IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
    Берта, какъв ти е съвета, да стоим тихо и да се примиряваме ли!?
    Ще направим каквото зависи от нас. Ще изразим недоволството си. Ще изобличим измамата, манипулацията, а дали КФН ще си мръдне пръста си е за тяхна сметка. След време тоя състав на КФН може да остане в историята като най мажоритаро-удобния съществувал някога!
    Аз поне не искам да бъда сред най-покорните и примирените с несправедливостите участници на БФБ!
    Вече пуснах сигнала до куп медии и институции. Ще видим...
    не ме разбирай погрешно. казвам, че почти ми е ясно какво ще се случи, но не казвам да седиш мирен. ББ ако от нещо има страх то е от шумоевицата.

ако сте решили да ги захапете здраво трябва да се чуете

Фейсбук група в която да се опише точно за колко се продаде табака, колко пари вади и как релано държавата е ощетена с поне 300 милки

Предполагам доста хора са заинтересувани... може да пуснете един скромен информационен сайт с резюме по сделки, оценки, аналози...направен изчистено и достъпен за кухите журналисти, които ако не им го напишеш и сдъвчеш забрави да те разберат.

писма до десните в парламента, но те като знаем какви са...ама пак е нещо

общо взето трябва да ги захапете в медиите , а на сайта да има детайлно развитие на това какво се случва и този сайт да остане..да си го четат хората предизборно..

и разбира се може да обжалвате...по институции, но те са особено бързи и ефективни

поздрави и успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ще направим каквото зависи от нас. Ще изразим недоволството си. Ще изобличим измамата, манипулацията, а дали КФН ще си мръдне пръста си е за тяхна сметка. След време тоя състав на КФН може да остане в историята като най мажоритаро-удобния съществувал някога!
      Аз поне не искам да бъда сред най-покорните и примирените с несправедливостите участници на БФБ!
      Между другото точно в търговото за Блабт, където са включили Карелия в аналозите, ясно се вижда колко струва компания в този сектор. Има достатъчно световни компании в този бранш, които се оценяват в пъти по-високо по ценови показатели от фабриките в Благоевград и София, а Благоевград влиза здраво чрез дъщерното си дружество и в дистрибуцията, но КФН тази несправедливост въобще не я смущава

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Точно Мавродиев ли очакваш да се наостри на Мустака и сие..... трудна работа...да не кажа мишън импосибъл. Нещо са му насвили сармите и напоследък не гъква, а точно сега очакваш да развали рахатлъка на бизнескръгове, които ББ беше заклеймил, а после подаръци им направи.

поздрави и успех !
        вдигнете шум, но кой ли ще чуе...сега всички гледат 'инвеститора' за белене
        Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Точно Мавродиев ли очакваш да се наостри на Мустака и сие..... трудна работа...да не кажа мишън импосибъл. Нещо са му насвили сармите и напоследък не гъква, а точно сега очакваш да развали рахатлъка на бизнескръгове, които ББ беше заклеймил, а после подаръци им направи.

поздрави и успех !
          Ако мога да перифразирам - "Мистър Икономика на Мистър икономика око не вади!"

Коментар

• А как ви се струва следната логика? Майката, която отписва трите си основни актива има пазарна капитализация - 482.5 млн. лева. По цените на отписване трите основни актива на БТХ струват 232.3 млн. лева.
            Не знам, но защо при аналозите не се вземе оценката на самата майка. Там мажо има изгода да му поскъпва акцията, а на нас жълтите стотинки

Коментар

Пичове, подготвям прессъобщения до няколко медии. Описъл съм що годе проблема, ще се опитам да направя и една по-опростена но ясна таблица с оценка на София БТ по оценъчните методи от търговото на БлаБТ. Надявам се нямате против да ползвам и някой от вашите коментари за по-голяма пълнота на статията?

поздрави и успех !

Коментар

• Клатенето според мен идва по линия на липсата на
                задължително присъствие на ликвидационната стойност
                като база за сравнение на цената, получена по
                другите методи, при надхвърляна на прага от 90%,
                т.е. когато намеренията на мажо са да отписва дружеството.
                При по-ниските прагове логиката е ясна - не харесваш
                новия мажо - приемаш търгово, не харесваш текущата цена
                и смяташ, че след време пазара ще догони фундамента -
                не приемаш.
                При отписване тази дилема не стои и при този смачкан
                пазар мажо може да си прокара търгово на каквато
                си цена пожелае, гравитираща около текущата пазарна.
                Т.е. според мен трябва да се търси възможност да се
                прокара идеята за задължително изчисляване на
                ликвидационна стойност при отписване.

В търговото на БЛАБТ е казано лаконично
                "Търговият предложител основателно счита,
                че ликвидационната стойност на акциите на
                Дружеството не надвишава Справедливата цена"
                и точка.
                Не съм юрист, но това май не се вързва с чл. 6
                ал. 2 от НАРЕДБА № 41 от 11.06.2008

(2) Ликвидационна стойност на акциите по ал. 1,
                т. 1 се изчислява, когато основателно
                може да се допусне, че тя надвишава цената на акциите,
                определена съгласно чл. 5
                Понеже не откривам в публично оповестения файл
                http://www.sis.bg/files/file/БЛАГОЕВ...ks%20FINAL.pdf
                изчислена ликвидационна стойност, не ми става ясно как тя се съотнася
                към справедливата цена.

Принципната позиция на чиновниците в КФН не ми е ясна.
                От една страна, очевидно ни им пука особено,
                поне като гледам, че последното търгово, за което
                има инфо на сайта им
                в раздел "Търгови предложения" е от март 2011 г.
                http://www.fsc.bg/Targovi-predlojeniya-bg-269

От друга страна пък, в раздела "Обществени консултации"
                http://www.fsc.bg/Obshtestveni-konsultacii-bg-128
                се предлагат промени в закона, вкл. в частта за търговите предложения и намеренията са повече от благородни

2.5. Промени в режима на търговите предлагания, свързани с прецизиране на уредбата във връзка с установени практически проблеми ..., ...
                промени във връзка с начина на определяне на цената с оглед осигуряване
                на справедлива за адресатите на предложението цена
                Горното са просто мои размисли и не е препоръка за покупко-продажба на ЦК.
                В момента нямам акции на СОФБТ.
                |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                |___________||__|___|)
                (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Пичове, подготвям прессъобщения до няколко медии. Описъл съм що годе проблема, ще се опитам да направя и една по-опростена но ясна таблица с оценка на София БТ по оценъчните методи от търговото на БлаБТ. Надявам се нямате против да ползвам и някой от вашите коментари за по-голяма пълнота на статията?
                  Добрият, стар Батя

Коментар

• Нямам акции, но определено ви подкрепям че цената изглежда доста ниска, като се има предвид развитието последните години и особено след смяната на собствеността.
                    Лошото е че номера с търговото си играе ролята и дори само това че има търгово на тази цена изкарва продавачи под тази цена и така предложителя може спокойно да си увеличи дела. Все пак дано КФН направи нещо, щото не е нормално да се отписват добре работещи дружества, с отлични резултати на нива на които имаме P/E 6.16 P/B 0.87 EV/EBITDA 3.50 ... с тенденция към намаляване заради значително подобряване на резултатите.
                    Ако искаме да имаме пазар, трябва да имаме и регулатор. ТРЯБВА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от TRAPPER
                      София БТ има 10 500 000 печалба за първите 6 месеца. Тук няма цикличност и може да се предположи, че печалбата за 2012 ще е над 21 000 000, защото новото ръководство прави отличтн износ.
                      Тук повечето знаят колко струва нещо което носи 21 милона годишно....
                      Ами явно струва под 78 млн, така поне мислят мажоритарят, инвестиционен посредник София интернешънъл секюритис и най-вероятно КФН.
                      Трудно се преглъща такова ограбване.

Коментар

• И ако това мине с мълчаливо съгласие...Трябва да затваряме КФН вече

Коментар

• Пичове,

знам, че ви се искат по-висока цена, но да бъдем реалисти. като се има предвид как Бат Бойко им подари БТХ след като по устав отказа големите международни играчи...цената от 64 кинта е над моите очаквания..нямам акции и никога не съм имал, защото съм против тютюнопушенето.

горе главата кеша щом е в джоба всичко ще се нареди.

поздрави и успех

ПП преди бях писал, че сделката за БТХ е това, което ще промени или потвърди мнението ми за ГЕРБ.... е промени го...същите са като всички останали минали през властта последните 23 г.

Коментар

• София БТ

Съгласен, ако имате нужда от подкрепа, моля подскажете.
                            Професорът

Коментар

• Все още има няколко независими медии, но дали наистина ще им се забърква в манджите на мустака и компания. Видяхме как го однесе ОД.
                              Иначе Инвестора, Капитал, Профит, Дарик мисля че си държат позиции.

Професоре, не знам дали удачния начин е подписка. Тя е за по-масови мероприятия, с много засегнати където можеш на база големия брой подписи да търсиш внимание.
                              По-скоро мисля че сезиране на иституции и медии отразяващи капиталовия пазар ще свърши работа.
                              Добрият, стар Батя

Коментар

• На вниманието на Спекулант / София БТ

Не съм участвал в подобни акции, но какво мислите за ЕДНА ПОДПИСКА до .... НЕЗНАМ КЪДЕ, или нещо подбно ...
                                Готов съм да си сложа подписа и данните ...
                                Професорът

Коментар

Working...
                                X