IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София-БТ АД (3JU / SOFBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
    Идея е, и да заострим вниманието на някой медии.
    кои медии имаш на предвид?

...................... те са рекламодатели в повечето медии

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
      Ако има аргументирани доводи за цена на търговото над 70 лв. аз съм ЗА юридическо птротоводействие. Но КАК и срещу КОГО, това е въпросът.
      Имам добро пакетче.
      Не е препоръка за купуване / продаване!

Професорът
      Напълно аргументирани са ми доводите. Не говоря празни приказки или просто да ми се иска по-висока цена защото имам акции.
      Търговота на БлаБТ е общодостъпно. Има го начина на оценка, има ги показателите на дружествата аналози представени в таблица София БТ, Плевен БТ и Карелия Тобако. Ако вместо БлаБТ заложим СофБТ със своите показатели, по метода на аналозите, средната цена през P/S, P/E и Р/В излиза 141,20 лв. Нетната стойност на активите на акция е 73 лв. Явно обаче, чрез манипулативно занижени прогнози на бъдещи приходи и парични потоци са смачкали цената по метода на дисконтираните потоци... Не знам точно как са го извъртяли. Както писах безумието е, че знаем че има търгово, но не можем да видим аргументация на цената и да възразим или удобрим от сега, преди КФН да се е произнесла. Иначе можеше да пращаме и аргументирани становища до КФН. Но сега просто сме оставени да чакаме в невидение как експертите в комисията ще прочетат търговото, ако въобще го четат.
      Аз със сигурност до дни ще изпратя писмо до КФН. Не знам дали ще му обърнат внимание, макар че ще се постарая да е достатъчно аргументирано (въпреки липсата на информация), но поне ще направя каквото зависи от мен!
      Идея е, и да заострим вниманието на някой медии.
      Добрият, стар Батя

Коментар

• Това съобщение е скрито ,защото 2012 е във вашия игнор лист

какво си писал ,ами че имам загуби в ВАСВ ,Оловно цинковия ,Комерса ,ХИМ ,ССВ,БТН , София БТ и в всичко което се сетиш на БФБ И ДАХ ..
        А ти че имаш печалби в София БТ в ХИМ и във всичко което се сетиш....
        Само че форумците помнят онзи паметен плакат от ССВ на 1,3 ,ХИМ на 2,3 ,ЗХБГ на 70 ст. и ИХБГ на 1,15 .... и всичко това за стотици хиляди лева ....
        Също така помнят за баса за Бутилка еднолитрово Джони - черно ,която спечелих и ОЩЕ НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ! А зъщо ли съм се хванална бас без посредник ами мислех че поне си държиш на думата ....Ама Кризата и глада какво прави!

Познах ли!
        При всички случай ще позная че не си плащаш басовете....

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Айде и аз да направя една прогноза - мълчаливо съгласие на КФН
          ако намериш някое буки да приеме като залог твоята прогноза и аз ще заложа някой лев

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            2012 члена е във вашия глист
            много членове в твоя глист, ма, мисирко

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            даже и след като не познах търговото ,нямам желание да чета простотиите ти ,за грешната ми прогноза която пуснах само за видя как ми е шестото чувсто
            мисирко, ами ти никога не си имала шесто чувство

на 48 -52 лв....понеже се хвалеше че си купил 1000 затова го казах на тебе ..
            За две години ще вземеш 20 % печалба ,
            пак не можеш да сметнеш две прости числа, мисирко

от миналия март до сега са минали година и половина, а не две години както ти си мислиш

от 50 лв. до 64 лв. печалбата е почти 30% като преди година взех и дивидент от 5.25 лв. което е още около 10% и така общата печалба ще ми е почти 40%

а кога ще си върнеш вложенията в ХИМ ,ами да направя ли прогноза........
            мисирко, вложеното в ХИМ-а ще го избия само от дивидента който получавам там, че и отгоре ще има, а ти дори и не се опитвай да правиш прогнози защото ти си известна с шестото ти чувство и великите ти прогнози по други позиции

Първоначално изпратено от meche_cveti93
            Така е за закупилите акции на БАКБ е най добре да са в изчаквателна позиция ,но за нямащите или недопълнилите свърши хубавото време. Цена около 25- 30 лв за акция е най малкото което може да се случи ...

Коментар

• София - БТ

Ако има аргументирани доводи за цена на търговото над 70 лв. аз съм ЗА юридическо птротоводействие. Но КАК и срещу КОГО, това е въпросът.
              Имам добро пакетче.
              Не е препоръка за купуване / продаване!

Професорът

Коментар

• Айде и аз да направя една прогноза - мълчаливо съгласие на КФН
                Life won't wait for you.

Коментар

• +1,

...ако някой е сравнявал показателите на София-БТ с останалите придобити от БТХ дружества, ще се увери че тези на София-БТ са по-добри. Пръсъства малък дълг но в сравнение с пазарните показатели е нищо. Цената на търговото е просто смешна.

Коментара не е препоръка за пазарни действия по позицията.

Коментар

• Много ми е интересно как са я докарали тая цена 64,02!?
                    Виждам че надолу сте се упражнявали в ясновидство!
                    Е, ако така ще анализираме и печелим на БФБ... тъжно
                    В деня на прехвърляне на големите пакети тук, понеже вече беше ясно че нещата отиват на търгово, си направих труда чрез методите на оценка в търговото за БЛАБТ да сметна през показателите на София БТ каква би била евентуална търгова цена.
                    С консервативни допускания стигнах до цена в диапазона 74,20-77 лв.
                    София БТ има над два пъти по-малко акции от БлаБТ и съответно показателте й продажби на акция и печалба на акция са съответно 2 и 5 пъти по-добри от БлаБТ.
                    Не мога да си представя какви магии са измислили от посредника по търговото за да измайсторят толкова ниска търгова цена.
                    При БлаБТ ограбването беше явно, а тук е направо нагло!
                    А наглостта се е покачила заради непокиското поведение на КФН. Оставени да си разигравата коня както искат наглите мажоритари ще ни ограбват все по-дръзко!
                    Трябва да вдигнем шум за тази несправедливост.
                    Да се чуе за позора на КФН и за наглостта на новите мажоритари в БТХ!
                    В това търгово явно има манипулации и шмекерии. Написано е адски бързо, каква борсова цена са успяли да заложат.... пропуските в нормативите ни не позволяват отсега да се запознаем с обосновката и да изразим аргументирана позиция.
                    Ако КФН го приеме на такава цена, или ако отново удобно го премълчи, трябва да се консултираме с юристи и да предприемем защита на интересите си! Иначе нещата ще стават все по-зле
                    Last edited by Спекулант; 30.09.2012, 10:37.
                    Добрият, стар Батя

Коментар

• 2012 Този член е във вашия лист с блокирани потребители

даже и след като не познах търговото ,нямам желание да чета простотиите ти ,за грешната ми прогноза която пуснах само за видя как ми е шестото чувсто в една компания коята от месеци да не се каже година не следя
                      Само за протокола купувах на 25 и 30лв и ти ги продавах преди година и нещо . на 48 -52 лв....понеже се хвалеше че си купил 1000 затова го казах на тебе ..
                      За две години ще вземеш 20 % печалба , а кога ще си върнеш вложенията в ХИМ ,ами да направя ли прогноза.....Или четеш прогнозите на ОК и Себулба....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Имам лошото предчувствие за търговото на Блабт....
                        винаги са вървели на едни цени ,даже с полза на Благоевград БТ .....
                        Ако е повече сте късметлии....
                        ех, мисирко, мисирко...

искаше ти се тук търговото да е на по-ниска цена от БлагоевградБТ, ама на ........................ 64.02 лв. за акция

http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,140794/

кръв пикаеш ли, мисирко

Коментар

• Търговото на 64.02 лв за акция

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            66 и нещо очаквам аз, макар че е много ниско, но сигурно ще ни ограбят и тук, както при предходните две
                            Имам лошото предчувствие за търговото на Блабт....
                            винаги са вървели на едни цени ,даже с полза на Благоевград БТ .....
                            Ако е повече сте късметлии....

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                              Аз очаквам 56.20 лв.!
                              За това си продадох акциите на 63 и сега ще се ослушвам къде да инвестирам парите!
                              66 и нещо очаквам аз, макар че е много ниско, но сигурно ще ни ограбят и тук, както при предходните две

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                                Аз очаквам 56.20 лв.!
                                За това си продадох акциите на 63 и сега ще се ослушвам къде да инвестирам парите!
                                И аз продадох на 63 само че половината. Сега очаквам нещо от рода 65.65

Коментар

Working...
                                X