Фюююю, 104 - дека са "тапите" - скучно ми е когато не ги виждам ;-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Ново гориво намалява разхода на колата
“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас
http://www.standartnews.com/bg/artic...article=204140
Коментар
-
Първоначално изпратено от wwwbgПървоначално изпратено от hahhttp://dnevnik.bg/show/?storyid=371546
Казахстан купи "Ромпетрол" за 2.7 млрд. долара
Държавната казахстанска компания за петрол и газ "Казмунайгаз" (KazMunaiGaz National Co.) закупи 75% дял във втората по големина петролна компания на Румъния "Ромпетрол груп" (Rompetrol Group NV).
.....
В реакция на новината президентът на "Казмунайгаз" Узакбай Карабалин допълва, че така компанията му "получава плацдарм на важния пазар за търговия на дребно в Европа, включително във Франция, Румъния, Молдова и България, както и да използва "Ромпетрол" като платформа за бъдеща експанзия.
Мисля, че тази новина може да даде още една идея за бъдещето тук. Ромпетрол имат бензиностанции в България и инвестират в тях, но не са достатъчно за сериозно присъствие. От друга страна, Петрол търси стратегически доставчик на гориво. Между трите компании - Казмунайгаз, Ромпетрол и Петрол, биха могли да се постигнат добри синергии според мен. А и на фона на цената на сделката капитализацията на Петрол е малък залък за казахстанците.
ама тези май са по-силни от ЛУКОИЛ
пък и те от кога се борят сигурно вече са на финала.
Коментар
-
ОК
Новините от общото събрание са силни. Над 28 млн лева загуба ще направят от продажба на пакети. Грубо!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hahhttp://dnevnik.bg/show/?storyid=371546
Държавната казахстанска компания за петрол и газ "Казмунайгаз" (KazMunaiGaz National Co.) закупи 75% дял във втората по големина петролна компания на Румъния "Ромпетрол груп" (Rompetrol Group NV).
.....
В реакция на новината президентът на "Казмунайгаз" Узакбай Карабалин допълва, че така компанията му "получава плацдарм на важния пазар за търговия на дребно в Европа, включително във Франция, Румъния, Молдова и България, както и да използва "Ромпетрол" като платформа за бъдеща експанзия.
Мисля, че тази новина може да даде още една идея за бъдещето тук. Ромпетрол имат бензиностанции в България и инвестират в тях, но не са достатъчно за сериозно присъствие. От друга страна, Петрол търси стратегически доставчик на гориво. Между трите компании - Казмунайгаз, Ромпетрол и Петрол, биха могли да се постигнат добри синергии според мен. А и на фона на цената на сделката капитализацията на Петрол е малък залък за казахстанците.
ама тези май са по-силни от ЛУКОИЛ
Коментар
-
http://dnevnik.bg/show/?storyid=371546
.....
Мисля, че тази новина може да даде още една идея за бъдещето тук. Ромпетрол имат бензиностанции в България и инвестират в тях, но не са достатъчно за сериозно присъствие. От друга страна, Петрол търси стратегически доставчик на гориво. Между трите компании - Казмунайгаз, Ромпетрол и Петрол, биха могли да се постигнат добри синергии според мен. А и на фона на цената на сделката капитализацията на Петрол е малък залък за казахстанците.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Lynx помня на някой от предишните добри отчети, или края на 2006 или началото на тази една такава шест цифрена тапа беше постепенно изядена ама после изкараха още една и хората нормално се обезсърчиха. Сигурен съм че има причина за тези ходове на 104, така че аз съм решил да изчакам развръзката, дано да си струва...
Коментар
Коментар