн. лв. за сметка на печалби от минали години.

Общата сума, която ще се изплати като дивидент възлиза на 31.158 млн. лв. или по 11.529 лв. за акция (преди облагане с данък върху дивидента)."

Коментар

• гледам, че са изплатили дивидента за акциите на БТХ и София БТ, а за Благоевград БТ ще се чака дядо Коледа

Коментар

• Има, нема приватизация, какво от това...............,

тлъст дивидент и за 2011г сигурен,

това е залегнало в клаузите на приватизационният договор!

Коментар

• КОЙТО РАЗБИРА ТУК СЕ СПИРА

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                        Ха наздраве.
                        Кацнаха паричките от дивидента по сметките, барабар с тези на Каолина.
                        –наздраве-

Коментар

• Ха наздраве.
                          Кацнаха паричките от дивидента по сметките, барабар с тези на Каолина.

Коментар

• Дивидента почна да пристига.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Предполагам БТ инвест ще внесат офертата току преди края на крайния срок - другия понеделник. Така че може би тия резки движения на акцията ще останат за другата седмица.

НЕ ОТ УТРЕ ЗАПОЧВА НОГОРЕ ДО 60 КИНТА

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                                Е това вече го знаем, сега ще видим тази седмица дали ще има разпродажби, или ще има яко изкупуване. Според мен е по-вероятно второто.
                                Предполагам БТ инвест ще внесат офертата току преди края на крайния срок - другия понеделник. Така че може би тия резки движения на акцията ще останат за другата седмица.

Коментар

Working...
                                X